وی افزود:بحرانهای این چنینی بیش از همه، آثار زیانبار خود را غالبا در بخش فرهنگ که حساستر و آسیب پذیرتر است، نشان میدهد از این رو این اوضاع را میتوان مدلی تمام عیار از سوء مدیریت مسئولان در حوزه فرهنگ و چاپ و نشر به شمار آورد.
شرفشاهی گفت:فضای فرهنگی و اجتماعی جامعه به سمتی پیش رفته که همانند گذشته شاهد منزلت علم، فرهنگ و کتاب در بین اقشار مختلف جامعه نیستیم. به عبارت دیگر و بدون تعارف باید گفت که برخلاف گذشته امروزه تلقی دیگری از فرهنگ در اذهان جامعه پدید آمده است و این باغ آن چنان آفت زده شده که کمتر کسی بدون طمع و سوء استفاده به سراغ آن میآید از این رو امروزه شاهدیم که بخشی از عناوین کتابهای چاپ شده اختصاص به کتابهایی دارد که از ارزش بالایی برخوردار نیستند و صاحب اینگونه کتابها غالبا کسانی هستند که به سودایی دیگر سر از قلمرو فرهنگ درآورده اند.
مدیر مسئول انتشارات تجلی مهر با اشاره به اینکه متاسفانه افراد باورمند و کسانی که حرفی برای گفتن دارند و جامعه به آثار آنان نیازمند است در حال حاضر با مشکلات فراوان و عدیدهای برای نگارش آثارشان و همچنین چاپ و توزیع آن دست به گریبان هستند، بیان کرد: تعداد عناوین منتشر شده فعلی نمیتواند بیانگر ظرفیت کیفی آثار منتشر شده باشد و بدون تردید با استمرار شرایط فعلی که بوی بهبودی از آن به مشام نمیرسد قطعا در آینده باز هم شاهد کاهش عناوین و همچنین تعداد شمارگان کتاب خواهید بود.
وی ادامه داد:متاسفانه بسیاری از ناشران در طی یکی دو سال اخیر نتوانستند کتابی را به چاپ برسانند و از سوی دیگر برخی از ناشران به لحاظ مقررات دست و پاگیر و همچنین بدهیها و انواع و اقسام ضررهایی که متحمل شده اند ناگزیر از چرخه صنعت چاپ فاصله گرفتند.
شرفشاهی با اشاره به اینکه سیاستهای حمایتی نیز بسیار معیوب و جانب دارانه بوده است، بیان کرد:در برخی موارد تلاش شده تا منافع عده خاصی تامین شود که این امر موجب دلسردی و دلزدگی شمار زیادی از ناشران شده و بر این مجموعه باید یک سلسله از سوء استفادهها و بی تدبیریهای مدیریت فرهنگی کور را نیز اضافه کرد که باعث شده افق پیش رو نه تنها چشم انداز و امیدبخش نباشد بلکه بسیار مأیوس کننده و آزار دهنده به نظر برسد.
وی با اشاره به کتاب جدید خود ادامه داد: کتاب جدیدم با عنوان «زیباست شهر من» در انتشارات کتاب ابرار منتشر شد.
انتهای پیام/