سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ساجدی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

افزایش استعفا‌ها در کاخ سفید به سیاست‌های ترامپ باز می‌گردد

کارشناس بین الملل گفت: رویکرد‌ها و سیاست‌های ترامپ باعث افزایش استعفا‌ها در کاخ سفید شده است.

به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، چندی پیش بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، درخواستی مبنی بر خروج نیروهای فرامنطقه ای از کشورش را مطرح و اعلام کرد که مقامات دمشق، تنها از دو کشور ایران و روسیه درخواست کمک و همکاری کرده اند. حال این سوال پیش می‌آید که باتوجه به خروج بخش عمده ای تروریست ها از سوریه، آیا نیروهای فرامنطقه ای حاضر به خارج شدن از این کشور هستند؟

محمد ساجدی کارشناس مسائل بین الملل در گفت و گو با خبرنگار  حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه یکی از دلایل شکل گیری انتقادها در کاخ سفید به سیاست های ترامپ بازمی گردد، گفت: وقتی ایران مواضع داعش در سوریه را هدف قرار داد، پایگاه نظامی آمریکا در 3 مایلی آن منطقه قرار داشت و اولین سوال این است که داعش چطور در این فاصله کم از یک پایگاه نظامی حضور دارد؟ واقعیت این است که ایالات متحده از ابتدا جزء طرفداران داعش بود و به بهانه مبارزه با آنان، از طریق هواپیما برایشان کمک فرستاد؛ بنابراین آنجا که آمریکایی‌ها می‌گویند ایران ما را جدی بگیرد، از اقتدار کشورمان حکایت می کند و یکبار دیگر توانسته در فاصله 5 کیلومتری پایگاه آنها اعمال قدرت کند.

وی در ادامه در مورد درخواست اسد مبنی بر خارج شدن نیروهای خارجی از سوریه، افزود: تنها دو کشور بنا به درخواست مقامات ارشد دمشق در آن کشور حضور دارند، ایران و روسیه که ایران در حد مشاوره نظامی است. بنابراین بقیه نیروها از جمله آمریکا، فرانسه و ترکیه ملزم به ترک خاک آن کشور هستند. حتی زمانی که ایران اعلام کرد آماده ترک سوریه است، بشار اسد گفت ایران متحد استراتژیک ما است؛ بنابراین ما با دعوت دولت وقت، در سوریه هستیم و حضور ما در آنجا پایدار است. همین مسئله باعث ناراحتی آمریکا شد و اشغالگری نیروهای خارج هم یک بار دیگر ثابت شد. واشنگتن در مرز عراق، سوریه و اردن حدود 2000 نفر نیرو مستقر کرده که من فکر می‌کنم تا قبل انتخابات آنها را خارج کند.

ساجدی اظهار کرد: ما پیش تر گفته بودیم که آمریکایی‌ها اشغالگر هستند اما جامعه جهانی گوش نمی‌کرد. بشار اسد خودش گفته بود که سوریه تنها از دو کشور ایران و روسیه دعوت به همکاری و درخواست کمک کرده است. در حال حاضر ترکیه هم در حال خروج نیروهایشان از شمال سوریه هستند. البته خروج آنها به این دلیل است که حضورشان توجیه قانونی ندارد؛ به علاوه حضور در سوریه برای آمریکا هم هیچ سودی ندارد به همین دلیل ما در ماه‌های آتی شاهد خروج نیروهای خارجی از سوریه خواهیم بود و آینده خاورمیانه در حال رقم خوردن بدون حضور ایالات متحده است و نشست‌های سوچی و تهران زمینه ساز ین برنامه بوده است.

این کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه فرانسه، ترکیه و آمریکا در حل خارج کردن نیروهایشان از سوریه هستند، خاطرنشان کرد: من فکر می‌کنم که سوریه در چارچوب مقاومت و یک کشور پایدار ظاهر خواهد شد. با وجود حضور نیروهای حزب‌الله و متحدان استراتژیک خود به رغم 8 سال جنگ، ویرانی و کشته و آواره شدن 6میلیون انسان، روی پای خود مقتدرانه ایستاده است.

وی در پایان با اشاره به گفته کسینجر مبنی بر اینکه مبنی بر اینکه هیچ جنگی در منطقه شکل نخواهد گرفت مگر اینکه یک پایش در سوریه باشد و هیچ صلحی روی نخواهد داد مگر اینکه یک پای آن در قاهره باشد، تصریح کرد: این روایت نشان می‌دهد که سوریه یکی از محورهای اصلی ایجاد صلح و آرامش در منطقه است و بدون آن هرگز صلحی در کار نخواهد بود.

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.