به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ پژوهشهای جدید کارشناسان نشان می دهند مصرف سیگار در مردان باعث ابتلای نسلهای آینده آنها به بیماریهای مختلف شود. به گفته محققان، مردانی که به مصرف نیکوتین میپردازند به احتمال قوی فرزندان و نوههای مبتلا به اختلال بیش فعالی، ADHD خواهند داشت.
این مسئله درباره زنان نیز صادق است، زنان سیگاری به احتمال قوی فرزندان و نوههای مبتلا به بیش فعالی خواهند داشت که نشان دهنده اثرگذاری نیکوتین بر دگرگونی ژن اسپرم در مردان و تخمک زنان است.
کارشناسان دانشگاه ایالتی فلوریدا با بررسی برروی موشهای آزمایشگاهی و قراردادن آنها درمعرض ماده نیکوتین به این نتایج دست پیدا کرده اند.
در جریان این پژوهش دانشمندان در آب نوشیدنی موشهای نر مقادیر کم نیکوتین افزودند و سپس به بررسی وضعیت رفتاری فرزندان آنها در چند ماه آینده پرداختند. موشهایی که نیکوتین وارد بدن آن ها شده بود دچار اختلال رفتاری نبودند، اما فرزندان و نوههای آنها دچار مشکل هایی، چون اختلال کمبود توجه، بیش فعالی و انعطاف پذیری رفتاری کمی بودند.
پژوهشهای انجام شده به وسیله محققان دانشگاه برگن در کشور نروژ همچنین نشان داده است پدرانی که سیگار مصرف میکنند ۳ برابر بیشتر از مردان غیرسیگاری صاحب فرزندان مبتلا به آسم یا دیابت میشدند.
مطالعهها نشان میدهند نوع رژیم خوراکی والدین، استعمال مواد دخانی و مواردی از این دست با اثرگذاری بر ژنهای آنها سبب دگرگونی بر سلامت فرزندان و نسلهای آتی آنها می شود.
درسالهای پیش اعتقاد بر این بود که سلامت مادر، نوع رژیم خوراکی و سبک زندگی زنان بر سلامت جنین و نوزاد اثرگذاراست، اما پژوهشهای جدیدنشان میدهند وضعیت سلامت پدر، خوراک مصرفی و سبک زندگی مردان نیز اثر مستقیم بر سلامت جنین و فرزندان آینده آنها میگذارد.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/