این رسانه با انتشار بیانیهای در وبسایت خود اعلام کرد: شبکه فاکسنیوز مشارکت و حمایت رسانهای خود را از نشست ابتکار سرمایهگذاری در عربستان سعودی لغو میکند. ما همچنان به دنبال مصاحبه مطبوعاتی با محمد بن سلمان (درباره ناپدیدشدن جمال خاشقجی) هستیم».
در پی ناپدیدشدن «جمال خاشقجی»، روزنامهنگار سعودی و منتقد محمد بن سلمان، بسیاری از شخصیتها و کشورهای جهان خواستار انجام تحقیقات شفافی در این باره شدند. بسیاری نیز اعلام کردند در اعتراض به خودداری حکومت عربستان از ارائه اطلاعات شفاف درباره سرنوشت مبهم خاشقجی، نشست اقتصادی «ابتکار سرمایهگذاری آینده» در عربستان را تحریم میکنند.
دولت ترکیه چند روز پس از ناپدیدشدن ناگهانی جمال خاشقجی، حکومت عربستان را به قتل و قطعهقطعهکردن جسد او متهم کرد.
خاشقجی روز 2 اکتبر (10 مهر) برای انجام امور ازدواج خود به کنسولگری عربستان در استانبول مراجعه کرد، اما بنا به شواهد موجود این آخرین باری بود که این روزنامهنگار سعودی زنده دیده شده است. آنکارا میگوید فایلهای صوتی و ویدئویی را در اختیار دارد که ثابت میکند خاشقجی در کنسولگری عربستان کشته شده است.
دونالد ترامپ نیز روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران در کاخ سفید از قطعی بودن مرگ جمال خاشقجی خبر داد.
پیش از فاکسنیوز، شبکههای سیانان و بلومبرگ و روزنامه نیویورک تایمز نیز در اعتراض به ناپدیدشدن روزنامهنگار سعودی اعلام کردند که نشست اقتصادی عربستان را تحریم میکنند و در چنین نشستی شرکت نخواهند کرد.
نشست اقتصادی «ابتکار سرمایهگذاری آینده» عربستان که «داووس صحرا» نیز نامیده میشود، قرار است به میزبانی ولیعهد عربستان در روزهای بیست و سوم الی بیست و پنجم اکتبر در ریاض برگزار شود.
بیشتر بخوانید: چه شرکتهایی مهمی نشست اقتصادی ریاض را تحریم کردند؟
«استیون منوچین»، وزیر خزانهداری آمریکا و همچنین وزرای دارایی انگلیس، هلند و فرانسه روز پنجشنبه رسما اعلام کردند که در نشست اقتصادی عربستان شرکت نمیکنند. روز چهارشنبه نیز «کریستین لاگارد» رئیس صندوق بینالمللی پول اعلام کرد در نشست اقتصادی ریاض شرکت نمیکند. وزیر خارجه آلمان هم سفر برنامهریزیشده خود به عربستان را تا زمان ارائه اطلاعات شفاف درباره سرنوشت خاشقجی از سوی ریاض به تعویق انداخت.
انتهای پیام/