سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وضعیت صادرات اردبیل؛ مثبت و امیدوارکننده/ "عسل" و "سیب‌زمینی" محوری‌ترین محصولات صادراتی

هر کشوری که بخواهد به توسعه‌ای پایدار و اقتصادی مولد دست یابد باید تولیدات داخلی خود را در عرصه بین‌الملل به رقابت بگذارد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، در تقویم ملی ما روز 29 مهرماه به روز صادرات نامگذاری شده است تا جدا از اینکه در طول سال به بحث مهم اقتصاد حاصل از صادرات پرداخته می‌شود در این روز با حساب دودوتا چهارتا بدانیم که با این انبوه تولیدات و عرضه محصولات مرغوب یا غیرمرغوب به بازار جهانی سهم ما از تجارت بین‌الملل در محور صادرات چه میزان است؟

وقتی بحث از صادرات و واردات باشد قطعا نخستین موضوعی که به ذهن خطور می‌کند بحث تقویت مبادی خروجی و ورودی کشور است که در بین این مبادی‌ گمرکات نقش اساسی را دارند و در کنار آن بنادر و مرزها هم هستند که وجود آنها سبب تسهیل صادرات و واردات می‌شود.

به بیانی دیگر به همان اندازه که حفاظت از مرزهای کشور حائز اهمیت است صیانت از مرزهای اقتصادی کشور نیز مهم و حیاتی است.

صادرات 100 میلیون دلاری سهم استان اردبیل

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل؛ در تشریح گزارش صادرات 6 ماهه نخست امسال اظهار داشت: میزان صادرات از محل گمرکات استان در 6 ماهه اول سالجاری از نظر ارزشی بالغ بر 52 میلیون دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 65 درصد و از نظر وزنی در حدود 90 هزار تن بوده که این مهم نیز 176 درصد رشد داشته است.

سیدحامد عاملی عمده کالاهای صادراتی استان اردبیل را مصنوعات شیشه و پلاستیک، سیب‌زمینی، جوجه یکروزه، نئوپان، انواع محصولات کشاورزی و باغی، انواع بیسکوئیت و شیرینی‌جات، مصالح ساختمانی  بوده است.

وی این محصولات را آمار صادرات از محل گمرکات استان دانست و گفت: باتوجه به موقعیت جغرافیایی استان و هم‌مرز بودن با استان های گیلان و آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی برخی کالاهای تولیدی استان از گمرکات استانهای فوق‌الذکر نیز صادر می‌شود که در مجموع میزان صادرات استان در 6 ماهه امسال بالغ بر 100 میلیون دلار بوده است.

واردات اردبیل 56 درصد کاهش یافت

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل بیان کرد: عمده صادرات محصولات استان به جمهوری آذربایجان، عراق و افغانستان بوده و این در حالی است که آمار وارادت در سه ماهه نخست امسال سه میلیون و 600 هزار دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 56 درصد کاهش یافته است.

سیدحامد عاملی اظهار کرد: در سال گذشته مجموع صادرات استان به ارزش 77 میلیون دلار بوده که 36  درصد افزایش را نسبت به سال 95 نشان می‌دهد.

وی افزود: ترکیه، آلمان و ایتالیا در صدر کشورهایی قرار دارند که کالا از آن‌ها وارد استان می‌شود که در این زمینه سعی ما بر این است تا از میزان واردات استان کاسته و بر میزان صادرات افزوده شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل با اشاره به اهمیت حفاظت از مرزهای کشور تصریح کرد: همانطور كه حراست از مرزهای جغرافیایی برای هر کشور از اهمیت خاصی برخوردار است، حفاظت از مرزهای اقتصادی نیز جایگاه خاص خود را داراست که این دو مهم در نهایت مکمل یکدیگر و تضمین کننده اهداف اقتصادی یک کشور هستند.

عاملی با اشاره به اینکه پاسداری از حریم اقتصادی کشورها به گمرکات واگذار شده است، افزود: گمرک در ایفای نقش مرزبانی خود از یک طرف مسئول وصول مالیات، حقوق ورودی و عوارض که بخش قابل توجهی از درآمدهای دولت است و از طرفی دیگر با اجرای قوانین و مقررات گمرکی ضمن نظارت و کنترل ورود و خروج کالا وظیفه تسهیل و تسریع واردات و صادرات کالا با رعایت مقررات و قوانین را به عهده دارد.

وی ادامه داد: در این بین بسیاری از کشورهای توسعه یافته صادرات را محور توسعه پایدار می‌دانند که از اهميت فوق‌العاده‌ای برای حضور یک کشور در بازارهای جهانی به حساب می‌آید و عملكرد مناسب و تسهیل صادرات توسط گمرک تاثيرگذار در كل فعاليتهای تولیدی و اقتصادی آن کشور است.

صادرات 200 هزار دلاری؛ چشم‌انداز تجارت اردبیل

استاندار اردبیل در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل؛ اظهار داشت: در راستای حمایت از بحث اشتغال تمامی دستگاه‌های ذی‌ربط لازم است با جدیت تمام زمینه و بستر لازم را فراهم کنند که در این راستا بیشترین تمرکز ما بر روی محور صادرات اردبیل است.

اکبر بهنام‌جو افزود: با همت مسئولان و بسترسازی‌های مناسب زمینه اشتغال‌زایی در مناطق روستایی فراهم است و در این راستا با همکاری تمامی دستگاه‌ها به ویژه بسیج سازندگی می‌توان ایجاد شغل در مناطق مختلف استان را شاهد باشیم.

وی با اشاره به این که  راه‌اندازی طرح‌هایی با تسهیلات کم به ایجاد اشتعال بیشتر کمک می‌کند، گفت: از تمام دستگاه‌هایی که در راستای ایجاد اشتغال تلاش می‌کنند قدردانی می‌کنیم و با تمام توان برای حمایت از اشتغال‌زایی در سطح استان اعلام آمادگی می‌کنیم.

این مقام مسئول اظهار کرد: مهم‌ترین راه نجات اقتصادی استان توسعه روابط با کشور دوست و همسایه آذربایجان است که از روز نخست جزو برنامه‌های اصلی وی و همکارانم در استانداری اردبیل قرار گرفته است.

بهنام‌جو اضافه کرد: امیدوارم با همکاری و تلاش‌های مقامات سیاسی و دیپلماسی دو کشور و به خصوص سفرای دو کشور بتوانیم روابط و مراودات فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی را گسترش دهیم.

وی از برنامه‌ریزی برای گسترش حجم صادرات استان اردبیل به بیش از 200 هزار دلار در سال اشاره و بیان کرد: با تلاش و همکاری صمیمانه مقامات طرف آذری و 24 ساعته شدن فعالیت گمرک بیله‌سوار و با توجه به روابط عمیق و تاریخی و پیوندهای اجتماعی بین مردم استان اردبیل و جمهوری آذربایجان می‌توانیم روابط را در ابعاد مختلف گسترش دهیم.

استاندار اردبیل ظرفیت استان در بحث تولید مجصولات کشاورزی مرغوب و موردپسند کشورهای همسایه را بسیار مثبت عنوان و ابراز امیدواری کرد که در سالهای آینده سهم صادرات این استان به کشورهای همسایه و به تبع تجارت خارجی این استان افزایش چشمگیری خواهد داشت.

راه‌اندازی پایانه صادرات هوایی در آینده‌ای نزدیک

استاندار اردبیل از راه‌اندازی پایانه صادرات هوایی در فرودگاه اردبیل برای تسهیل صادرات محصولات دامی و باغی استان اردبیل خبر داد و اظهار کرد: ما در کنار تقویت امر صادرات غیرنفتی استان در سه سال آینده تلاشمان را انجام می‌دهیم تا در گمرک و فرودگاه امکانات لازم برای توسعه صادرات کیفی را مهیا کنیم.

بهنام‌جو به توجیه‌پذیر بودن طرح احداث پایانه صادرات هوایی با محوریت فرودگاه اردبیل اشاره و تصریح کرد: قرار بود احداث نمایشگاه بین‌المللی در شهر سرعین را پیگیری کنیم که براساس قوانین سازمان تجارت زمینه این امر مهیا نشده است.

استاندار اردبیل اظهار کرد: آمار صادرات غیرنفتی استان اردبیل در سه ماه اول امسال با یک جهش مناسبی روبه‌رو بوده به طوری که ارزش صادرات به بیش از 25 میلیون دلار رسیده است.

"عسل" و "سیب‌زمینی" محوری‌ترین محصولات صادراتی

اکبر بهنام‌جو گفت: یکی از اولویت‌های مهم استان صادرات عسل است که برنامه‌های خوبی در این زمینه مبنای کار قرار گرفته است به طوری که هم‌اکنون این محصول طرفداران زیادی دارد و به دلیل کیفیت خوب می‌تواند در ارائه سوغاتی به مسافران و گردشگران مناسب باشد.

وی از برنامه‌ریزی برای صادرات عسل به کشورهای همجوار خبر داد و گفت: جلساتی که با کشورهای سوریه و عراق داشتیم برنامه‌ریزی مناسبی در توسعه صادرات این محصولات انجام یافته است و خوشبختانه در اردبیل تولیدکنندگان عسل اقدامات خوبی در تولید و بسته‌بندی عسل انجام داده‌اند و بسته‌بندی عسل اولویت اساسی است که گام بزرگی در رونق صادرات این محصول به دنبال دارد.

استاندار اردبیل افزود: تولید عسل در راستای پویایی اقتصاد و اشتغال منطقه می‌تواند تاثیرگذار باشد و با توجه به آب و هوای استان عسل باکیفیت در این استان تولید می‌شود.

بهنام‌جو همچنین ظرفیت استان اردبیل در تولید سیب‌زمینی را یادآور شد و اظهار کرد: سالانه شاهد هستیم که حجم زیادی از سیب‌زمینی‌های تولیدی استان به امر صادرات اختصاص می‌یابد و این موضوع هم در بهبود اوضاع اقتصادی استان موثر بوده و سبب تحکیم روابط بین کشورها می‌شود.

اشتغال و تولید استاندارد دستاورد صادرات قانون‌محور

کارشناس امور اقتصادی استان اردبیل در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل اظهار داشت: حیات واقعی اقتصاد یک کشور در روابط تجاری نهفته است و وقتی که کشوری تن به فرار از این تجارت و روابط دهد بی‌شک اقتصاد آن منطقه فلج خواهد بود و در این زمینه نیاز است تا در پرداخت به بحث تجارت به دو موضوع اصلی هم صادرات و هم واردات التفات نشان داد.

محمد باشکوه با اشاره به اینکه هم‌اکنون کشورهای در حال توسعه در کارنامه خود تجارتی کلان در حوزه بین‌المللی را داشته‌اند، افزود: هر کشوری که بخواهد حرفی برای زدن در عرصه بین‌الملل و جهانی داشته باشد نیاز به تجارت از دو راه صادرات و واردات دارد.

وی ظرفیت استان اردبیل در حوزه صادرات را بسیار خوب عنوان کرد و گفت: استان اردبیل در کارنامه تجارت خود به خوبی این مسئله را به ثبت رسانده است که با پتانسیل‌های خوب و بالقوه خود ظرفیت ورود به بازارهای جهانی در عرصه گسترده را دارد و این مهم کمی نیازمند همت و توجه بیشتر است.

این کارشناس اقتصادی بر افزایش اشتغال و تولید بر مبنای استانداردهای جهانی تاکید و اظهار کرد: اکر روند صادرات از مسیر قانونی و بر محور قوانین استوار بوده و انجام شود بی‌شک دستاوردهای بسیاری را برای یک منطقه به دنبال خواهد داشت که بحث اشتغال و تولید بر مبنای استانداردهای دنیا از عمده دستاوردهای این مهم به حساب می‌آید.

باشکوه ادامه داد: استان اردبیل ظرفیتهای بسیاری در حوزه تولیدات محصولات کشاورزی یا سایر اقلام و ارقام دارد که استفاده بهینه از این ظرفیت و تبدیل آن به فرصتهای کلان نیازمند کمی توجه و همت است که می‌بایست مسئولان اقتصادی استان به منظور پیاده‌سازی اهداف از پیش تعیین شده زمینه را برای حضور سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی و همچنین شرایط را برای تسهیل و تسریع حرکت واحدهای تولیدی و صنعتی در مسیر اقتصاد و صنعتی‌شدن فراهم سازند.

صادراتی آسان به دور از دستورالعمل‌های پیچیده

اشکان عباسیان، یکی از صاحبان فروشگاه های بزرگ لوازم‌التحریر در استان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل اظهار داشت: کشور ما در نقطه‌ای از جغرافیا واقع شده است که از هر سو شرایط برای انجام تجارتی به صرفه و با سود بالا فراهم است لذا استان اردبیل نیز در منطقه‌ای از این کشور پر پتانسیل واقع شده است که زمینه برای رشد، توسعه و بالیدن بسیار است.

وی با بیان اینکه تولیدات داخل کشور با تمام محبوبیتی که برای ما دارد گاها مناسب صدور به کشورهای پیشرفته نیست، افزود: اگر امروزه کشور ما از شرایط موجود فرصت‌سازی کند یقینا می‌تواند علاوه بر ارتقای سطح اشتغال، تولید به بحث تجارت بین‌المللی در سطح گسترده نیز ورود یابد.

این مغازه‌دار با اشاره به اینکه بیش از نیمی از محصولات فروشگاه وی برند کشورهای دیگر است، ادامه داد: همانطور که ما از محصولات کشورهای دیگر استفاده می‌کنیم می‌توان با ایده‌آل‌سازی شرایط موجود داخل کشور در عرصه اقتصادی به آسانی محصولات خود را در کشور، شهر و خانه شهروندان کشورهای دیگر دید.

یکی از تولید و صادرکنندگان سرامیک در اردبیل نیز در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل؛ با اشاره به اینکه گاه بسیاری از سرمایه‌داران و صاحبان کارخانه‌ها محصولات تولیدی خود را نمی‌توانند به شکلی آسان به کشورهای همسایه صادر کنند، گفت: گاها شاهد هستیم که شرایط و موانعی پیش پای تاجران و امتیازداران عرصه اقتصاد و تجارت گذاشته می‌شود که همین یک موضوع عرصه را برای حضور ما در سطح جهانی تنگ می‌سازد.

وی تصریح کرد: اگر امروزه ما مرغوب‌ترین سرامیک و کاشی را تولید می‌کنیم و محصولات خود را دست کم به 3 کشور همسایه صادر می‌کنیم این در واقع در سایه تلاش و استفاده از علوم نیروهای جوان و متخصص است و نیاز است تا در کشور به این دست از اقشار بها داده شود تا بتواند نتیجه آن را به چشم دید.

این کارخانه‌دار اردبیلی تولیدات داخلی را بهترین کالای مصرفی و صادراتی دانست و اظهار کرد: زمانی که تولیدات بر اساس استانداردها باشد چرا نباید به کشورهای همسایه صادر شود؟ پس اگر زمانی کمی در راستای صادرات با مشکلاتی مواجه می‌شویم باید بدانیم که در بیشتر مواقع مشکل باید از داخل گره‌گشایی شود.

و اما کلام آخر

صادرات بخش مهمی از اقتصاد هر کشور را تشکیل می‌دهد از این رو برای حمایت از بخشهای اقتصادی دادن تسهیلات به آنها می‌تواند ابزاری مناسب برای رشد و توسعه‌شان باشد. شرایط اقتصادی و منابع انسانی ایران نیز به گونه‌ای است که صادرات در گرو تولید بوده و ابزاری کارآمد در راه توسعه اقتصادی است.

و باید به خوبی دانست که اهمیت و ضرورت حضور کالاهای ساخت یک کشور در بازار جهانی و فضای اقتصاد بین‌الملل از مهمترین عوامل توسعه است و نقش صادرات در این بین به اندازه‌ای ارزشمند بوده که بسیاری از کارشناسان صادرات را تنها مسیر موفق به توسعه اقتصادی یک کشور در بازار جهانی می‌دانند.

پس اکنون که شرایط ایده‌آل فراهم، نیروهای متخصص آماده عمل و متقاضیانی برای دریافت تولیدات ما هست نباید هیچ بهانه و تعللی برای توسعه تولید، اشتغال و به تبع آن اقتصاد داخلی وجود داشته باشد.

انتهای پیام/س

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۱:۱۴ ۲۹ مهر ۱۳۹۷
در اردبیل که 7 ماه از سال هوا سرد است تولید و اشتغال باید به کارخانه ها کشیده شود نه پشت وانت نیسان در سر چهار راهها و میادین شهر!!