امین در پاسخ به ضیاء درباره حواشی دکترای رئیس جمهور توضیح داد: هنگامی که آقای روحانی در انتخابات دوره اول ریاست جمهوری برنده شدند، از تایمز لندن و بی بی سی به من مراجعه کردند و میگفتند ایشان دکترا ندارد. ماجرا از این قرار بود که علی رغم اینکه ایشان با نام خانوادگی فریدون در دانشگاه ثبت نام کرده بودند، برخی فکر میکردند مدرک او را باید با نام روحانی سرچ کنند.
وی با بیان اینکه پذیرش آقای روحانی برای مقطع دکتری در دانشگاه گلاسگو را من انجام دادم، افزود: دو دوره به او رای دادم و در بین نامزدهایی که بودند بین بد و بدتر یا خوب و کمتر خوب به او رای دادم.
این استاد دانشگاه درباره آشنایی با رئیس جمهور گفت: ایشان را اولین بار هنگامی که خودم دانشجوی دانشکده حقوق بودم، دیدم. من ورودی سال ۴۵ بودم و در ۱۹ سالگی وارد رشته حقوق شدم. ایشان هم یک طلبه بود که با کنکور وارد شده بود. ما آنجا با هم آشنا شدیم. او در قم تحصیلات حوزوی داشت و منبر هم میرفت. من پای منبر او میرفتم؛ سخنرانیهای او داغ بود و تحلیلهایی در باب تشیع علوی داشت و من از آنجا او را میشناختم.
امین در پاسخ به اینکه آیا روحانی معمم به دانشگاه میآمده، تاکید کرد: در دانشکده حقوق دانشگاه تهران هنگامی که آقای حسن فریدون دانشجو بود، اساتیدی داشتیم که معمم بودند و امام موسی صدر و آقای جلیلی هم معمم بودند و با عمامه سر کلاس میآمدند. زمانی که آقای روحانی دانشجوی گلاسگو شد من هم استاد دانشگاه و هم وکیل بودم. در شهر گلاسکو دهها مسجد وجود دارد. ایشان هم با کت و شلوار به دانشگاه میآمد و هم با عمامه. آنجا تنوع و تکثر در زمینه لباس وجود دارد و هرکسی لباس متفاوت بپوشد اینگونه نیست که نگاهی دنبالش باشد.
وی یادآور شد: آقای روحانی هم لیسانس داشت، هم مدرک حوزوی که برایش معادل سازی شد. او بسیار باهوش و در رشتهای که موضوع پایان نامه اش بود باسواد بود و اطلاعات داشت. موضوع پایان نامه او انعطاف پذیری حقوق اسلام با تکیه محسوس بر تجربه جمهوری اسلامی ایران بود، چون او از ابتدای انقلاب بود در این زمینه صاحب نظر بود.
این شاعر و ادیب در پاسخ به اینکه آیا در آن زمان پیش آمد رئیس جمهور واحدی را بیفتد، تصریح کرد: در دوره لیسانس را نمیدانم چنین چیزی شده یا نه؛ به هر حال در کنار تحصیل مشغلههای دیگری هم داشته اند و ممکن است این اتفاق افتاده باشد، اما در دوره دکتری نه هیچ واحدی را نیفتاد. در گلاسگو فقط یک فرد به عنوان استاد راهنما نیست بلکه یک تیم این کار را انجام میدهند و در کنار من دکتر مهدی الزهرا عضو هیات علمی همان دانشگاه هم حضور داشت. او سنی و سوری بود و پارتی بازی نکرد. من هم پارتی بازی نکردم، ولی کمک موثری کردم که از آن دانشگاه پذیرش بگیرد.
امین در پاسخ به اینکه آیا زمانی که روحانی رییس جمهور شد از او سراغی گرفت یا خیر، بیان کرد: پیشنهاد کاری نداشته ام. ترجیح میدهم این مسائل شخصی بازگو نشود البته به من پیشنهاداتی داده شد و من قبول نکردم.
وی در این باره که آیا تایید میکند در مصاحبهای از رای به روحانی ابراز پشیمانی کرده بود، گفت: از رای دادن پشیمانم. من به عنوان یک نفر از ۲۵ میلیون رای دهنده به ایشان اعتماد کردم و رای دادم، چون به وعدههایی که به ملت ایران دادند اعتماد کردم، اما اگر میدانستم نتیجه و حاصل این است که به آن وعدهها وفا نخواهد شد... پشیمان هستم. فکر میکردم با حضور ایشان میتوانیم از این مراحل سختی که در چند دهه اخیر گرفتار بودیم و حتی میشود گفت: از زمان مشروطیت گرفتارشان بودیم به طرف آزادی و آبادی و رفاه و فلاح حرکت کنیم.
امین در پاسخ به اینکه آیا میخواهید مشکلات ۱۰۰ سال اخیر را آقای روحانی حل کند، تاکید کرد: بله. بالاخره یک نفر باید این مشکلات را حل کند. فکر میکردم کسی مثل آقای روحانی که توانست طی ۵۰ سال خودش را از یک طلبه شهرستانی به ریاست جمهوری ارتقا دهد میتواند وضعیت عامه مردم را بالاتر ببرد. من امیدوار بودم این به دست شخصیتی مانند ایشان گشوده شود. خودش هم گفت کلیدی دارد که قفلها را باز میکند. امیدوارم بتواند به اهدافی که میگفت برسد. او تحصیل کرده انگلستان است و آنجا چشم و گوشش را نبسته و دیده که حقوق شهروندی و آزادی و دموکراسی آنجا در جریان است و وظیفه مسئولانی که خودشان را جلو میاندازند و وارد گود سیاست میشوند این است که مردم را به خواسته هایشان برسانند.
«فرمول یک» با اجرا و تهیه کنندگی سیدعلی ضیاء شنبه تا چهارشنبه حوالی ساعت ۱۷:۳۰ از شبکه یک سیما روی آنتن میرود.
انتهای پیام/