سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چطور مسافر اربعین شویم؟

در این مطلب سعی کرده‌ایم نکاتی درباره نحوه آمادگی برای سفر اربعین را بیان کنیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ این روز‌ها افراد بسیاری علاقه‌مند سفر به کربلای معلی هستند؛ برخی افراد به‌ صورت پیاده اقدام به این سفر می‌کنند که اصطلاحا پیاده‌روی اربعین گفته می‌شود و برخی دیگر هم به‌ صورت هوایی. آمار‌ها می‌گوید در سال ۹۶ بیش از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار زائر ایرانی در پیاده‌روی اربعین حضور پیدا کردند؛ این آمار نسبت به سال ۹۵ افزایش یافته است. البته آماری که منابع غیر رسمی می‌گویند بیش از این تعداد زائر است و با اشاره به خروج برخی زائران در پیاده‌روی اربعین، این آمار را بعضا تا ۴میلیون زائر هم تخمین زده‌اند.

معمولا زائران اربعین به دو بخش تقسیم می‌شوند؛ افرادی که تجربه حضور در این تجمع بزرگ را دارند و افرادی که برای نخستین‌بار در این آیین دینی شرکت می‌کنند.


بیشتربخوانید : راهپیمایی اربعین؛ نمایش اقتدار «محور مقاومت» / چرا «همه» امسال باید پای کار اربعین بیایند؟


در میان کاروان‌ها و مسافر‌ها افرادی هستند که به آن‌ها بلد راه می‌گویند؛ مسافر‌هایی که برای چندمین‌بار حضور در این راهپیمایی بزرگ را تجربه می‌کنند. برخی هم برای نخستین‌بار به مراسم جهانی پیاده‌روی اربعین و زیارت کربلا مشرف می‌شوند. در این گزارش سعی کرده‌ایم نکاتی درباره نحوه آمادگی برای سفر اربعین بیان کنیم.

قدم اول گذرنامه
نخستین چیزی که برای عبور از مرز‌های قانونی کشور لازم است، گذرنامه است. تا چند سال قبل، گذرنامه‌های خانوادگی و چندنفره هم صادر می‌شد، اما حالا اداره‌های گذرنامه برای نوزادان هم گذرنامه جدا صادر می‌کنند و دیگر چیزی به نام گذرنامه‌های چندنفره وجود ندارد. برخلاف تصور، گرفتن گذرنامه کار پیچیده و سختی نیست و اگر مدارکتان کامل باشد، شاید یک ساعت وقت شما را بگیرد. برای درخواست صدور گذرنامه باید به یکی از دفاتر پلیس+۱۰ مراجعه کنید. برای پیداکردن نزدیک‌ترین دفتر پلیس+۱۰ شما می‌توانید به سایت epolice.ir مراجعه کنید و در قسمت تماس با ما، نشانی دفاتر را جست‌وجو کنید. برای ورود به هر کشور، روادید الزامی است، مگر کشور‌هایی که در توافقی یک یا دوطرفه روادید را ملغی اعلام کرده‌اند. اما بین دولت ایران و عراق هنوز این اتفاق صورت نگرفته است؛ بنابراین اخذ روادید الزامی است. در سال‌های قبل برخی افراد بدون روادید وارد خاک عراق شدند، اما چند سالی است با تثبیت امنیت در عراق این مسأله امکان‌پذیر نیست، ضمن اینکه این کار تبعات قانونی بسیار سختی شامل چند سال زندان در کشور عراق خواهد داشت.

قدم دوم اخذ روادید (ویزا)
برای اخذ ویزا به سایت سامانه سماح مراجعه و ثبت نام کنید. https://samah.haj.ir
این سامانه از سوی سازمان حج و زیارت و منحصرا برای ویزای عراق و پرداخت‌های نقدی این سفر طراحی شده است. هزینه ویزای عراق در حال حاضر حدود ۳۷۲ هزار تومان است. (این مبلغ با نوسانات قیمت ارزی احتمالا تغییرات جزیی خواهد کرد.) توجه داشته باشید که زمان صدور ویزای عراق برای مراسم اربعین حسینی حدود پنج روز کاری است، بنابراین با وجود تعداد بالای زائران بهتر است گرفتن ویزا را به روز‌های آخر موکول نکنید.
رئیس اداره گذرنامه و روادید وزارت امور خارجه گفته آن‌چه در سامانه سماح (ثبت‌نام سفر اربعین) اعلام شده مبنای ویزای عراق است که به «ریال» و نه دینار یا دلار دریافت می‌شود و معادل ۴۱ دلاری است که بین دولت ایران و عراق توافق شده و با موافقت بانک مرکزی با ارز حدود ۸ هزار تومان محاسبه شده است. گذرنامه شما برای سفر به عراق باید ۶ ماه اعتبار داشته باشد. ۲۰ نمایندگی عراق در سراسر ایران برای صدور ویزا ایجاد شده است. هیچ ویزایی در مرز صادر نمی‌شود و تا ۵ روز پیش از سفر می‌توانید ویزا دریافت کنید. زائران آگاه باشند اگر هزینه ویزا کمتر یا بیشتر از این مبلغ بود، آن ویزا حتما درست نیست. امسال در ۲۰ نمایندگی ویزای عراق صادر می‌شود که این دفاتر در شهر‌های اصفهان (۲ دفتر)، شیراز، آبادان، سوسنگرد، یزد، کرج، ایلام، کرمان، قم، ساری، تبریز، رشت، اراک، اردبیل، بندرعباس، بیرجند، بوشهر، گلستان و همدان واقع شده و در کنار سه کنسولگری اهواز، کرمانشاه و مشهد و سفارت عراق در تهران برای اربعین به صدور ویزا اقدام می‌کنند.

مدارک لازم برای اخذ روادید (ویزا) اربعین
هنگام مراجعه به سازمان کارگزاری امور تهران باید مدارکی را برای اخذ ویزای کربلا به همراه خود داشته باشید که این مدارک شامل موارد زیر است:
- گذرنامه به همراه کپی (با حداقل ۶ ماه اعتبار)
- شناسنامه و کارت ملی به همراه کپی
- دو قطعه عکس جدید رنگی با پس‌زمینه سفید
پس از اخذ روادید، برای اعزام با هواپیما می‌توانید با در دست داشتن گذرنامه به دفاتر هواپیمایی مراجعه کنید. قیمت بلیت رفت و برگشت پرواز‌های تهران به نجف و تهران به بغداد در ایام اربعین در حدود ۲ میلیون تومان تعیین شده است. زائرانی که قصد دارند با اتوبوس راهی شوند، نزدیک‌ترین مرز برای تردد مرز مهران (استان ایلام) است. برای تهیه بلیت اتوبوس به مقصد مهران می‌توانند به پایانه‌های مسافربری شهر مراجعه کنند. قیمت بلیت اتوبوس VIP از تهران تا مهران حدود ۷۶ هزار تومان است.

موکب چیست و چه تعداد در مسیر موکب است؟
تقریبا تمام مسیر پیاده‌روی اربعین از ابتدا تا انتها به وسیله چادر‌ها یا سازه‌هایی تقسیم‌بندی شده است و هیأت‌هایی از سراسر دنیا مسئولیت این چادر‌ها را برعهده دارند. البته قریب‌به‌اتفاق این هیأت‌ها قبیله‌های عراقی هستند و عراقی‌ها به هیأت موکب می‌گویند. خدماتی که در این موکب‌ها به زائران کربلا ارایه می‌شود، شامل این موارد است: انواع پذیرایی صبحانه، ناهار، شام، انواع میوه، انواع شیرینی، انواع نوشیدنی، در اختیار قرار دادن محل خواب و استراحت و مشت‌ومال زائران. موکب داری عراقی‌ها نیز شبیه هیأت‌داری ما آدابی دارد که باید با اعتنا به آداب، فضای صمیمی‌تر میان ایرانی و عراقی‌ها ایجاد کنیم.

چند سوال و چند جواب
چه میزان باید مسیر پیاده را طی کرد؟
زائران ایرانی معمولا از نجف تا کربلا را پیاده طی می‌کنند؛ اما برخی از هیأ‌ت‌ها مسیر بغداد تا کربلا را طی می‌کنند.
فاصله نجف تا کربلا چقدر است؟
از خروجی شهر نجف تا ابتدای شهر کربلا حدود ٨٠ کیلومتر است.
چند روز پیاده‌روی خواهیم داشت؟
معمولا ٣ روز و ٢ شب؛ یعنی از صبح زود سه روز مانده به اربعین حرکت کرده و شب اربعین به کربلا می‌رسند.
آیا برای پیاده‌روی باید پول به همراه داشت؟
خیر؛ به خاطر رایگان‌بودن خدمات در طول این سه روز هزینه‌ای نخواهید داشت، اما مقدار کمی پول به همراه داشتن هم ضرر نخواهد داشت.
اگر شارژ موبایلمان تمام شد، چه کنیم؟
در طول مسیر (تقریبا هر یک کیلومتر) موکب‌هایی وجود دارد که در کنار جاده پنل‌های ۱۵ یا ۲۰ تایی برق را قرار داده‌اند و زائران دستگاه‌های برقی خود را از طریق این پنل‌ها شارژ می‌کنند.

معرفی نرم‌افزار «جامع اربعین» ویژه زائران
«هوشمند» سفر کنیم
اگر به‌دنبال بهترین برنامه ویژه اربعین هستید، توصیه ما به شما نرم‌افزار «جامع اربعین» است. یکی از بهترین برنامه‌هایی که می‌توانید از آن برای پیاده‌روی اربعین و دسترسی به اطلاعات بسیار جامع مقصد خود استفاده کنید، برنامه جامع اربعین است.
سامانه جامع اربعین حاصل ماه‌ها تلاش جهادی جمعی از جوانان و فعالان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات است که در قالب یک گروه مردمی و مستقل گرد یکدیگر جمع شده‌اند. این گروه مردمی غالبا از دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف تشکیل شده است. این نرم‌افزار شامل هشت بخش خاطره، نقشه، نایب‌الزیاره، اماکن، اخبارچند رسانه‌ای، ادعیه و زائریاب است.

خاطره‌
می‌توانید خاطره‌هایتان را بنویسید و با بقیه زائران به اشتراک
بگذارید.

نقشه
با استفاده از نقشه می‌توانید مسیر‌ها را راحت‌تر پیدا کنید؛ اماکن مهم هم بر روی نقشه مشخص شده‌اند.

زائریاب
در این بخش شما می‌توانید با زائران اربعین حسینی آشنا شوید.

اماکن
معرفی اماکن مذهبی شهر‌های نجف، کربلا، سامرا و کاظمین همراه ادعیه و زیارات هر کدام از اماکن.

اخبار
شما می‌توانید ارایه اخبار ویژه اربعین حسینی را در این بخش نرم‌افزار دنبال کنید.
نایب‌الزیاره
هر ساله جمع بزرگی از عاشقان حضرت اباعبدالله به خاطر مشکلات مالی از سفر ارزشمند کربلا در ایام اربعین جا می‌مانند. نرم‌افزار جامع اربعین با همکاری کمیته امداد قصد دارد با کمک شما هزینه
سفر تعدادی از این افراد را تامین کند و زمینه سفر این افراد را به کربلا در ایام اربعین
فراهم کند.
با پیوستن به کمپین شوق زیارت و پرداخت مبلغ کوچکی در این امر خیر شریک شوید. برای انجام عملیات پرداخت به صورت مستقیم به درگاه پرداخت کمیته امداد منتقل می‌شوید و هزینه پرداخت‌شده مستقیما وارد حساب کمیته امداد بخش مخصوص شوق زیارت خواهد شد.

چند‌رسانه‌ای
بخش فیلم و عکس، شما می‌توانید در این
بخش فیلم‌ها و عکس‌های ویژه اربعین را تماشا کنید.

ادعیه
معرفی دعا‌های ویژه اربعین، شما در این بخش با دعای ویژه اربعین حسینی آشنا می‌شوید.

پنج نکته متفاوت ویژه زائران اربعین

با شهروندان عراقی رفیق شوید
در این چند روزی که عراق هستید، بین موکب‌های عراقی و ایرانی فرقی قایل نشوید. حضور پررنگ در برخی از موکب‌های ایرانی گاهی باعث دلخوری عراقی‌ها می‌شود. سعی کنید در موکب‌های عراقی هم تا جایی که مقدور است، ساکن شوید.
از به همراه‌داشتن وسایل غیرضروری پرهیز کنید
از به همراه داشتن وسایلی از قبیل: لپ‌تاپ، تبلت و هرگونه اشیای قیمتی پرهیز کنید؛ در غیر این صورت به خاطر حفظ و نگهداری، هنگام بازرسی‌ها و تحویل به امانات و... دردسر زیادی برای زائران ایجاد می‌شود. استفاده از کوله‌پشتی برای حمل مختصر وسایل همراه مناسب‌تر و راحت‌تر است.
شما هم از عراقی‌ها پذیرایی کنید
معمولا وقتی به مراسمی می‌رویم که احتمال حضور بچه‌ها در آن هست، با خودمان چند شکلات برمی‌داریم. کودکان عراقی هم از این قاعده مستثنا نیستند. در صورت امکان چند هدیه کوچک از ایران خریداری کنید و در مسیر به نام ایران به کودکان عراقی هدیه دهید. همچنین می‌توانید برای موکب‌دار‌ها و بچه‌هایشان هدیه‌های کوچکی مثل تسبیح، روسری و گل سر ببرید.
همراه خودتان وسایل بهداشتی داشته باشید
یکی از راه‌های اصلی انتقال بیماری دست‌های آلوده است. به همین دلیل مایع دستشویی یا ژل ضدعفونی دست را فراموش نکنید. یادتان باشد که دست‌هایتان را به صورت مرتب و درست بشویید. قرص ژلوفن، آموراکس، رانیتیدین و استامینوفن نیز به همراه خود داشته باشید. کرم ضدآفتاب و وازلین نیز احتیاجتان خواهد شد.
به وضع آب و هوا دقت کنید
اقلیم عراق نسبتا گرم و خشک است و با دقت به فصل پاییز تدابیر این فصل باید رعایت شود. صبح‌ها سرد و میانه روز گرم است و باید لباس مناسبی داشته باشید و هنگام صبح زود و از غروب به بعد از کلاه و شال استفاده کنید، اما در میانه روز لباس گرم را دربیاورید و با لباس سبک‌تر به سفر ادامه دهید. از آفتاب شدید که به سر لخت بتابد، بپرهیزید؛ چون می‌تواند منتهی به خشکی پوست سر، مو، بی‌خوابی، عصبانیت، گرمازدگی، عطش و بی‌اشت‌هایی شود.

منبع: روزنامه شهروند

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.