«بامینی گوپیناث»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «برای اولین بار تاثیرات نیترات موجود در رژیم غذایی بر دژنراسیون ماکولا ارزیابی شده است.»
وی در ادامه میافزاید: «ما دریافتیم افرادی که روزانه ۱۰۰ تا ۱۴۲ میلیگرم نیترات سبزیجات مصرف میکنند، در مقایسه با کسانی که کمتر از این میزان نیترات مصرف میکنند، با ریسک کمتر ابتلا به علائم اولیه دژنراسیون ماکولا روبرو هستند.»
به گفته محققان، اسفناج به ازای هر ۱۰۰ گرم ۲۰ میلیگرم نیترات دارد، درحالیکه چغندر به ازای هر ۱۰۰ گرم، ۱۵ میلیگرم نیترات دارد.
بیماری دژنراسیون ماکولا به گروهی از بیماریهای تخریب کننده شبکیه چشم اشاره دارد که موجب از بین رفتن پیشرونده بینایی مرکزی میشود.
سن قویترین فاکتور پرخطر ابتلا به این بیماری است و معمولا بعد از ۵۰ سالگی روی میدهد.
منبع: مهر
انتهای پیام/