سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نخستین دو سالانه مسابقات معماری و شهر‌سازی ایران برگزار شد/ معماری آئینه معرف جامعه است

نخستین دو سالانه مسابقات معماری و شهر‌سازی ایران با حضور معاون وزیر راه و شهر‌سازی در جهت افزایش کیفیت بناهای معماری ایران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حامد مظاهر‌یان معاون وزیر راه و شهر‌سازی در سمینار دو سالانه مسابقات معماری و شهر‌سازی ایران با بیان اینکه نخستین دوسالانه مسابقات طی دو روز گذشته در دانشگاه تهران برگزار شده است گفت: در چند سال گذشته همواره پیگیر برگزاری چنین مسابقاتی در حوزه معماری بودیم و با توجه به علاقه وزیر راه و شهر‌سازی به بحث معماری طی دو سه سال گذشته توانسته‌ایم این امر را در حوزه معماری محقق کنیم.

وی با بیان اینکه هدف ما آن است که در برگزاری این مسابقات دخالت دولت کاملا محدود شود گفت: دولت در این مسابقات تنها نقش نظارت را بر عهده دارد و کار اصلی بر عهده حرفه‌مندان و دبیرخانه اجرایی است.

مظا‌هریان تاکید کرد: در بسیاری از کشورها دولت‌ها نقش مستقیم دارند و همواره در این امور دخالت می‌کند و اگر چه این امر در کوتاه مدت می‌تواند موثر باشد اما در بلند مدت تبعات بسیار بدی را در بر دارد.

معاون وزیر راه و شهر‌سازی افزود: دولت با نقش نظارتی خود توانسته سنگ بزرگی را که همواره پیش روی بخش خصوصی در این حوزه بوده است را بردارد.

وی بیان کرد: با دایر کردن دبیرخانه دائمی مسابقات معماری و شهرسازی سعی کرده‌ایم ایده‌آل‌ها و رویاهای جوانان را که همواره برای رسیدن به این بخش با مشکلات بسیار زیادی روبرو بوده‌اند را به واقعیت نزدیک کنیم.

مظاهریان با بیان اینکه بحث معماری آینه تجلی واقعیتی است که در جامعه می‌گذرد گفت: معماری بازتاب مسائل داخلی است که در کشور رخ می‌دهد.

معاون وزیر راه و شهر‌سازی تاکید کرد: در  این مسابقات دانشگاهیان، ‌پیمانکاران و کارفرمایان نقش بسیار خوبی دارند و برگزاری چنین مسابقاتی زمینه ساز افزایش آموزش در این حوزه شده است.

وی تصریح کرد: برخی از دانشگاهیان طرح‌های خود را از طریق رابطه‌ای که با کارفرمایان داشته‌اند عملی کرده‌اند اما با برگزاری این مسابقات چنین اقداماتی به شدت زیر سوال رفته و در آینده اجازه چنین اقداماتی در حوزه معماری داده نمی‌شود.

مظاهریان بیان کرد: رقابت، انتخاب و خلاقیت از مهمترین اهداف برگزاری این مسابقات است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه طراحی میدان آزادی و سر در دانشگاه تهران از طریق برگزاری چنین مسابقاتی ساخته شده است گفت: ما با برگزاری این مسابقات جامعه حرفه‌ای را به کارفرمایان معرفی می‌کنیم و با ایجاد رقابت بین آنها خلاقیت را شفاف سازی می‌کنیم.

وی افزود: کارفرمایان و پیمانکاران بعد از انجام مسابقه فرصت انتخاب یک یا چندین طرح را دارند گفت: ممکن است برگزاری چنین مسابقاتی آزادی عمل را برای معمار محدود کند و اما به هر حال کارفرمایان می‌توانند چندین طرح را از بین منتخب شدگان انتخاب کنند.

مظاهریان توضیح داد : اولین قدم را برای برگزاری این مسابقات فرهنگستان هنر برداشته و در یک دهه گذشته آیین‌نامه‌هایی را برای برگزاری این مسابقات پیشنهاد کرده‌ایم که در نهایت شورای عالی فرهنگی این آیین نامه‌ها را به تصویب رساند.

معاون وزیر راه و شهر‌سازی بیان کرد: در 94 ، 52 درصد از مسابقات در دبیر خانه ثبت شده بود اما با پیگیری‌هایی که دبیرخانه دائمی انجام داد در سال 96 میزان ثبت مسابقات به 75 درصد و در سال 97 به 90 درصد رسید.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.