وی افزود: اکنون تحقیقات در رابطه با این موضوع به جایی رسیده که می توان همراستا با سیاست های اولویت دار وزارت جهاد کشاورزی برای تولیدات متنوع جلبک، برنامه ریزی کرد. بر همین اساس، تولید علوفه، روغن و آلژینات سدیم می تواند در صدر فهرست محصولات فناورانه از جلبک قرار گیرد. الیته مواد مختلف دارویی و بهداشتی و غیره از پتانسیل های دیگر جلبک به شمار می رود که می توان در مراحل بعدی تولید، آنها را نیز مد نظر قرار داد.
پورکاظمی معتقد است که با توجه به پژوهش های متعدد در عرصه جلبک، اکنون تولید پایلوت تحقیقاتی و ترویجی از طرح ها فرا رسیده است. بنابراین نیاز است که در این مرحله طرح های پایلوت آغاز و زمینه برای تولید محصول و تجاری سازی آن آماده شود.
به گفته این مقام مسئول، به زودی فراخوانی از طرف موسسه منتشر می شود تا افرادی که در بحث تولید محصولات فناورانه از جلبک آمادگی دارند، ورود کرده و در این زمینه سرمایه گذاری کنند. ضمن اینکه موسسه نیز ۵۰ درصد اعتبار را مشروط بر ارائه محصول نهایی متقبل خواهد شد.
رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلات ادامه داد: با توجه به حمایت های جدی وزیر جهاد کشاورزی و سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از پروژه های اولویت دار، تولید محصول حاصل از جلبک در سطح وسیع، توجیه اقتصادی خواهد داشت.
وی در پایان تصریح کرد: تا زمانی که پروژه ها و تحقیقات ارزشمند محققان به صورت عینی مشاهده نشود، نمی توان آنها را اثربخش و مفید دانست. به همین دلیل لازم است که تولید محصولات فناورانه از جلبک تا کمتر از یک ماه آینده شروع شود.
انتهای پیام/
ظرفیت 20 میلیون تنی تولید جلبک و گیاهان آبزی در دنیا