این مقام آمریکایی در این بیانیه گفت: «آمریکا نمیتواند اجازه دهد چنین اقداماتی که نقض حقوق بشر است بدون پاسخ بمانند. به همین دلیل من خواستار ممنوعیت واردات نفت از عربستان سعودی هستم تا زمانیکه عالی رتبهترین مقامات سعودی مسئولیت کاری که کرده اند را بپذیرند».
این سناتور نخستین کسی است که خواستار چنین ممنوعیتی شده است. عربستان سعودی در ابتدا از شرایط خاشقجی اظهار بی اطلاعی کرد. این در حالیست که این خبرنگار آخرین بار در دوم اکتبر وارد کنسولگری عربستان در استانبول شد و پس از آن دیگر دیده نشد. رژیم سعودی روز جمعه اعلام کرد خاشقجی در جریان درگیری فیزیکی در کنسولگری کشته شده است و این رژیم در حال تحقیق درباره ۱۸ مظنون سعودی در این رابطه است.
هنریچ همچنین گفت: «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا ترجیح میدهد انکار کردن و سرپوش گذاشتن سعودیها در این رابطه را قبول کند تا اینکه از آنها بخواهد مسئولیت کارشان را بپذیرند. سعودیها به وضوح باور دارند در زمان ریاست جمهوری ترامپ میتوانند از عواقب جدی [قتل خاشقجی] در امان بمانند، ولی ما باید به آنها اثبات کنیم که اشتباه میکنند.
ترامپ که نظرش با نظرات قانونگذاران هر دو حزب آمریکا متفاوت است توضیحات عربستان برای مرگ خاشقجی را معتبر دانست و گفت بازداشت مظنونین یک گام بزرگ بوده است.
البته او امروز به واشنگتن پست گفت: «مسلما فریبها و دروغهایی هم در کار بوده است». اما وقتی برای انجام اقدامی ضد سعودی در رابطه با قتل خاشقجی تحت فشار قرار گرفت از روابط واشنگتن-ریاض دفاع کرد و تمایلی به لغو توافقهای تسلیحاتی چند میلیارد دلاری با سعودیها نشان نداد. مقامات ترکیه باور دارند خاشقجی به دلیل انتقاد از رژیم سعودی داخل کنسولگری عربستان در استانبول کشته و مثله شده است.
انتهای پیام/