وی افزود: پاسخ وزیر امور خارجه این بود که سفارت خانههای ایران در خارج از کشور از تمام ظرفیت خود برای توسعه دیپلماسی اقتصادی بهره میگیرند و در این راه مضایغه نمیکنند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تصریح کرد: البته آقای ظریف به محدودیتهای بودجهای وزارت امور خارجه اشاره کرد و فعالیت نمایندگیهای ایران در خارج از کشور را تحت تأثیر مولفههای مختلف دانست و در نهایت پورمختار از پاسخهای او قانع نشد.
نجفی با اشاره به سوال مطرح شده محمدرضا صباغیان درباره اینکه چرا علیرغم اجرای تمامی تعهدات دولت در برجام، آمریکا از آن خارج شد و به تعهداتش عمل نکرد، گفت: وزیر امور خارجه روند مذاکرات برجام را تبیین کرد.
وی ادامه داد: ظریف معتقد بود که خروج آمریکا از برجام موید آن است که آمریکاییها در برجام احساس شکست کرده اند و از سوی دیگر امروز سایر کشورها با اقدامات امریکا همراه نیستند که این نماینده هم از پاسخهای ظریف قانع نشد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با بیان اینکه حجت الاسلام ذوالقدر هم سوالی مطرح کرد مبنی بر اینکه چرا نمایندگیهای ایران در حوزه خلیج فارس به سختی روادید میدهند، اظهار کرد: پاسخ آقای ظریف این بود که ما به دنبال تسهیل در صدور روادید هستیم و پیگیریهای لازم را در این باره انجام میدهیم که در نهایت نماینده سوال کننده از پاسخ وی قانع شد.
نجفی با اشاره به سوال حاجی دلیگانی درباره علت آنکه نسبت به طرح دعاوی ظالمانه از طرف آمریکا علیه ایران در محاکم قضایی این کشور اقدام نمیشود، تصریح کرد: وزیر امور خارجه ضمن اشاره به ساز و کار و قوانین داخلی در امریکا بیان کرد که مسئولیت این کار با وزارت خارجه نیست و مرکز حقوقی بین المللی مسئولیت دعاوی ایران را دارد و البته تأکید کرد که وزارت خارجه پیگیریهای خود را در این باره انجام میدهد.
وی با اشاره به سوال اسدالله عباسی درباره علت توجه دستگاه دیپلماسی کشور به برجام و عدم توجه به حوزههای دیگر از جمله روابط با همسایگان، گفت: آقای ظریف در پاسخ به این سوال، اقدامات و برنامههای وزارت امور خارجه برای توسعه روابط با کشورهای مختلف به ویژه همسایگان را تشریح کرد که پاسخهای وی از سوی نماینده سوال کننده قانع کننده بود.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با اشاره به مطرح شدن سوالی از سوی کریمی قدوسی مبنی بر اینکه نتیجه سفرهای گروههای اقتصادی وزارت خارجه چیست؟ گفت: پاسخ آقای ظریف این بود که این سفرهای تیم اقتصادی هیچ هزینهای برای وزارت خارجه ندارد.
نجفی بیان کرد: وزیر امور خارجه در پاسخ به سوال مذکور بر اهمیت دیپلماسی اقتصادی تأکید کرد چرا که این سفرها منجر به انعقاد قراردادهای تجاری بسیار خوبی میشود و در نهایت مقرر شد که گزارش کاملی از اقدامات وزارت خارجه در این زمینه ارائه شود تا پس از آن نماینده سوال کننده، نظراتش را اعلام کند.
وی با اشاره به سوال قاضی پور مبنی بر اینکه چرا وزارت خارجه و سفیر ایران در باکو با اظهارات ضد ایرانی نخست وزیر رژیم صهیونیستی که اخیراً در سفر وی به آذربایجان بوده، برخورد نکرده است؟ خاطرنشان کرد: آقای ظریف در پاسخ به این سوال ضمن تأکید بر اینکه پیگیریهای لازم صورت میگیرد بیان کرد که نسبت به این اظهارات از کانالهای مختلف از جمله از طریق سفیر ایران در باکو اعتراض شده و قرار شد نماینده سوال کننده پس از مشاهده مستندات انجام شده درباره قانع شدن یا قانع نشدن خود اعلام نظر کند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با اشاره به سوال ساداتی نژاد مبنی بر علت عدم موضع گیری نماینده کشورمان در محکومیت نقض حقوق مسلمانان میانمار گفت: در این باره هم قرار بر این شد که آقای ساداتی نژاد پس از دریافت پاسخ کتبی وزارت خارجه درباره اقدامات انجام شده اش در این باره اعلام نظر کند.
وی با اشاره به سوال جعفرپور درباره علت بی توجهی به حقوق بازرگانان و صرافان ایرانی شاغل در امارات، تصریح کرد: پاسخ آقای ظریف این بود که تمام تلاش خود را برای حفظ حقوق شهروندان ایرانی انجام میدهیم، اما علیرغم این توضیحات نماینده از پاسخهای وزیر قانع نشد.
انتهای پیام/