سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معرفی موزه/ 164

داستان ابریشم در کدام موزه‌ها روایت می‌شود؟ + تصاویر

موزه‌هایی از چین و گرجستان داستان ابریشم را روایت می‌کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ یکی از انواع کرم‌های پیله‌ساز جهان با نام کرم ابریشم شناخته می‌شود. پیله این کرم از ۳۰۰ تا ۹۰۰ متر نخ طبیعی تشکیل شده است. این نخ طبیعی از گذشته تا به امروز با نام ابریشم شناخته می‌شود.

چینی‌ها از ۴۰۰ سال پیش با روش تهیه ابریشم آشنا بودند. آن‌ها باور دارند که روزی ملکه چین «سی لینگ شی» یک پیله کرم ابریشم را به اشتباه داخل آب جوشی که مخصوص شست‌وشوی دست‌ها بوده، می‌اندازد. روز بعد می‌بیند که تار‌های ابریشمی از داخل ظرف بیرون می‌آیند. از این عمل لذت می‌برد و از آن زمان شروع به نگهداری از کرم‌های ابریشم می‌کند تا بتواند از ابریشم آن‌ها برای لباس‌ها استفاده کند.

داستان ابریشم امروز در موزه‌های متعددی روایت می‌شود. یکی از این موزه‌ها در شهر هانگژو استان چجیانگ چین واقع شده است. این موزه با نام موزه ملی ابریشم چین شناخته می‌شود. موزه ملی ابریشم چین، بزرگترین موزه ابریشم در سراسر جهان است. بازدیدکنندگان این موزه پس از دیدن بخش‌های ۶ گونه موزه با داستان ابریشم چین، پرورش کرم ابریشم و صنایع دستی ابریشم و تحول در سبک پوشش لباس‌های چینی از سال ۱۹۲۰ تا دهه ۲۰۱۰ آشنا می‌شوند. چند بخش از موزه ملی ابریشم چین با نام‌های از روستایی به شهری: ۴۰۰ سال از سبک پوشش جهانی، گالری حفظ نساجی و مرکز بایگانی ژین‌یو شناخته می‌شوند.

موزه ملی ابریشم چین از ۸ سالن تشکیل شده است. این سالن‌ها با نام‌های مقدمه، عتیقه‌ها، فرهنگ مردمی، رنگرزی و بافندگی و دستاورد‌های مدرن نامگذاری شده‌اند.

گفتنی است؛ افرادی که از موزه ملی ابریشم چین بازدید می‌کنند، می‌توانند با تاریخچه جاده ابریشم هم آشنا شوند. قدیمی‌ترین ابریشم کشف شده نیز در قالب پارچه گل برجسته ابریشمی متعلق به ۵۶۳۰ سال پیش در معرض دید بازدیدکنندگان موزه ملی ابریشم چین قرار گرفته است.

موزه ابریشم تفلیس یکی دیگر از موزه‌های روایت کننده داستان ابریشم است. این موزه در سال ۱۸۸۷ در شهر قدیم تفلیس ساخته شد. افرادی که از موزه ابریشم تفلیس بازدید می‌کنند، می‌توانند کلکسیون‌هایی از مجموعه کرم ابریشم، ۵۰۰۰ نژاد مختلف از پروانه و کوکون‌ها (زالوی طبی آبزی که می‌توان آن را در محیط‌های آزمایشگاهی یا خانگی تولید کرد)، مجموعه‌ای از رنگ‌های مصنوعی و طبیعی و مجموعه‌ای از محصولات ابریشم خانگی و صنعتی را ببینند. بیشتر این کلکسیون‌ها به همت نیکلای شاوروف، متخصص ابریشم و همکاران اروپایی، روسی و قفقازی او جمع‌آوری شده‌اند.

یکی دیگر از موزه‌هایی که داستان ابریشم را روایت می‌کنند با نام موزه ابریشم سوژو شناخته می‌شود. این موزه که تاریخچه تولید ابریشم و گلدوزی سوژو (یکی از انواع گلدوزی‌های چینی) از سال ۲۰۰۰ قبل از میلاد تا به امروز را نشان می‌دهد، در کشور چین قرار گرفته است.

شایان ذکر است؛ یکی از اتاق‌های موزه ابریشم سوژو پر از کرم‌های ابریشم زنده‌ای که در حال خوردن برگ توت فرنگی هستند، بود؛ اما از سال ۲۰۰۹ میلادی به بعد جایگزین جدیدی برای آن‌ها پیدا شد.

انتهای پیام/

 

برچسب ها: موزه ، ابریشم
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.