کشاورز با بیان اینکه مسافران از حمل مواد غذایی خودداری کنند چرا که امکان فساد غذا و بیماری وجود دارد، تصریح کرد: به علاوه زائران تا حد امکان از مصرف غذاهای پرچرب و شور خودداری کرده تا دچار بیماریهای گوارشی نشوند.
وی با بیان اینکه غذاهای مصرفی در سفر باید نسبتاً داغ بوده و حدودا درجه حرارت ۷۰ داشته باشند، اظهار کرد:، زیرا در صورت داغ نبودن کافی، امکان آلودگی و جذب میکروب برای غذا وجود داشته و ممکن است افراد مسموم شوند.
بیشتربخوانید :ارزش پیاده روی اربعین در کلام مراجع و بزرگان
وی تاکید کرد: به همین منظور زائران نسبت به درجه حرارت کافی غذا توجه کرده و از مصرف غذاهای سرد خودداری کنند.
این متخصص تغذیه با اشاره به مسافت طولانی سفر اربعین و احتمال ضعیف شدن زائران اظهار کرد: در طول پیاده روی ممکن است زائران دچار ضعف بدنی شوند که در صورت احساس خستگی از مکملهایی همچون بکمپلکس استفاده کنند تا بدن آنها مقاوم شود.
وی تصریح کرد: همچنین برای تقویت بدن و امکان داشتن سفری مطلوب باید انرژی کافی بدن تامین شود که به این منظور باید ۳ وعده صبحانه، نهار و شام به طور کامل صرف شود.
کشاورز استفاده از غذاهای مقوی را برای تامین انرژی بدن زائران ضروری دانست و تصریح کرد: به همین منظور و برای داشتن قوای بدنی کافی، مسافران در طول سفر تا حد امکان از غذاهایی با انرژی بالا از جمله تخم مرغ آب پز، نیمرو، گوشت، مرغ و ماهی استفاده کنند.
وی همچنین استفاده از مکملهای مغذی را برای طی کردن این پیاده روی طولانی ضروری دانست و عنوان کرد: زائران در طول پیاده روی خود و در بین وعدههای غذایی از آجیل و میوههای خشک استفاده کنند چرا که این مواد میتواند انرژی لازم را برای بدن تامین کند.
این متخصص تغذیه درباره مصرف مایعات نیز توضیح داد: مایعات در سفر به ویژه برای سفر اربعین بسیار مهم بوده و مسافران از مصرف کافی آن غافل نشوند.
کشاورز تاکید کرد: چرا که تشنگی خود موجب ضعف بدنی خواهد شد و امکان ادامه سفر را سلب خواهد کرد. از این رو زائران حسینی در طول مسیر مایعات به ویژه آب را به میزان کافی مصرف کرده و نسبت به سالم بودن آن نیز توجه کنند.
منبع: مهر
انتهای پیام/