سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نحوی نژاد خبر داد

۱۱ درصد از معلولان کشور نابینا و کم بینا هستند

مدیر توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت:۱۱ درصد از معلولان شناخته شده کشور در گروه افراد نابینا و کم بینا هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حسین نحوی نژاد معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در نشست خبری روز جهانی عصای سفید که امروز(دوشنبه) برگزار شد، ضمن تبریک به کاروان پاراآسیایی کشور اظهار کرد: مقام این کاروان با اخذ کسب رده سوم در این مسابقات نسبت به سال گذشته یک رتبه بالاتر رفته است.

وی با بیان اینکه نقش بهزیستی در مسابقات و اعزام‌ها برجسته است، تصریح کرد: در حالی که نابینایان بالای ۹۰ درصد اعضای کاروان پاراآسیایی را تشکیل داده اند، تغییر نگرش می‌تواند باعث اقدامات خوبی در این زمینه شود.

نحوی نژاد بیان کرد: کم بینایان و نابینایان ۲۶۰ میلیون نفر از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند و حدود ۳۵ تا ۴۰ میلیون نفر از این افراد نابینای مطلق هستند و همچنین پیش بینی شده است که تا سال ۲۰۲۰ این رقم افزایش یابد.

وی با بیان اینکه در کشور ما علاوه بر عوامل ژنیتیکی و مادرزادی عوامل مختلف دیگری نیز در نابینایی و کم بینایی افراد دخیل هستند، گفت: عواملی چون تصادفات رانندگی، عیوب انکساری چشم، کم بینایی و نابینایی‌های ناشی از بیماری‌های مزمن و عوامل مربوط به کهولت سن منشأ بسیاری از کم بینایی‌ها و نابینایی‌های موجود است.

نحوی نژاد گفت: طرز زندگی، روش‌های مراقبتی، پایش‌ها، نظارت و غربال‌ هر فرد می‌تواند در ابتلا به این عارضه تاثیر داشته باشد.

وی با بیان اینکه بر اساس بانک اطلاعاتی سازمان بهزیستی ۱۱ درصد از معلولان شناخته شده در گروه افراد نابینا و کم بینا هستند، افزود: ۴۰ درصد از این افراد را زنان و ۶۰ درصد آن‌ها را مردان تشکیل می‌دهند.

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: حدود نیمی از افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی در گروه نابینایان مطلق هستند و باید در جهت آموزش‌ و اشتغال این افراد تمهیدات ویژه‌ای اندیشیده شود.

وی با بیان اینکه نابینایان و کم بینایان افرادی بسیار مستعد هستند، تصریح کرد: این افراد در گروه افراد با هوش قرار دارند، چرا که می‌توانند حواس دیگر را در خود تقویت کنند.

مدیر توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه زمینه ادامه تحصیل در این افراد بسیار بالاست، گفت: بین ۳۵ تا ۴۰ درصد از افراد دانشجو تحت پوشش سازمان را نابینایان و کم بینایان تشکیل می‌دهند.

نحوی نژاد گفت: به طور عادی در این افراد موانع پیشرفت به صورت ذاتی مشاهده نمی‌شود، چرا که ما مسئولان هستیم که زمینه حضور کم این افراد در جامعه را فراهم می‌کنیم.

وی با اشاره به وجود تبعیض‌ برای استخدام معلولان در استخدام‌های دولتی، افزود: بر اساس قانون حمایت از حقوق معلولان، باید در برخی از استخدام‌ها، ۳ درصد از این افراد استخدام شوند، اما وجود شرایط خاص و برگزاری آزمون محدودیت هایی را برای استخدام این افراد ایجاد کرده است.

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: آموزش و پرورش زمینه استخدام معلولان را دارد، اما در این میان محدودیت‌هایی را در مصاحبه‌ها برای نابینایان ایجاد می‌کند.

وی با بیان اینکه زیرساخت های ما ضعیف است، تأکید کرد: استان تهران را می‌توان با شهرهای بزرگ جهان مقایسه کرد، اما در زمینه استفاده معلولان مناسب سازی کاملی صورت نگرفته و این موضوع نیازمند آن است که قانونگذار، سازمان ها را به اجرای قانون مجاب کند.

نحوی نژاد افزود: در زمینه اشتغال باید زمینه‌های مهارت و حس آموزی در مشاغل غیر دولتی برای نابینایان ایجاد شود و صندوق فرصت‌های شغلی نیز کارفرمایان را کمک می‌کند تا بخشی از حقوق افراد نابینا را طی چند سال پرداخت کنند و یا بیمه این افراد نیز در صورت استخدام از سوی سازمان پرداخت می‌شود.

وی با بیان اینکه تعداد مراکز کودکان کم بینا و نابینا نیز باید گسترش پیدا کند و تمامی این موارد از سوی سازمان پیگیری می شود، ادامه داد: باید همانند افراد ناشنوا، برنامه های گفتاری برای نابینایان در صدا و سیما در نظر گرفته شود.

نحوی نژاد گفت: در حال حاضر 3 هزار نابینا در مقاطع کارشناسی به بالا، فارغ التحصیل شده‌اند و ۱۵ هزار نفر نیز در حال تحصیل هستند، همچنین ۱۴۶ نفر دکتری تخصصی و ۵۰۰ نفر نیز کارشناسی در رشته های مختلف دارند.

وی با بیان اینکه ۵۰ درصد استخدام های دولتی ما از قانون ۳ درصد پیروی می‌کنند و این استخدام‌ها از میان افراد نابینا انجام شده است، افزود: در بخش غیر دولتی نیز ۱۰ تا ۱۵ درصد استخدام نابینایان در نوسان بوده و این موضوع باید افزایش پیدا کند.

نحوی نژاد عنوان کرد: از روند اشتغال بخش غیردولتی راضی نیستیم و به دنبال این هستیم تا کارگاه های حرفه آموزی را برای نابینایان و کم بینایان افزایش دهیم.

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه برنامه غربالگری و تأثیر آن در کاهش تعداد اختلالات نابینایی موثر است، تاکید کرد: در سال گذشته 3 میلیون کودک ۳-۶ سال غربالگری و از این میان ۲۰۰ هزار نفر به مراکز تخصصی ارجاع داده شدند و مشخص شد ۶۵ هزار نفر دارای عیوب انکساری هستند و مابقی نیز دچار سایر اختلالات ساختاری قرنیه و غیره بودند.

نحوی نژاد افزود: ۴۲ هزار نفر از افراد دچار اختلال بینایی در ۳۵ مرکز خدمات بهزیستی، خدمات دریافت می‌کنند و همچنین در حال حاضر ۱۳ هزار مرکز کودک و خانواده کم بینا و نابینا در سطح کشور فعالیت می‌کنند که باید تعداد آن‌ها افزایش پیدا کند.

وی با بیان اینکه بر اساس گزارش ها به طور متوسط ۳۰ درصد مناسب سازی معابر در کشور انجام شده است، بیان کرد: ممکن است این آمار در برخی مناطق متفاوت باشد و به طور مثال ایستگاه‌های اتوبوس، بازار تهران مناسب سازی نشده اند و در مقابل باغ ایرانی در تهران یکی از معابری است که مناسب سازی آن به طور کامل انجام شده است.

نحوی نژاد گفت: آمار بیکاری در بین نابینایان و کم بینایان ۴۰ درصد بوده که در این میان تعداد زنان نابینای بیکار بیشتر است.

وی با بیان اینکه براساس قانون حمایت از حقوق معلولان، امیدواریم در سال آینده خدمات بیشتر و بهتری را به نابینایان ارائه کنیم و همچنین مناسب سازی ها روند بهتری داشته باشند، تصریح کرد: مراکز نگهداری از نابینایان از بودجه اختصاص یافته به نابینایان سهمی ندارند.

نحوی نژاد با بیان اینکه ۳۰ درصد از مستمری بگیران، نابینایان مطلق هستند، گفت: بودجه اختصاص یافته برای خرید تجهیزات پزشکی و بهداشتی در سال گذشته حدود 7 درصد افزایش یافت، در حالی که امسال سعی بر آن است که این بودجه را به ۱۰ درصد برسانیم.

انتهای پیام/

برچسب ها: بهزیستی ، معلولان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.