همچنین حزب سوسیال دموکرات در این انتخابات با افت ۱۱ درصدی ۹.۶ درصد آرا را به خود اختصاص داد که این به معنای تن دادن به یک شکست بزرگ است.
در عین حال حزب سبزها با افزایش ۹.۱ درصدی آراء نسبت به دور قبل، خود را به جایگاه دوم در رده بندی حزبی در این ایالت رساند.
حزب راستگرا و پوپولیست جایگزینی برای آلمان هم با کسب ۱۰.۲ درصد آرا توانست در رده چهارم قرار گیرد.
حزب لیبرال که در دور قبل انتخابات کمتر از ۵ درصد آراء را کسب کرده و از پارلمان ایالتی بیرون رفته بود، در این دور با افزایش ۱.۷ درصدی و کسب ۵ درصد آراء مجدداً به مجلس ایالتی باواریا راه یافت.
کارشناسان دست اندرکار امور سیاسی و حزبی در آلمان معتقدند روز به روز بر شکنندگی ائتلاف بزرگ دولت مرکزی افزوده میشود.
دولت ائتلافی آلمان طی ماههای گذشته با مواجهه با دو بحران بزرگ تا لبه از هم پاشیدگی پیش رفت. بحران سیاست در قبال مهاجران و اختلافات چشمگیر بین صدر اعظم و وزیر کشور از یک سو و بحران ناشی از موضع گیری رئیس اطلاعات داخلی آلمان در ارتباط با تشنج آفرینی راستگرایان در شهر کمنیتس از جمله چالشهای خسارت بار برای دولت ائتلافی و شخص صدر اعظم محسوب میشود.
در نظام سیاسی آلمان که به صورت فدرالی اراده میشود هر ایالت برای خود پارلمانی دارد که برای بدست آوردن کرسیهای آن احزاب مختلف با هم رقابت میکنند.
نظر این پارلمانهای ایالتی در بسیاری از تصمیمات مجلس فدرال تاثیر گذار است. ضمن آنکه نتیجه انتخابات در ایالتها گرایش عمومی مردم را به احزاب مختلف نشان میدهد.
انتهای پیام/