سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بیماری که ذره ذره جانتان را می‌گیرد/ اسهال‌های خفیف بدون درد را جدی بگیرید

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: اسهال خفیف بدون درد و بدون تب که شدت می‌یابد از علائم ابتلا به یک بیماری مرگبار است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  زهرا روددهقان دکترای آموزش پرستاری و هیئت علمی گروه داخلی و جراحی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: وبا نوعی بیماری حاد اسهالی است که در اثر تولید و تجمع سم میکروب وبا در روده باریک ایجاد می­‌شود، این بیماری، چون اولین بار در منطقه‌ای به نام التور در آفریقا پیدا شد، به این نام مشهور است.

وی ادامه داد: این بیماری می­‌تواند باعث از دست دادن حجم زیادی از آب و الکترولیت­‌ها (مواد معدنی موجود در بدن) شود و اگر به موقع درمان نشود می­‌تواند، منجر به شوک و در نهایت مرگ در فرد مبتلا شود، این عارضه در کودکان خردسال و سالمندان خطرناک­تر است.

راه­‌های انتقال وبا

روددهقان بیان کرد: بیماری از راه‌های مختلفی چون استفاده از آب، غذا و یخ آلوده، شستشوی ظروف غذا در آب­‌های آلوده،  تماس دست با مدفوع و استفراغ فرد بیمار یا مواد و اشیای آلوده،  دست دادن با دست آلوده فرد بیمار،  خوردن سبزیجات و میوه­‌های خامِ آلوده منتقل می‌شود.

علائم و نشانه­‌های بیماری وبا

این دکترای آموزش پرستاری گفت: شخص مبتلا به وبا، اسهال خفیف بدون درد و بدون تب دارد که کم کم شدید می‌شود؛ اسهال شخص مبتلا به وبا شُل و آبکی است  که بعد از چند بار دفع مدفوع به شکل لعاب برنج می‌شود و بوی ماهی پیدا می­‌کند.

روددهقان افزود: بیماری وبا گاهی همراه با استفراغ و گاهی بدون استفراغ است که به سرعت و در ظرف سه الی چهار ساعت موجب کم آبی شدید بدن می‌شود و در صورتی که سریعاً آب و املاح بدن جبران نشود، سبب مرگ فرد مبتلا می‌شود، دوره پنهان بیماری وبا از لحظه ورود میکروب به بدن تا بروز بیماری از چند ساعت تا پنج روز است؛ ولی به طور معمول در یکی دو روز بیماری وبا آشکار می‌شود.

راه­‌های پیشگیری از بیماری وبا

وی درباره راه‌های پیشگیری از بیماری وبا، گفت: قبل از غذا خوردن و بعد از رفتن به توالت، دست‌های خود را با آب و صابون خوب بشویید، از صابون­‌های جامد همگانی برای شستن دست­‌ها استفاده نکنید مگر صابون مخصوص خودتان باشد، از خوردن آب‌های مشکوک خودداری کنید، از خوردن سالاد و سبزیجات خام پرهیز کنید، میوه‌ها را قبل از مصرف خوب بشویید، از مصرف دوغ و ماست­‌های محلی پرهیز کنید،  از لیوان و قاشق شخصی استفاده نمایید.

این دکترای آموزش پرستاری یادآوری کرد: در صورت مشاهده علائم وبا باید مایعات فراوان و پودر (ORS) را مطابق با دستورالعمل نوشته شده بر روی آن مورد استفاده قرار دهید و سریعاً به نزدیک‌ترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کنید.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.