نیویورک تایمز
نیویورک تایمز نوشتهاست که افغانها با وجود نگرانیهای امنیتی و تشویش از تقلب و تخطی در انتخابات، به مراکز رای دهی رفتند و رای دادند.
به نوشته این روزنامه، مردم به تهدیدات طالبان مسلح توجه نکردند و دیروز در انتخابات پارلمانی اشتراک کردند.
انتخابات پارلمانی افغانستان برای سه سال به تاخیر افتاده بود.
مردم دیروز شنبه ۲۰ اکتبر در انتخابات مجلس افغانستان در حالی اشتراک کردند که طالبان هشدار داده بودند مانع این انتخابات میشوند و از سوی دیگر داعش در ماههای اخیر مسئولیت برخی از حملههای خونین را در این کشور به دوش گرفته است.
حدود هفتاد هزار نیروی امنیتی افغان برای تأمین امنیت انتخابات توظیف شده بودند.
پس از اعلان فهرست ابتدایی نامزدان انتخابات مجلس افغانستان، 10 تن از این نامزدان در ولایتهای مختلف کشته شدهاند.
به نوشته این روزنامه، یک سوم مراکز های رای دهی در مناطقی که در کنترل طالبانند و یا این گروه نفوذ دارند، بسته بودند.
برگزاری انتخابات مجلس افغانستان در ولایت قندهار پس از کشته شدن جنرال عبدالرازق فرمانده پلیس قندهار برای یک هفته به تأخیر افتاد.
این انتخابات بنابر برخی مشکلات، دیروز در ولایت غزنی نیز برگزار نشد.
در مقاله روزنامه نیویورک تایمز به برخی هرج و مرج و بی نظمی در روند رأیدهی مانند باز نشدن به موقع مرکز های رأیدهی، غیر فعال بودن دستگاههای بایومتریک در شماری از مرکز ها و محلات رأیدهی و مشکلات در فهرست رأی دهندهها نیز اشاره شدهاست.
گاردین
روزنامه بریتانیایی گاردین نوشت که رویداد های متعدد امنیتی در جریان انتخابات دیروز در افغانستان گزارش شده است.
به نوشته این روزنامه، مشکلات فنی در شماری از مراکز رای دهی در هرات، ارزگان، کابل و بعضی از ولایتهای دیگر موجود بود.
در مطلب این روزنامه آمدهاست که برخی از رأی دهندهها در ولایت ارزگان که زیاد انتظار کشیده بودند بهخاطر غیر فعال بودن دستگاههای بایومتریک به تشویش بودند، میخواستند که این دستگاهها را بشکنند و در پیوند به آن از بازداشت ۱۵ تن خبر داده شدهاست.
به نوشته گاردین، هدف استفاده از سیستم بایومتریک در افغانستان که قبلا در این کشور کار گرفته نشدهاست، جلوگیری از تقلب در انتخابات است.
در زمینه استفاده از سیستم بایومتریک در انتخابات ۲۸ میزان/ مهر در افغانستان در حالی فیصله شد که به برگزاری انتخابات پارلمانی زمان اندکی باقی مانده بود.
این روزنامه به نقل از برخی شرکای بینالمللی افغانستان که به پروسه انتخابات این کشور کمک میکنند نوشت که برای تنظیم سیستم بایومتریک و تجربه استفاده از این سیستم فرصت کافی موجود نبود.
مردم در افغانستان با وجود مشکلات در بسیاری از مراکز رای دهی امیدوارند که این انتخابات به بهبود زندگی شان کمک کند.
انتهای پیام/