سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی:

تولید زیتون به 90 هزار تن می‌رسد

پریچهر گفت: پیش‌بینی می‌شود، امسال با ۵ درصد افزایش نسبت به سال قبل، ۹۰ هزار تن از این محصول در کشور تولید شود.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان  به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، رحمت اله پریچهر مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: بخشی از نهال هایی که در سنوات گذشته کشت شده بود به باردهی رسیده و از این رو در سال جاری افزایش تولید دانه زیتون پیش بینی شده است.

وی از کشت زیتون در ۲۶ استان کشور خبر داد و گفت: تلاش می کنیم استان های روغن خیز به سمت تولید روغن زیتون سوق پیدا کنند.

پریچهر، تولید روغن زیتون را از اولویت های وزارت جهاد کشاورزی دانست وافزود: مهمترین هدف ما ارتقای بهره وری عوامل تولید، اقتصادی کردن تولید زیتون و کمک به سلامت جامعه است.

به گفته وی  سالانه بین پنج تا هفت هزار تن در کشور روغن زیتون تولید و همین میزان هم وارد می شود.

مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی درباره قیمت روغن زیتون بیان کرد: روغن زیتون در گروه دوم کالاهای اساسی قرار دارد و ارز ۴۲۰۰ تومانی به آن تعلق نمی گیرد و از این رو قیمت روغن زیتون رقابتی خواهد شد.

وی به باغداران توصیه کرد برای تولید روغن زیتون تلاش کنند چرا که موجب بهبود صنعت آن و اقتصاد ملی می شود.

پریچهر با اشاره به این که بیش از ۵۰ درصد ارقام زیتون کشت شده در ایران، روغنی هستند، بیان کرد: بخشی از ارقام زیتون دو منظوره هستند به طوری که می توان علاوه بر استفاده از دانه،از آن روغن بدست آورد.

وی افزود: صنایع روغن کشی در این حوزه به اندازه کل تولید داخل ظرفیت دارد و نیازی به افزایش ظرفیت این صنایع نیست.

مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی بر ادامه ممنوعیت واردات میوه و کنسرو زیتون به کشور تاکید و تصریح کرد: واردات روغن زیتون با تعرفه ۲۶ درصد آزاد است.

وی با اشاره به این که در ایران ۲.۵ برابر سرانه دنیا، کنسرو زیتون مصرف می شود، گفت: سرانه مصرف روغن زیتون در کشور حدود ۱۳۵ گرم به ازای هر نفر است.

پریچهر تولید ۲۰۰ هزار تن میوه زیتون را از اهداف برنامه ششم توسعهاعلام کرد و افزود: در این برنامه هدفگذاری شده که سرانه مصرف روغن زیتون به ۲۰۰ گرم به ازای هر نفر برسد.

به گفته وی  سال گذشته ۶۵ درصد میوه های زیتون به کنسرو و ۳۳ درصد به روغن تبدیل شد.

پریچهر ادامه داد: کیفیت زیتون در ایران به علت شرایط آب و هوایی و ارقام مورد استفاده بسیار خوب است.

وی درپایان تصریح کرد: ما انتقال ژرم پلاسم زیتون از کلکسیون شورای بین المللی زیتون و روغن زیتون را در دستور کار داریم.

مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی افزود: ما همچنین دعوت از مدرسان شورای بین المللی زیتون و روغن زیتون برای برگزاری کارگاه‌های آموزشی و شرکت کارشناسان در دوره های آموزشی این شورا را در برنامه های خود قرار داده ایم.

انتهای پیام/

سرانه مصرف روغن زیتون در برنامه ششم توسعه به 200 گرم می رسد

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.