سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

۳ اشکال مهم مجمع به لایحه افزایش مناطق‌آزاد / مناطق جدید برای دولت هزینه‌های زیادی می‌تراشد

مصباحی مقدم ، «کاهش درآمدهای مالیاتی دولت»،« افزایش هزینه‌ها‌ی تحمیلی به دولت» و «ایجاد تبعیض منطقه‌ای» را 3 اشکال مهم لایحه افزایش مناطق آزاد دانست.

غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت‌وگو با  خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به ایرادات هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص لایحه افزایش مناطق‌آزاد و ویژه اقتصادی گفت: این لایحه در مجلس قبل دو مرتبه رد شد اما در مجلس فعلی با افزایش تعداد قابل توجهی منطقه ویژه اقتصادی رو به رو شد تا جایی که 90منطقه ویژه توسط نمایندگان به مناطق فعلی افزوده شد.

وی با بیان اینکه اشکالات وارده بر این لایحه در سه بخش «کاهش درآمدهای مالیاتی دولت»،« افزایش هزینه‌ها‌ی تحمیلی به دولت» و «ایجاد تبعیض منطقه‌ای» مطرح شده است، گفت: مناطق‌آزاد و ویژه اقتصادی از پرداخت مالیات معاف هستند و به هر میزانی که تعداد آن‌ها افزایش پیدا کند، موجب کاهش درآمدهای مالیاتی دولت خواهد شد.

مناطق‌آزاد و ویژه اقتصادی جدید و ایجاد تبعیض منطقه‌ای!

مصباحی‌مقدم معتقد است که لایحه افزایش مناطق آزاد موجب ایجاد تبعیض منطقه‌ای نیز خواهد شد چراکه با تصویب هر منطقه‌آزاد یا ویژه اقتصادی در هر استانی از کشور، امتیازاتی به این استان‌ها داده خواهد شد که مناطق دیگر از آن برخوردار نمی‌شوند و این تبعیض دیگران را محق می‌کند تا از چنین مزیتی برخوردار شوند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه تردد خودروهای پلاک مناطق‌آزاد در سرزمین اصلی را تبعیضی آشکار دانست و عنوان کرد: پیش از این اگر خودرویی در منطقه آزاد اروند یا انزلی پلاک می‌شد، صرفا مجاز به رفت و آمد در محدوده همان منطقه بود اما متاسفانه هم‌اکنون با مجوز شورای تامین این استان‌ها خودروهای با پلاک مناطق آزاد در سطح استان تردد می‌کنند.

مصباحی مقدم بیان کرد: طی جلسه‌ای با رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس این ایرادات بیان شد که البته این موارد مد نظر کمیسیون اقتصادی هم بود که بعد از اصلاح توسط کمیسیون، لایحه افزایش مناطق آزاد مجدد به شورای نگهبان ارجاع می‌شود.

97 درصد از مناطق‌آزاد محلی برای واردات هستند

بنا بر گفته نماینده سابق مجلس، مناطق‌آزاد فعلی بیش از 97 درصد به مناطقی وارداتی تبدیل شده‌اند که بر این اساس این مناطق از اهداف اصلی خود منحرف شده‌اند چراکه یکی از اهداف ایجاد آن‌ها، سرمایه‌گذاری با هدف صادرات بود. علاوه بر آن محدوده این مناطق نیز نه تنها محصور نیست بلکه در مبادی ورودی این مناطق هم گمرک مستقر نشده و کماکان امکان قاچاق وجود دارد

موافقت با ایجاد مناطق ویژه اقتصادی با اهداف انتخاباتی

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: طبق گفته رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس راه‌اندازی مناطق ویژه اقتصادی با منابع مالی مردم صورت خواهد گرفت و این مناطق تنها در صورت تایید زیرساخت‌ها از سوی شورای برنامه‌ریزی استان‌ها تشکیل خواهد شد چراکه هم‌اکنون 26 منطقه ویژه اقتصادی که قبلا به تصویب مجلس رسیده هنوز راه اندازی نشده است.

وی در پایان با انتقاد از رویکرد بخشی‌نگری مجلس در خصوص تصویب لایحه افزایش مناطق‌آزاد گفت: تعداد زیادی از مناطق ویژه اقتصادی که در گذشته مصوب شده است، کماکان خاک می‌خورند و استفاده‌ای از آن‌ها نمی‌شوند، این موضوع از آن حکایت دارد که موافقت برخی نمایندگان به ایجاد این مناطق صرفا برای تامین منافع انتخاباتی است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۸:۲۴ ۲۶ مهر ۱۳۹۷
اگر یک بازار دربسته و محدود و دیوارکشی شده داشته باشیم و هیچ ارتباطی با بیرون نداشته باشیم هم خوب نیست و مناطق آزاد باید تولیدی هم باشند
در مناطق آزاد هم باید تمام کشور زیر پوشش باشند
بختیاری
۰۸:۲۱ ۲۶ مهر ۱۳۹۷
افزایش مناطق آزاد تجاری و صنعتی چندان اشکالی ندارد رقابت جهانی و توسعه صنعتی بهتر صورت میگیرد
ناشناس
۰۳:۳۸ ۲۶ مهر ۱۳۹۷
خسته شدیم