وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران، آفریقای جنوبی را دوست نزدیکی برای خود میداند، اظهار داشت: با توجه به نزدیکی دو ملت، خواهان برقراری روابط گسترده و صمیمی با دولت مردمی و دمکراتیک آفریقای جنوبی هستیم.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران و آفریقای جنوبی از ظرفیتهای بسیار خوبی برخوردار هستند که آن را میتوانیم مکمل اقتصاد یکدیگر قرار دهیم.
روحانی خاطرنشان کرد: رژیم گذشته ایران روابط نزدیکی با دولت آپارتاید در حوزههای نفتی، اقتصادی و معدنی داشت و پس از پیروزی انقلاب، بخاطر کمک به مبارزات مردم آن کشور علیه آپارتاید همه آن روابط را قطع کردیم و امروز لازم است، همه آن روابط را در سطحی بالاتر پیگیری کنیم.
رئیس جمهور همچنین تقویت مناسبات مالی و بانکی بین دو کشور را مورد تأکید قرار داد و اظهار امیدواری کرد که شاهد تحولی در این زمینه باشیم.
ویکا مازوی کومولو سفیر جدید آفریقای جنوبی نیز در این دیدار پس از تقدیم استوارنامه خود با بیان اینکه مردم آفریقای جنوبی، همواره قدردان حمایتهای ایران در مبارزه سخت خود علیه آپارتاید هستند و هرگز آن را فراموش نمیکنند، اظهار داشت: مصمم هستیم تأکید مرحوم ماندلا بر وجود روحیه همکاری بین دو کشور را در همه سطوح گسترش و تقویت کنیم.
سفیر جدید آفریقای جنوبی همچنین با تأکید بر حمایت آفریقای جنوبی از حکم دادگاه لاهه، اظهار داشت: آفریقای جنوبی همواره از مواضع جمهوری اسلامی ایران در مجامع بینالمللی حمایت میکند و عمیقاً تمایل داریم روابط اقتصادی بین دو کشور را در عرصههای مختلف گسترش دهیم و در این راستا حوزههایی را برای همکاری مشترک شناسایی کردهایم.
مازوی کومولو با بیان اینکه مصمم هستیم در تقویت مناسبات اقتصادی دو کشور بر موانع بانکی غلبه کنیم، گفت: آفریقای جنوبی بر تعهد مجدد خود برای در کنار ایران ماندن بویژه در شرایط دشوار کنونی تأکید دارد.
انتهای پیام/