سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۶ بیماری جسمی با علایمی مشابه افسردگی

برخی از بیماری‌ها علایمی شبیه افسردگی دارد که باید آن‌ها را بشناسیم تا بی دلیل برچسب افسرده به کسی نزنیم. اگرچه در بعضی موارد ممکن است علایمی که در شما بروز کرده ناشی از مشکلی روحی باشد، اما مشکلات و بیماری‌های جسمی زیادی هم وجود دارد که اغلب به اشتباه تشخیص داده می‌شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امروزه، آمار‌های ابتلا به افسردگی افزایش یافته است وجالب‌تر این که این افسردگی به فصول خاصی نسبت داده می‌شود. در حالی که هر فصل زیبایی‌های خودش را دارد و فیزیولوژی بدن نیز با گردش ایام هماهنگ است البته اگر همه مولفه‌های زیست محیطی و سلامت وساعت بیولوژیک بدن سر جای خودش قرار داشته باشد.

برخی از بیماری‌ها علایمی شبیه افسردگی دارد که باید آن‌ها را بشناسیم تا بی دلیل برچسب افسرده به کسی نزنیم. اگرچه در بعضی موارد ممکن است علایمی که در شما بروز کرده ناشی از مشکلی روحی باشد، اما مشکلات و بیماری‌های جسمی زیادی هم وجود دارد که اغلب به اشتباه تشخیص داده می‌شود.

۱- اختلال تیروئید

تیروئید، یکی از بزرگ‌ترین غدد داخلی بدن است و نقش بسیار مهمی در عملکرد بدن دارد. عوارض بیماری تیروئید اغلب با اضطراب یا افسردگی اشتباه گرفته می‌شود. سطح هورمون‌های تیروئید در بدن، می‌تواند تأثیری منفی بر خلق و خو، انرژی و توانایی کلی برای لذت بردن از زندگی داشته باشد. اگر تصور می‌کنید دچار افسردگی شده اید، حتما آزمایش تیروئید بدهید.

۲- بیماری لایم

لایم، نوعی بیماری عفونی است که از طریق نیش کنه به انسان منتقل می‌شود. در بعضی موارد، نشانه‌های این بیماری را ناشی از افسردگی یا نوعی رفتار بیمارگونه نابه هنجار می‌دانند یعنی شخص به گونه‌ای رفتار می‌کند که گویی بیماری خاصی دارد. به دلیل آن که کنه کوچک است، اغلب افراد ابتدا متوجه نیش آن نمی‌شوند. مشکل همین جاست، چون اثری که از نیش باقی می‌ماند، بسیار خاص و تشخیص درست آن بسیار مهم است.

۳- تومور‌های نورواندوکرین

بیماری‌های نادری مثل تومور فئوکروموسیتوما (نوعی تومور کلیه که معمولا غیر سرطانی است و در اثر تولید بیش از اندازه آدرنالین به وجود می‌آید) ممکن است گاهی با اضطراب یا اختلال هراس، اشتباه گرفته شود. به علاوه، تومور‌های فئوکروموسیتوما ممکن است علایمی مثل تپش قلب، تعریق بیش از حد، سردرد و رعشه داشته باشد. اگر شک دارید به پزشک مراجعه کنید و اگر لازم است با پزشک دیگری هم مشورت کنید.

۴- دیابت

دیابت نوع ۲ می‌تواند علایمی شبیه افسردگی داشته باشد که عبارت اند از؛ حال بد روحی بدخلقی و کاهش وزن، اما در حقیقت این تغییرات ناشی از مقاومت بدنی شما در برابر هورمون انسولین است، نه یک مشکل روحی. همچنین در اغلب موارد، این نشانه ها، واکنشی به درگیری مداوم با این بیماری و اضطراب ناشی از کنترل آن است.

۵- سندروم خستگی مزمن

سندروم خستگی مزمن، نوعی بیماری است که در اثر عوامل مختلفی مثل کم خونی، کبد چرب، کمبود ویتامین D. و بسیاری موارد دیگر به وجود می‌آید و نشانه‌های آن شامل خستگی شدید، ضعف حافظه، کاهش تمرکز، بدخوابی و دیگر موارد است بنابراین عجیب نیست که این بیماری را اغلب با چیزی شبیه افسردگی اشتباه می‌گیرند.

علایم این سندروم می‌تواند باعث تغییراتی در شخص، روابط اجتماعی و مسائل شغلی او شود که شبیه علایم افسردگی به نظر می‌رسند، اما در حقیقت نشانه بیماری دیگری هستند.

۶- سیفلیس

سیفلیس بیماری مقاربتی است که در اثر نوعی باکتری ایجاد می‌شود و مغز را نشانه می‌گیرد. اگر این بیماری درمان نشود، منجر به عفونت در مغز یا ستون فقرات می‌شود و روی سلامت روان هم تاثیر می‌گذارد.

نشانه‌های این عفونت که به آن سیفلیس اعصاب گفته می‌شود شامل طیفی از علایم عصب شناختی است که نشانه‌های آن با بسیاری از اختلالات عصبی و روان پزشکی مشترک است. نشانه‌های سیفلیس اعصاب می‌تواند شامل تغییرات شخصیتی، گیجی، افسردگی و ضعف حافظه باشد؛ لذا باید به طور مرتب آزمایش‌های مربوط به بیماری‌های مقاربتی را انجام دهید و به سلامت جنسی خود توجه داشته باشید.

در حقیقت، مشکلات و بیماری‌های جسمی زیادی وجود دارد که ممکن است آن‌ها را با مشکلات روحی اشتباه بگیریم. نشانه‌های اختلالات خلقی می‌تواند به طرزعجیبی شبیه علایم بیماری‌های جسمی باشد.

منبع: روزنامه خراسان

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.