سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مقاوم سازی بیش از ۱۸۰۰ کلاس درس توسط بنیاد مستضعفان

بنیاد مستضعفان در راستای توسعه عدالت آموزشی در کشور از سال تحصیلی ۹۵-۹۴ تاکنون ساخت بیش از ۱۸۰۰ کلاس درس را در نقاط مختلف کشور در دستور کار خود قرار داده است.

به گزارش  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی بنیاد مستضعفان، بنیاد علوی در ادامه فعالیت‌های عام المنفعه خود و در راستای توسعه عدالت آموزشی در کشور از سال تحصیلی ۹۵-۹۴ تا کنون و در قالب تفاهم نامه‌ای مشترک با سازمان تجهیز و نوسازی مدارس ساخت بیش از ۱۸۰۰ کلاس درس را در نقاط مختلف کشور در دستور کار خود قرار داده است؛ دستور کاری که اکنون بخش قابل توجهی از آن به اتمام رسیده و فرایند ساخت کلاس‌های جدید نیز ادامه دارد.

مشکل کمبود فضا‌های آموزشی استاندارد در مناطق محروم کشور و اشکالاتی که بخاطر این مهم عدالت آموزشی کشور را به چالش کشیده است، از جمله موضوعات مهمی است که اکنون به واسطه ورود بنیاد علوی به این حوزه در مسیر اصلاح قرار گرفته است؛ اتفاقی که در سایه تعامل این نهاد غیر دولتی با سازمان نوسازی و تجهیز مدارس، امید‌ها را برای اصلاح برخی از مشکلات زیرساختی آموزش و پرورش کشور تقویت کرده است.

هر چند در تفاهم نامه اولیه بنیاد علوی با سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کشور موضوع ساخت ۱۰۰۰ کلاس درس در کل کشور مطرح شده بود، در فرایند اجرایی شدن این طرح تأسیس کلاس‌های جدیدی نیز از جمله ۳۰۰ کلاس در شهرستان قلعه گنج، ۳۰۶ کلاس درس در شهرستان چالدران، ۶۵ کلاس درس در شهرستان لنده و ۱۰۰ کلاس درس در استان تهران به این رقم افزوده شد، تا آمار نهایی ساخت به بیش از ۱۸۰۰ کلاس برسد.

 بهزاد مایلی، معاون فنی، مهندسی و اجرایی بنیاد علوی در رابطه با کلیات این اقدام بنیاد، گفت: تفاهم نامه‌ای فی ما بین بنیاد علوی و سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کل کشور به منظور نوسازی و مقاوم سازی مدارس سنگی چوبی و خشتی و گلی منعقد شده که بر اساس آن، سازمان نوسازی مناطقی را که نیاز به نوسازی و یا احداث مدرسه دارند به بنیاد علوی معرفی می‌کند تا پس از ساخت یا نوسازی مدرسه توسط بنیاد، این سازمان نسبت به تجهیز آن‌ها اقدام کند.

مایلی افزود: برای مقابله با تخلف‌های احتمالی پیمانکاران در فرایند ساخت کلاس‌ها و هر گونه اشکال احتمالی، مهندسان ناظر سازمان نوسازی موظف هستند که به صورت پیوسته از فرایند ساخت مدارس بازدید به عمل آورند و در همین رابطه بنیاد به سازمان نوسازی اعلام کرده است که در صورت مشکل مالی، آمادگی پرداخت حق الزحمه مهندسان ناظر را نیز دارد.

معاون بنیاد علوی با اشاره به اینکه تجهیز مدارس ساخته شده وظیفه بنیاد نیست، اضافه کرد: با اینکه بنیاد علوی تعهدی برای تجهیز مدارس ساخته شده ندارد، اما در بسیاری از مناطق مثل شهرستان قلعه گنج، چالدران و لنده تجهیز مدارس به نیمکت، صندلی و... را نیز بر عهده گرفتیم و در همین راستا اکثر کلاس‌های درس ساخته شده در شهرستان قلعه گنج را تا کنون به صورت کامل تجهیز کرده ایم.

وی در این باره افزود: بر خلاف رویه‌های گذشته که برای جانمایی کلاس‌های درس و ضرورت احداث آن‌ها چندان دقتی صورت نمی‌گرفت، بنیاد علوی روی چرایی و مکان یابی کلاس‌ها بسیار حساس است و یکی از رسالت‌های محول شده به سازمان نوسازی و تجهیز مدارس نیز در تفاهم نامه فی ما بین همین است که بر اساس نیاز‌های واقعی و پایدار مناطق مختلف کشور اقدام به معرفی مکان‌ها برای احداث و یا نوسازی کلاس درس کند تا با این حساسیت از احتمال ساخت مدرسه و کلاسی که در آینده تغییر کاربری داده می‌شود، جلوگیری شود.

بررسی‌های بیشتر در مورد کیفیت و کمیت ورود بنیاد علوی به موضوع احداث کلاس درس در مناطق محروم کشور گویای این است که از میان ۱۰۰۰ کلاس درس توافق شده در سال ۱۳۹۴، اکنون ۵۰ کلاس درس در شهرستان قلعه گنج در سال تحصیلی ۹۵-۹۴ به صورت کامل ساخته و تجهیز شده است، ۳۰۰ کلاس در سال تحصیلی ۹۶-۹۵ با پیشرفت ۹۰ درصدی پیشرفت همراه است، ۳۵۰ کلاس درس مربوط به سال تحصیلی ۹۷-۹۶ با پیشرفت ۲۴ درصدی در حال تکمیل است و هنوز ۳۰۰ کلاس درس مربوط به سال تحصیلی ۹۸-۹۷ وارد چرخه اجرایی نشده است.

برای ۱۰۰۰ کلاس درسی که به آن اشاره شد، هزینه‌ای بالغ بر ۷۴۰ هزار میلیون ریال تخصیص یافته که البته همه کلاس‌های درسی که در دستور کار بنیاد علوی است را شامل نمی‌شود.

همانطور که اشاره شد، علاوه بر ۱۰۰۰ کلاس درس مورد اشاره، نوسازی و مقاوم سازی ۳۰۰ کلاس درس در شهرستان قلعه گنج، ۳۰۶ کلاس درس شهرستان چالدران، ۶۵ کلاس درس شهرستان لنده و ۱۰۰ کلاس درس دیگر نیز در استان تهران در دستور کار بنیاد علوی قرار دارد.

بر اساس آمار دریافتی توزیع کمی ۱۳۰۰ کلاس درس از کلاس‌هایی که به آن‌ها اشاره شد، در استان‌های مختلف کشور از قرار زیر است.

۲۵ کلاس درس در استان ایلام، ۲۶۰ در استان آذربایجان غربی، ۶۲ کلاس در استان هرمزگان، ۱۹ کلاس در استان گلستان، ۳۸ کلاس در استان چهار محال بختیاری، ۱۲۸ کلاس در استان خراسان جنوبی، ۵۸ کلاس در استان خوزستان، ۳۸ کلاس در استان کردستان، ۳۳ کلاس در استان خراسان شمالی، ۳۰ کلاس در استان لرستان، ۲۰۶ کلاس در استان کرمان، ۶۳ کلاس در استان کهگیلویه و بویراحمد و ۳۳۰ کلاس درس در استان سیستان و بلوچستان.

رقمی که در مجموع عدد ۱۸۲۱ کلاس درس را شامل می‌شود و برای تکمیل و نهایی کردن آن‌ها به اعتباری بالغ بر ۱۳۲۲۸۶۰ میلیون ریال توسط بنیاد علوی تأمین خواهد شد.

همانطور که اشاره شد، تعداد زیادی از کلاس‌های درس مورد اشاره به ویژه در شهرستان قلعه گنج به مرحله بهره برداری رسیده و مابقی کلاس‌ها نیز منتظر حمایت و تعامل بیشتر سازمان نوسازی و تجهیز مدارس است تا در با ورود این ۱۸۲۱ کلاس درس به چرخه آموزش و پرورش کشور، بخش زیادی از کمبود‌های آموزشی به ویژه در مناطق محروم مرتفع شود.

 انتهای پیام/

برچسب ها: خبر اقتصادی ، مسکن
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.