قائم مقام وزیر امور خارجه که برای شرکت در هفدهمین نشست شورای سران دولتهای عضو سازمان همکاری شانگهای به تاجیکستان سفر کرده بود، در جریان این سفر با تعدادی از مقامات شرکت کننده در این نشست و همچنین مسئولان دولت تاجیکستان دیدار و رایزنی کرد.
در ملاقات با وزیر انرژی که رئیس تاجیکی کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور هم است، طرفین ضمن بررسی آخرین وضعیت همکاریهای اقتصادی، تجاری و فنی دو کشور بر ضرورت گسترش و تقویت این همکاریها در چارچوب کمیسیون مشترک اقتصادی تاکید کردند.
در این نشست سرمدی با اشاره به اهمیت جایگاه کشورهای همسایه در سیاست خارجی کشورمان، بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای تقویت مناسبات همه جانبه با جمهوری تاجیکستان بویژه در حوزه اقتصاد تاکید کرد.
عثمان زاده در این دیدار با اشاره به همکاریهای خوب دو کشور بویژه در حوزه انرژی، از عملکرد شرکتها و مهندسین ایرانی فعال در پروژههای تاجیکستان، بویژه نیروگاه در دست احداث راغون تمجید کرد.
سرمدی در ملاقات با وزیر امور خارجه تاجیکستان با اشاره به پیوندهای عمیق دو ملت و یادآوری سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران که همواره حمایت از پیشرفت و توسعه تاجیکستان بوده است، بر لزوم گشوده شدن فصل جدیدی از همکاریهای همه جانبه دو کشور تاکید کرد.
مهرالدین هم با اشاره به سفرهای سازنده یک سال اخیر مقامات ایرانی به ویژه محمد جواد ظریف، بر آمادگی کشورش در ارتقاء مناسبات سطح بالا و تقویت همکاریهای دو کشور تاکید کرد.
قائم مقام وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در حاشیه هفدهمین اجلاس شورای رؤسای دولتهای سازمان همکاری شانگهای، در شهر دوشنبه، با عبدالله عبدالله رئیس اجرائی دولت افغانستان نیز دیدار کرد.
بر اساس اعلام سفارت ایران در تاجیکستان، در این دیدار طرفین آخرین وضعیت روابط دو جانبه را بررسی و بر ضرورت تقویت آن تاکید کردند.
سرمدی با آرزوی برگزاری موفقیت آمیز انتخابات آتی پارلمانی افغانستان گفت: موضوعات دو جانبه در چارچوب کمیتههای پنجگانه کاری، به خوبی در حال پیگیری است.
وی با تشریح وضعیت امنیتی منطقه، شکست گروههای تروریستی در عراق، سوریه و انتقال عناصر این گروهها به افغانستان و تهدید کشورهای آسیای مرکزی اظهار کرد: ما امنیت افغانستان را امنیت خود میدانیم و از هر گونه کمک برای مقابله با آنها دریغ نخواهیم کرد.
قائم مقام وزیر خارجه کشورمان همچنین بر ایستادگی کشورمان در مقابل تحریمهای جدید دولت ترامپ، رد یکجانبه گرائی در سطح جهان و شکل گیری تدریجی اراده جهانی برای بی نتیجه ساختن تحریمها تاکید کرد.
عبدالله نیز به ملاقات خود با رئیس جمهور کشورمان در نشست مجمع عمومی سازمان ملل در سالجاری اشاره کرد و آمادگی دولت افغانستان را برای تسریع در نهایی کردن سند جامع همکاریهای دو کشور اعلام کرد.
رئیس دولت اجرائی افغانستان افزود: موضوعات اساسی مثل امنیت، آب و همکاریهای اقتصادی که در سند جامع آمده است، از اولویتهای دولت افغانستان است و آنچه در توان داریم برای نهائی کردن این توافقات و افزایش مناسبات دو کشور انجام خواهیم داد.
انتهای پیام/