سردار شرفی در ادامه بیان کرد: شهروندان برای نگهبانی و حفاظت از مجتمعهای خود باید از نگهبانانی که در موسسات حفاظتی و مراقبتی تحت نظارت نیروی انتظامی آموزش دیدهاند، استفاده و از بکارگیری نیروهای شرکتهای خدماتی و نظافتی غیرمجاز خودداری کنند.
وی در پاسخ به این سوال که، تا چه اندازه این موسسات میتوانند ضابط قضایی باشند؟، افزود:موسسات ما ضابط قضایی نیستند و در حال پیگیری رفع این مشکل هستیم.
سردار شرفی درباره میزان آموزش نیروهای شرکتهای حفاظتی گفت: تمام نگهبانان محله آموزشهای لازم درباره نحوه حفاظت و مراقبت از اماکن را بر اساس سرفصلهای آموزشی تعریف شده و به صورت دورهای توسط مراکز آموزشی پلیس، به ویژه پلیس پیشگیری در مجتمعهای آموزشی یاد میگیرند.
رئیس پلیس پیشگیری ناجا در پاسخ به سوالی مبنی بر میزان اختیارات موسسات و نگهبانان و همچنین داشتن حکم بازرسی داخل خودرو بیان کرد: اساسا حضور این نگهبانان محله برای پیشگیری از وقوع جرم است که سه مولفه را باید رعایت کنند.
وی افزود: این سه مولفه عبارتند از هشدارهای دیداری، شنیداری و عملی که اگر نگهبانان اینها را رعایت کنند، وجودشان ارتکاب جرم را برای مجرم سختتر میکند.
سردار شرفی گفت: این افراد اگر مجرمی را شناسایی کردند، باید بلافاصله با کلانتری محل تماس بگیرند تا افسران گشت کلانتری در محل حضور پیدا کنند و چون ضابط نیستند، نمیتوانند خودرویی را تفتیش کنند یا کار قضایی انجام دهند.
انتهای پیام/