وی افزود: از ابتدای برنامه ششم، آزمون هایی داشتیم که حدود 300 هزار نفر در آزمون ها شرکت و پذیرفته شدند.
معاون منابع انسانی قوه قضاییه ادامه داد: ۲۱۰۰ نفر نیرو از قوه قضاییه خارج شدند و توانستیم حدود ۳ هزار و ۱۰۰ نفر نیرو وارد دستگاه قضایی کنیم. به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، ۱۲ قاضی در دستگاه قضایی داریم و طی برنامه ششم توسعه ۱۴ هزار نفر نیروی اداری در قوه قضاییه جذب کردیم. همچنین به ازای هر قاضی، سه نفر نیروی اداری در دستگاه قضا وجود دارد و به ازای هر ۸۰۰ قاضی ۳۲۰۰ نفر نیروی اداری جذب دستگاه قضا می شود.
وی درباره جذب قضات خانم در دستگاه قضا گفت: در وضعیت فعلی ۸/۵ الی ۹ درصد جذب قضات از بین خانم هاست و به ازای هر ۱۰۰ نفر قاضی حدود 8 درصد قضات خانم را داریم؛ پست هایی که بانوان می گیرند کم است و در شعب به عنوان دادیار و یا در محاکم خانواده مشغول می شوند. تعداد خانم ها نسبت به آقایان کمتر است و کمتر از ۳۰ درصد شرکت کنندگان در آزمون قضاوت را خانم ها و حدود ۷۰ درصد را آقایان تشکیل می دهند.
حجت السلام امینی افزود: برنامه ششم را از سال ۹۶ شروع کردیم و براساس آن سالانه ۸۰۰ قاضی جذب می کنیم. امسال سومین سالی است که پرونده شخصیت برای قضات ورودی به دستگاه قضا تشکیل می شود.
معاون منابع انسانی قوه قضاییه بیان کرد: بعد از مراحل جذب علمی، آزمون شخصیت از داوطلبان گرفته می شود که در مرحله آزمون شخصیت ۴۰ درصد از افراد مردود میشوند.
وی در رابطه با تشکیل پرونده شخصیت برای قضات در حال کار گفت: در حال حاضر برنامه ای برای این افراد نداریم و قضات مشغول به کار در قوه قضاییه زیر نظر دادسرای ویژه قضات هستند.
حجت السلام امینی با بیان اینکه جذب عمومی برای ما مهم است، گفت: در جذب اختصاصی که هماکنون هم در جریان است، سالانه تعداد قابل توجهی وارد قوه قضاییه میشوند.
وی بیان کرد: سالانه ۱۴۰۰ نفر کارآموز در دورههای کارآموزی قضاوت شرکت می کنند که از میان آنها ۸۰۰ نفر جذب دستگاه قضایی می شوند و دورههای کارآموزی نیز در تهران قم و مشهد و اصفهان برگزار میشود.
حجت السلام امینی در خصوص به کارگیری بازنشستگان در دستگاه قضایی با توجه به تصویب قانون منع به کارگیری بازنشستگان گفت: به کارگیری بازنشستگان خلاف قانون است؛ البته در بخش قضایی، رئیس قوه قضاییه مجوزی از مقام معظم رهبری دارد که اگر ادامه کار قاضی لازم است، می تواند به ادامه کار بدهد. البته تعداد این افراد زیاد نیست؛ اما در هر صورت قانون منع به کارگیری بازنشستگان در قوه قضاییه هم وجود دارد و استثنائات شامل کادر اداری نمی شود.
وی گفت: ۱۷ هزار نفر تاکنون از قوه قضاییه بازنشسته شدهاند و سالانه ۲۰۰ قاضی و ۱۰۰۰ نفر از کادر اداری بازنشسته میشوند.
معاون منابع انسانی قوه قضاییه ادامه داد: ایثارگران در جذب ویژه خود شرکت کرده و بین خودشان رقابت میکنند اما در شرایط جذب بین ایثارگر و غیرایثارگر تفاوتی وجود ندارد، بلکه تنها تسهیل اداری برای آنها وجود دارد. پرونده شخصیت و گزینش در آزمون قضاوت یکسان است و ایثارگران سهمیه ویژهای در بخش قضاوت ندارند و باید شرایط تمام افراد احراز شود.
وی در خصوص ورود وکلا به عرصه قضاوت گفت: یکی از امتیازاتی که در جذب اختصاصی داریم، این است که افراد دارای ۵ سال سابقه موثر وکالت می توانند در آزمون قضاوت شرکت کنند و سالانه ۴۰۰ وکیل در آزمون قضاوت شرکت میکنند.
حجت السلام امینی بیان کرد: قوه قضاییه سالانه می تواند ۳۲۰۰ نفر کادر اداری جذب کند اما توان بودجهای این کار را نداریم. سال گذشته ۶۴۰۰ نفر به گزینش معرفی شدند و این افراد بطور تدریجی تا انتهای امسال این افراد جذب پیمانی میشوند.
معاون منابع انسانی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: تاکنون دو نوبت آزمون جدا در شورای حل اختلاف برگزار کردیم و در حال حاضر قضات محاکم در ساعات بعدازظهر در این شوراها حل اختلاف مشغول به کار هستند.
وی گفت: ۲۰۰ نفر در آزمون سال گذشته شوراهای حل اختلاف پذیرفته شدند. اکنون ۱۵۰ قاضی مستقر در شوراهای حل اختلاف داریم و اگر کسانی را برای قضاوت در شورای حل اختلاف اختصاص دهیم، به اتقان رای در شورا کمک میکند.
حجت السلام امینی در رابطه با پذیرش نخبگان در دستگاه قضایی گفت: افرادی که دارای معدل بالا در دانشگاه های خود هستند، می توانند در بخش جذب اختصاصی ثبت نام کنند. در حال حاضر این سامانه باز است و تا هفته آینده ثبت نام ادامه دارد.
انتهای پیام/