رئیس دیوان عدالت اداری با بیان اینکه مشاهده میشود که عمدتا شهرداریها به موقع به این موضوع وارد نمیشوند، اظهار کرد: شهرداری باید به محض شروع تخلف اقدام به مداخله کند؛ در حالی که عمدتا به موقع وارد نمیشوند و مهندسین ناظر هم در اغلب اوقات موارد تخلف را گزارش نمیکنند.
وی با اشاره به ساختمانهای متخلفی که به صورت کامل ساخته میشوند، اظهار کرد: وقتی که یک ساختمان میخواهد پایان کار بگیرد، آن وقت اعلام میکنند که چه تخلفاتی دارد و در این مرحله موضوع به کمیسیون ماده 100 ارجاع میشود و ماده 100 در بعضی از موارد حکم تخریب میدهد. افراد به دیوان عدالت اداری شکایت میکنند و دیوان عدالت هم میبیند که ساختمانی به صورت کامل ساخته شده است و با توجه به اینکه مقررات رعایت شده یا نشده است، دستور موقت میدهد تا بررسی کند که آیا مقررات رعایت شده است یا خیر.
وی خاطرنشان کرد: این دستور موقت در مرحلهای است که ساختمان ساخته شده است. شهرداری باید پیش از آنکه مردم در ساختمان هزینه کنند اقدام به جلوگیری نماید و هنگامی که ساختمان ساخته شد چنین تصمیمی برای مردم ایجاد مشکل خواهد کرد و سرمایههای آنها از بین خواهد رفت. اگرچه اقدام اصولی اقتضا میکند که در این مرحله هم قانون اجرا شود.
وی با اشاره به گستردگی ساخت و سازهای غیرمجاز، اظهار کرد: ما باید در اجرای قانون در ابتدای ساخت و ساز اصرار داشته باشیم و اگر از ابتدای ساخت و ساز قانون اجرا شود، مشکلات بعدی به وجود نخواهند آمد.
وی ادامه داد: اگر شهرداری و یا عوامل آن نسبت به معرفی متخلفین امتناع کردهاند و مرتکب تخلف شدهاند، باید به تخلفشان رسیدگی شود و اگر هم مهندسین ناظر در گزارش دادن تخلف کردهاند باید به تخلفات آنها رسیدگی شود. متأسفانه این قوانین اجرا نمیشود و نیازمند یک پیگیری جدی است تا این قوانین اجرا شوند. برخورد از طریق تسامح وضعی را به وجود میآورد که اکنون در شهرهای مختلف شاهد آن هستیم و این بیانضباطی به وجود میآید.
انتهای پیام/