از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمریکا، موضوع اتاق جنگ اقتصادی، با شدت و حدت بیشتری دنبال شده است. در همین راستا، "گروه اقدام ایران" (Iran Action Group) بهعنوان دومین اتاق جنگ اقتصادی آمریکا، به ریاست "برایان هوک" در وزارتخارجهی این کشور، از حدود سه ماه پیش تشکیل شد. این کارگروه ویژه وظیفهی خود را فشار حداکثری اقتصادی علیه ایران و قطع دسترسی کشور به منابع مالی خود در جهت براندازی یا هماهنگی ایران با سیاستهای آمریکا تعریف کرده است. این گروه مطابق سند راهبرد امنیت ملی ۲۰۱۵ آمریکا، "تحریم" را ابزار اصلی اعمال قدرت خود قرار داده و به ایران اعلام جنگ اقتصادی کرده است.
از ابتدای امسال تا به حال، رهبر انقلاب نیز در جهت مقابله با نقشه و طراحیهای دشمن، دستور تشکیل *"شورای عالی هماهنگی اقتصادی سه قوه "، * به عنوان اتاق جنگ اقتصادی ایران را صادر فرمودند: تا از این طریق ضمن ایجاد هماهنگی میاندستگاهی در کوتاهترین زمان، مسئولین مربوطه، با شناخت توطئههای اقتصادی دشمن، آنها را خنثی کرده و توانمندی دولت به عنوان فرمانده جنگ اقتصادی در این عرصه را افزایش دهند. دیدار دو ساعت و نیمهی هفتهی گذشتهی رهبر انقلاب با اعضای شورای عالی هماهنگی اقتصادی سه قوه نیز در همین راستا است. در طول چهار ماه گذشته نیز رهبر انقلاب با کابینهی دولت دوازدهم، دو جلسهی طولانیمدت با محوریت جنگ اقتصادی و حل مشکلات معیشتی مردم برگزار کردهاند.
در دیدار تیرماه هیأت دولت نیز رهبر انقلاب، تیم اقتصادی دولت را میاندار و محور اصلی کار و تحرک در کشور خواندند و همهی دستگاهها را نیز به هماهنگی با آن فراخواندند. هدف از همهی این مطالبات و توصیهها، فهم دقیق از شرایط جنگ اقتصادی، و به تبع آن شکلگیری "اتاق جنگ اقتصادی" توسط دولت است که متأسفانه تا به امروز محقق نشده است. از این گردنه و شرایط خطیر نیز میتوان عبور کرد به شرط آنکه اتاق جنگ اقتصادی هرچه زودتر تشکیل شده و کارگروهی پرتلاش و جوان، بهصورت شبانهروزی مشغول حل مشکلات مردم باشند.
انتهای پیام/