سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سیاره‌هایی که بر روی آن‌ها وزن کمتری دارید/ نزدیک‌ترین سیاره‌ها به خورشید کدامند؟

عطارد و زهره اولین و دومین سیاره نزدیک به خورشید هستند که به دلیل فاصله اندک از خورشید ویژگی‌هایی متفاوت دارند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ منظومه شمسی بر اثر انفجار یک ابر نواختر به وجود آمد، در اثر این انفجار مواد متراکم شده و خورشید را تشکیل دادند، در این بین بعضی از مواد در  اطراف و نزدیک خورشید بهم پیوسته و سیارات درونی را تشکیل دادند که عطارد و زهره از جمله این سیارات درونی هستند.

عطارد (تیر)

ستاره صبح و ستاره غروب از نام‌های دیگر این سیاره است؛ به دلیل اینکه این سیاره صبح‌های زود پیش از طلوع خورشید و هنگام غروب در آسمان دیده می‌شود، چنین نامی بر آن گذاشته شده است.

عطارد کمی از ماه زمین بزرگ‌تر است؛ این سیاره کوچک اما سنگین از مواد سنگین مانند آهن ساخته شده است، عطارد نزدیک‌ترین سیاره به خورشید است و هر 88 روز زمینی یک بار، به دور خورشید می‌چرخد.

یک روزِ عطارد 59 روزِ زمین است، سطح عطارد شبیه سطح ماه زمین و پوشیده از گودال‌هایی است که بر اثر بمباران  شهاب سنگ به وجود آمده‌اند.

زمین در اطراف خود پوششی از هوا دارد که این پوشش آن را از گرما و سرما زیاد حفظ می‌کند، اما عطارد فاقد این پوشش بوده و از آنجایی که بسیار به خورشید نزدیک است، دمای آن در روز بسیار زیاد، حدود 450 درجه سانتی‌گراد و  در شب تقریبا 170- درجه سانتی‌گراد است، به طور میانگن نوسان دما در این نقطه  600 درجه ‌سانتی‌گراد است، از این رو ما نمی‌توانیم در عطارد زندگی کنیم.

درون عطارد

عطارد از سه قسمت هسته، گوشته و پوسته تشکیل شده است. هسته با پهنایی حدود 3600 تا 3800 کیلومتر از جنس آهن است و حدود 80 درصد جرم عطارد را تشکیل می‌دهد؛ همچنین حوزه مغناطیسی را ایجاد می‌کند.

جنس پوسته و گوشته از  سنگ‌های سیلیکاتی است، اتمسفر عطارد از اکسیژن، سدیم، هیدروژن، هلیوم، پتاسیم با مقدار قابل توجهی از آرگون، دی اکسید کربن، آب، نیتروژن، زنون، کریپتون و نئون ساخته شده است؛ به دلیل کوچکی این سیاره نسبت به زمین و نیروی جاذبه کم‌تر این سیاره، وزن در سیاره تیر کم‌تر از زمین است،  مثلا یک وزنه 32 کیلوگرمی در زمین، در سیاره تیر 12 کیلوگرم وزن دارد.

زهره (ناهید)

سیاره زهره دومین سیاره ای که متوسط فاصله آن از خورشید،  67 میلیون مایل است، این سیاره برخلاف عطارد جوی ضخیم دارد که تقریبا از دی اکسید کربن  تشکیل شده است؛ ۹۶ درصد دی اکسیدکربن ، ۳٫۵ درصد نیتروژن و مونوکسیدکربن و آرگون و سولفور و بخار آب کمتر از یک درصد در جو ناهید وجود دارند.

ونوس از ابرهای متراکم پوشیده شده و عمدتا از اسید سولفوریک تشکیل شده‌ است، ابرها بسیار ضخیم هستند و بدون استفاده از سیستم‌های پیشرفته رادار امکان دیدن سطح آن وجود ندارد،  ابرها با حرکتی بسیار سریع در چهار روز زمين، می‌چرخند در حالی كه سياره در 243 روز زمينی به دور محورش می‌چرخد.

کدام سیاره خواهر دوقولوی زمین است؟

اندازه و ساختار ناهید شبیه زمین است به همین دلیل به آن خواهر دو قلو زمین می‌گویند، سطح سیاره زهره به دلیل جو متراکم و ضخیم بسیار گرم است، در واقع ابرهای متراکم اطراف آن گرما را به دام می‌اندازند؛ دمای سطح آن حدودا 480 درجه سانتی گراد است و با اینکه دومین سیاره منظومه شمسی است، داغ‌ترین سیاره به حساب می‌آید.

سطح ناهید با قله‌ها، دهانه‌های آتشفشانی خاموش,  آتشفشان فعال، مجراها و کانال‌های گدازه‌ای طولانی، ساختارهای حلقه‌ای شکل که با نام تاج شناخته می‌شوند و ساختارهایی با شکل‌های عجیب پوشیده شده است.

 جرم ناهید حدود چهار پنجم جرم زمين است، نيروی جاذبه روی ناهيد كمتر از زمين است در واقع این گرانش سطحی یا جاذبه ۹۱ درصد جاذبه زمین است به همين دليل وزن يک شی در سیاره ناهید کم‌تر از زمین است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۲:۴۴ ۰۸ آبان ۱۳۹۷
با سپاس از باشگاه خبرنگاران برای درج مطالب نجومی
لطفا مطالب نجومی بیشتری بگذارید