مدیرکل دفتر ترانزیت و پایانههای مرزی سازمان راهداری از تجهیز تمامی مرزهای خسروی، مهران، شلمچه، چذابه برای تردد زائران اربعین خبر داد.
وی ادامه داد: از سال گذشته جلسات مختلفی برگزار شده و با تشکیل 19 کمیته نقاط قوت و ضعف این مراسم را ارزیابی کرده تا امسال این مراسم با شکوهتر برگزار شود.
نفیسی با بیان اینکه سالانه چهار میلیون و 400 هزار نفر از پایانههای مرزی خارج میشوند، افزود: 50 درصد از این افراد از طریق حملونقل عمومی و 50درصد از طریق وسایل شخصی از مرز خارج میشوند.
وی گفت: 53درصد از زائران از مرز مهران، 28 درصد از چذابه و مابقی از مرز شلمچه عبور میکنند و ما سعی کردهایم با برنامهریزیهای دقیق حجم مسافران را در این مرزها کنترل کنیم.
مدیرکل دفتر ترانزیت حملونقل بینالمللی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با تأکید بر اینکه هر 4 مرز مهران، چذابه، شلمچه و خسروی از طریق سازمان راهداری و حملونقل جادهای تجهیز شده است، تصریح کرد: در مرز مهران 96 گیت، در مرز شلمچه 48 گیت، در مرز چذابه 28 گیت و در مرز خسروی 29 گیت برای عبور و مرور مسافران نصب شده است.
وی افزود: وضعیت مرز خسروی هنوز برای عبور زائران مشخص نشده، اما سازمان راهداری این مرز را برای تردد تجهیز کرده است.
نفیسی درباره تجهیز و تأمین پارکینگ در مرزها گفت: 400 هکتار اراضی برای پارکینگها در نظر گرفته شده که گنجایش 160 هزار خودرو را دارد و از این میزان پارکینگ 70 هکتار برای شلمچه، 100 هکتار برای چذابه و 100 هکتار برای مهران و 140 هکتار برای خسروی در نظر گرفته شده است.
وی افزود: برای یک هزار وسیله حملونقل عمومی پارکینگ در نظر گرفته شده است.
مدیرکل دفتر ترانزیت حمل ونقل بینالمللی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای تصریح کرد: گیتهای ورودی مسافران تأمین سرویسهای بهداشتی، تهیه امکانات رفاهی در پایانههای مرزی و همچنین تأمین وسایل حمل ونقل عمومی برون شهری در ایام اربعین برای تمامی مرزها در نظر گرفته شده است.
نفیسی یادآور شد: به تمام زائران ایام اربعین پیشنهاد میکنیم که از وسایل شخصی برای سفر اربعین استفاده نکنند، زیرا با افزایش وسایل حمل و نقل عمومی میتوانند سفری راحتتر داشته باشند.
وی ادامه داد: طرح سازمان راهداری برای ایام اربعین از یکم تا سیزدهم آبان (10 تا 23 ماه صفر) در نظر گرفته شده و مسافران میتوانند از نزدیکترین شهرها مرزی به نقطه صفر مرزی برای کربلا با استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی بروند.
مدیرکل دفتر ترانزیت حملونقل بینالمللی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با اشاره به اینکه یکهزار و 885 اتوبوس توسط شرکتهای اتوبوسرانی برای جابهجایی زائران از شهرهای مرزی به نقاط صفر مرزی در نظر گرفته شده است، افزود: تمامی این اتوبوسها به صورت 24 ساعته در این ایام فعالیت میکنند.
وی اظهار کرد: 120 اتوبوس در مرز خسروی، 215 اتوبوس در مرز چذابه و 550 دستگاه اتوبوس در مرز مهران برای جابهجایی مسافران در مرز ایران در نظر گرفته شده است.
نفیسی به سایر بخشهای حمل ونقلی در ایام اربعین اشاره کرد و گفت: در بخش حملونقل هوایی اقداماتی برای داشتن سفری ایمن و ارزان در نظر گرفته شده است به طوری که مسیر تهران تا بغداد 2 میلیون و 200 هزار تومان و مسیر مشهد_نجف و بغداد 2 میلیون و 800 هزار تومان در نظر گرفته شده است.
وی افزود: در بخش حمل و نقل ریلی قطارهای فوقالعادهای برای تهران تا خرمشهر در نظر گرفته شده که قابلیت جابهجایی 280 هزار مسافر را دارد، همچنین یک ریل باس برای مسیر خرمشهر تا شلمچه در نظر گرفته شده که به صورت 24 ساعته مسافران را جابهجا میکند.
نفیسی به بخش تأمین سوخت در این ایام نیز اشاره کرد و گفت: سال گذشته مشکلی برای تأمین سوخت با همکاری شرکت پخش فرآوردههای نفتی وجود نداشته، امسال نیز سعی خواهیم کرد در این ایام مشکلی ایجاد نشود.
وی ادامه داد: 13 جایگاه سوخت در این ایام در مرزها در نظر گرفته شده که 6 جایگاه سوخت در ایلام، 2 جایگاه در کرمانشاه، 2 جایگاه در اهواز و 2 جایگاه در آبادان و یک جایگاه سوخت که معادل 8 جایگاه سوخت است در مرز مهران در نظر گرفته شده است.
مدیرکل دفتر ترانزیت حمل ونقل بینالمللی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با اشاره به اینکه سال گذشته 73 هزار مسافر اتباع خارجی از کشورهای مختلف وارد مرزهای ایران و از آنجا به کربلا و یا نجف میرفتند گفت: بیشترین اتباع خارجی که در ایام اربعین از مرزهای ایران عازم شدهاند پاکستانی بودند که بخشی از زوار با استفاده از اتوبوسهای خودشان و بخشی دیگر با استفاده از اتوبوسهای ایرانی وارد مرزهای ایران شدهاند.
نفیسی ادامه داد: امسال سعی خواهیم کرد تمامی اتباع خارجی از مرزهای شلمچه خارج شوند و در این زمینه نیز تمامی اقدامات لازم برای ایمنی در نظر گرفته شده است.
وی با تاکید بر رعایت سرعت و ایمنی اتوبوسها در ایام اربعین گفت: تمامی اتوبوسها باید ضوابط ایمنی برای جابجایی زائران رعایت کنند.
مدیر کل دفتر ترانزیت حمل ونقل بینالمللی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای افزود: مسافران و زائران اربعین میتوانند از طریق شماره تلفن 141 به صورت 24 ساعته اطلاعات لازم و نظرات خود را دریافت و عنوان کنند و همچنین سایت 141.ir و اپلیکیشن 141 میتوانند استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه تأمین سوخت بر اساس پیمایش است، گفت: با هماهنگی شرکت پالایش و پخش قرار شده سهمیه سوخت 300 هزار تومانی در اختیار رانندگان قرار گیرد و آنها میتوانند در این مسیر با همین قیمت مصوب سوختگیری کنند.
نفیسی درباره قیمت سوخت و همچنین قیمت کرایه اتوبوس در مرز عراق نیز گفت: هیچ اطلاعی از تعیین قیمت سوخت و همچنین دریافت کرایه به قیمت دلار ندارم.
مدیر کل دفتر ترانزیت حمل ونقل بینالمللی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای درباره ظرفیت پارکینگها نیز گفت: به دلیل آنکه برخی از رانندگان وسایل شخصی خودروهای خود را در جاههای نامشخص پارک میکنند و همین موضوع باعث ایجاد سد معبر میشود، جرثقیلهایی را در پارکینگها در نظر گرفتهایم که مشکلی جهت جابجایی خودروها ایجاد نشود.
انتهای پیام/