سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عضو هیئت رئیسه شورای ملی زعفران خبر داد؛

خرید و فروش زعفران با یک برگ کاغذ

عضو هیئت رئیسه شورای ملی زعفران گفت: در حال حاضر دلالان جدیدی به وجود آمده‌اند و در کنار بورس می‌ایستند و با یک برگ کاغذ خرید و فروش زعفران را انجام می‌دهند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند   حسینی عضو هیئت رئیسه شورای ملی زعفران  در زمینه وضعیت بازار زعفران و مشکلات آن  گفت: علاوه بر زعفران هر محصول کشاورزی که در کشور تولید می‌شود در ابتدای برداشت محصول عرضه برای فروش بیش از تقاضای خرید است.

 وی با بیان اینکه این امر تنها برای محصول زعفران نیست بلکه هر محصول دیگری را شامل می‌شود، افزود: در این راستا قیمت‌ها کاهش می‌یابد.

حسینی  بیان کرد: سال گذشته دولت به وسیله سازمان تعاون برنامه برای حمایت از کشاورزان قرار داد تا در ابتدای فصل زعفران را از کشاورزان خریداری کنند تا با کاهش قیمت دچار ضرر نشوند در صورتی که محصولات دیگری نیز وجود دارند و کشاورزان تنها زعفران کار نیستند اما فقط بولد بر روی زعفران است چراکه سودی که در معاملات زعفران  وجود دارد در دیگر محصولات نیست.

عضو هیئت رئیسه شورای ملی زعفران با اشاره به اینکه کشاورز تنها زعفران کار نیست بلکه همه رقم محصول داریم و باید همه محصولات حمایت شوند اظهار کرد: اگر این چتر حمایتی است باید برای همه کشاورزان باشد.

وی ادامه داد: در این راستا راهکار حمایت از کشاورزان این نیست که ما همزمان با برداشت محصول آن محصول را دستچین کنیم بلکه حمایت از کشاورزان این است که به کشاورزانی که محصول برداشت می‌کنند بگویم بخشی از هزینه‌ها را به صورت وام کوتاه مدت بدون بهره به شما می‌دهیم تا محصول کشاورز به تدریج وارد بازار شود تا با مشکلات عرضه بیش از حد تقاضا روبه‌رو نشویم.

حسینی با بیان اینکه قیمت زعفران در حال حاضر تابع مسائلی است که پایه و اساس درستی ندارد بیان کرد: دولت می‌گوید کشاورزان زعفران خود را در بورس به فروش برسانند در حالی که این برای برخی کشاورزان امکان‌پذیر نیست.

عضو هیئت رئیسه شورای ملی زعفران افزود: زمانی می‌توان این کار را انجام داد که واحدهای صنعتی برای فرآوری، بسته‌بندی و درجه بندی زعفران وجود نداشته باشند اما وقتی که نزدیک به یک هزار تن ظرفیت برای فرآوری زعفران در استان‌های خراسان رضوی و خراسان جنوبی ایجاد شده این کار صحیح نیست.

وی گفت: این امر قیمت‌های تمام شده را بالا می‌برد و بی‌ثباتی در قیمت ایجاد می‌کند بنابراین اگر به کشاورز وام داده شود که کشاورز به تدریج و با استمرار محصول خود را به آرامی وارد بازار کند هم بازار ثبات نسبی پیدا می‌کند و هم سود آورده مستقیم وارد جیب کشاورز می‌شود و دست دلالان کوتاه می‌شود.

حسینی با اشاره به اینکه در غیر اینصورت یکسری دلالان زعفران را خریداری و در بورس بالا پایین می‌کنند و در این راستا صادرات مختل می‌شود ادامه داد: متأسفانه در حال حاضر دلالان جدیدی به وجود آمده‌اند و در کنار بورس می‌ایستند و با یک برگ کاغذ خرید و فروش زعفران را انجام می‌دهند.

انتهای پیام/ ط آ

حضور دلالان  در خرید و فروش زعفران

منبع : تسنیم

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.