همچنین سال گذشته محققان ثابت کردند که روزانه ۴۰۰۰ قدم پیادهروی میتواند عملکرد شناختی افراد کهنسال را بهبود بخشد. در بررسیهای دیگر مشخص شد که بیش از حد نشستن، به لوب گیجگاهی که مسئول پردازش حافظه و زبان است، صدمه میزند.
اکنون محققان دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ آلمان، شواهد بیشتری یافتهاند مبنی بر اینکه ورزشهای هوازی میتوانند از مغز مراقبت کنند. علاوه بر آن، این محققان متوجه شدهاند که هر یک از حالتهای نشستن، ایستادن و راه رفتن روی حافظه فعال دیداری، اثر میگذارند. این حافظه در انسان، توانایی مغز انسان را در ذخیره کردن اطلاعات بصری بالا میبرد.
این محققان حالات مختلف بدن انسان هنگام یکجا نشستن یا ایستادن و راه رفتن و اثر آنها روی حافظه فعال بصری را روی ۲۴ داوطلب بررسی کردند. آنها متوجه شدند که این حافظه هنگام راه رفتن بسیار بهتر از زمان نشستن یا ایستادن، کار میکند. از طرفی وقتی افراد در حالت ایستاده هستند، هنگام انجام دادن وظایف خود، کمتر دچار خطا میشوند.
این بررسیها نشان داد که ورزشهای هوازی و به طور کلی در حالت ایستاده قرار داشتن، سرعت پردازش مغز افراد را بالا برده و از میزان خطاهایشان تا حد چشمگیری میکاهد.
محققان میگویند، ورزشهای هوازی و فعالیتهای فیزیکی در حد پیادهرویهای ساده یا حتی در حالت ایستاده قرار گرفتن، بخشهایی از مغز که با توجه و حافظه فعال، سروکار دارند را تقویت کرده و عملکرد آنها را افزایش میدهد. علاوه بر تمام موارد فوق، ورزشهای هوازی میتوانند توان اجرایی مغز را نیز افزایش دهند.
متاسفانه دنیای مدرن امروز، باعث شده است که ما انسانها، بیش از پیش در حالت نشسته قرار بگیریم. اما مغز برای عملکرد بهتر به زندگی پرتحرک نیاز دارد و برای بهبود آن باید سبک زندگیمان را تغییر دهیم و کمی فعالیت به آن اضافه کنیم.
منبع: طبنا
انتهای پیام/