سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۵ ماده خوراکی مقابله کننده با استرس

بعد از یک روز پراسترس می‌توانید به طور طبیعی و با تغذیه سالم، سرحال بیایید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ برخی مواد خوراکی دارای مواد مغذی هستند که به لحاظ علمی ثابت شده است انرژی زا بوده، میزان کورتیزول را کاهش داده و سروتونین را افزایش می‌دهند. در ادامه به ۵ ماده خوراکی مقابله کننده با استرس اشاره می‌شود.

گیاهان پربرگ به رنگ سبز تیره

به گفته محققان، سبزیجات برگ سبز نظیر اسفناج حاوی فولات هستند که موجب تولید دوپامین، ماده شیمیایی در مغز که لذت و خوشی ایجاد می‌کند، می‌شود و به حفظ آرامش کمک می‌کند.

بوقلمون

تریپتوفان، اسیدآمینه موجود در گوشت بوقلمون است که سروتونین تولید می‌کند. در عوض این ماده شیمیایی موجب تنظیم گرسنگی، شادی و آرامش می‌شود. مطالعه سال ۲۰۰۶ نشان می‌دهد افرادی که ۱ گرم تریپتوفان سه بار در روز مصرف کردند شاهد تغییر در خلق و خوی شان بودند و کمتر رفتار تهاجمی در مقایسه با گروه دارونما داشتند.

ماهی چرب

غذا‌های دریایی نظیر ماهی تن، سالمون و قزل آلا مملو از اسید‌های چرب امگا-۳ هستند که نه تنها موجب کاهش التهاب می‌شوند بلکه اضطراب را نیز کاهش می‌دهند. مطالعه سال ۲۰۱۱ نشان می‌دهد مصرف روزانه مکمل‌های امگا-۳ موجب کاهش اضطراب تا ۲۰ درصد می‌شود.

غلات کامل

کربوهیدرات‌ها موجب تحریک به تولید سروتونین می‌شوند که دقیقا کاری مشابه با دارو‌های ضدافسردگی انجام می‌دهند و به طورطبیعی رفتار‌های اخلاقی را تنظیم می‌کنند. از اینرو مصرف نان‌های تهیه شده با غلات کامل و نان حو بهترین گزینه است.

شکلات تلخ

شکلات تلخ موجب کاهش هورمون استرس شده و آنتی اکسیدان‌ها به شل شدن عروق خونی کمک کرده، فشارخون را کاهش داده و موجب بهبود جریان خون می‌شوند.

منبع: مهر

انتهای پیام/

تاثیر مصرف ماهی و گوشت بوقلمون در کاهش استرس

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.