این متخصص اطفال ادامه داد: به جز در این موارد که گفته شد، برخی از بیماریها (مانند نرمی استخوان) نیز حالت ضربدری به پا میدهند و نیاز به درمان و سیری جداگانه دارند. از این رو با رفتن نزد پزشک میتوان مطمئن شد این وضعیت طبیعی و گذرا و اصلاحشدنی است یا به دلیلِ بیماری رخ میدهد؛ پای ضربدری اغلب با کف پای صاف همراه است که آن را با کفش طبی اصلاح میکنند.
محتشمی بیان کرد: ورزشهای مخصوص برای اصلاح وضعیت پا از ۷ سالگی وجود دارد، هدف کلی این ورزشها تقویت ماهیچههای ران و پیرامون زانو و کمک به اصلاح زاویهی زانو است.
وی افزود: برای رفع پای پرانتزی در کودکان دو نرمش استفاده می شود؛ نخست کودک روی زمین دراز بکشد، یک زانو را خم کند، پای خم نشده را به شکل کاملا کشیده چند سانتیمتر از زمین بلند کند و چند ثانیه در این حالت نگاه دارد، روزی چند نوبت و هر نوبت چندین بار در هر دو سمت این کار را انجام دهد.
این متخصص اطفال یادآوری کرد: کاری دیگر که کودک باید انجام دهد، این است که کودک روی زمین دراز بکشد، حوله لولشده ای زیر یک زانو قرار دهد، حالا پای همان سمت را به شکل کشیده از روی زمین بلند کند، پشت زانو را به حوله فشار میدهد و عضلهی اصلی ران (چهار سر) را منقبض کند، چند ثانیه در همین حالت بماند، روزی چند نوبت و هر نوبت چندین بار در هر دو سمت انجام دهد.
انتهای پیام/