سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون عمرانی استاندار:

احداث دو بندر تجاری و مسافری استان هرچه زودتر تعیین تکلیف شود

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گلستان گفت: احداث دو بندر تجاری و مسافری استان باید هرچه زودتر تعیین تکلیف شود و منابع طبیعی ظرف یک ماه حریم طبیعی سواحل استان را به این کمیته ارسال کند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان؛ میرمحمد غراوی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گلستان امروز در یازدهمین جلسه کمیته ساماندهی و مدیریت مناطق ساحلی استان که با حضور  خلیلی، مدیرکل مهندسی سواحل و بنادر کشور برگزار شد، گفت: از ظرفیت‌های خوب سواحل استان گلستان نیز باید در زمینه گردشگری و اشتغالزایی استفاده ویژه شود.

وی با اشاره به اینکه ۵ میلیارد تومان اعتبار برای لایروبی کانال‌های چاپاقلی و خوزینی تخصیص داده شده است، افزود: با لایروبی این دو کانال آب دریای خزر به خلیج گرگان می‌رسد.

غراوی با بیان اینکه اداره کل شیلات استان برای دادن مجوز به پرورش دهندگان ماهیان خاویار در قفس، با سرمایه گذاران همکاری لازم را داشته باشد، گفت: موانعی که در سواحل برای ایجاد اشتغالزایی و گردشگری وجود دارد با همکاری مسئولین استانی و کشوری بر طرف شود.

وی با ابراز تاسف از اینکه شهرستان‌های ترکمن، گمیشان و بندرگز با توجه به اینکه ماهیت ایجاد و تشکیل آن‌ها فعالیت‌های بندری و تجاری ساحلی بوده است، گفت: هم اکنون این شهر‌ها این کاربری‌ها را ندارد و تقریبا از حیث انتفاع خارج شده اند.

غراوی افزود: گرچه شاید طول نوار ساحلی ما چندان گسترده نباشد ولیکن انتظارات فراوانی جهت استفاده حداکثری و کارایی از همین مقدار اندک وجود دارد.

وی ادامه داد: طرح ICZM کار بسیار جامع و کاملی برای مدیریت یکپارچه سواحل و پرهیز از موازی کاری است که طرح آمایش و ارزیابی استان نیز منطبق با کاربری‌های تعریف شده در طرح ICZM به ویژه شیلات و گردشگری است.

وی با اشاره به اینکه ۸ هزار هکتار از اراضی میانکاله خشک شده است، گفت: همه دستگاه‌ها اطلاعات خود را در زمینه علاج یابی این پدیده به مشاوران مطالعه تحویل دهند.

خلیلی مدیر کل مهندسی سواحل و بنادر سازمان بنادر و دریانوردی کشور همچنین در این جلسه گفت: ICZM و یا به عبارتی مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی یک فرآیند مستمر و پویاست که براساس آن تصمیمات لازم برای بهره‌برداری صحیح، توسعه موزون و حفاظت از نواحی ساحلی و دریایی و منابع آن اتخاذ می‌شود.

وی افزود: ۸۹۰ کیلومتر از سواحل در شمال کشور و ۴ هزار و ۹۰۰ کیلومتر در جنوب کشور واقع است و از مجموع کل سواحل کشور حدود ۸۴۰ کیلومتر آن پیرامون جزایر توزیع شده است و استان‌های گیلان، مازندران، گلستان، خوزستان، بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان در زمره ۷ استان ساحلی کشورمان محسوب می‌شوند.

خلیلی احداث سازه‌های ساحلی دریایی، نبود دسترسی همگانی به دریا، آلودگی آب‌های دریا (آلاینده‌های خانگی، صنعتی و کشاورزی) تهدید زیستگاه‌های گونه‌های کمیاب و نادر، نابسامانی‌های ناشی از تداخل وظایف و ماموریت‌های دستگاه‌های مرتبط، نبود رژیم حقوقی مشخص را از جمله چالش‌های سواحل دریای خزر دانست.

مدیرکل بنادر و دریانوردی کشور، دریاخواری و ساخت و ساز غیرمجاز را یکی از دیگر معضلات و دغدغه مهم استان دانست و گفت:گلستان درمقایسه با دیگر استان‌های ساحلی کشور کمتر با این معضل مواجه است.

انتهای پیام/م
 

صحبت های معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری  در جلسه مدیریت مناطق ساحلی

برچسب ها: استانداری ، اشتغال
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.