«حکم تاکش» یکی از دیپلماتهای دفتر سازمان آزادیبخش فلسطین در واشنگتن که در سال ۱۹۹۴ افتتاح شد گفت: «این اقدام سانسور است و تلاشی برای خاموش کردن صدای ماست. این یک آغاز جدید نه تنها در روابط آمریکا و فلسطین بلکه در کار این جامعه [فلسطینی ها] است».
این مقام فلسطینی که در مراسمی که به طور نمادین لوح این دفتر از روی ساختمان مذکور برداشته شد، خطاب به حضار گفت: «هر کدام از شما امروز اینجا را به عنوان سفیرهایی ترک میکنید و این پیام را که صدای فلسطین هرگز خاموش نمیشود به جهان انتقال میدهید».
دولت ترامپ در ماه سپتامبر با متهم کردن فلسطین به امتناع از مذاکره با رژیم صهیونیستی اعلا کرد دفتر مذکور را میبندد. فلسطینیها میگویند آمریکا در دوره ریاست جمهوری ترامپ گامهایی برداشته که صلاحیت این کشور را به عنوان واسطهای بی طرف در مذاکرات فلسطین و رژیم صهیونیستی مخدوش کرده است. برای مثال ترامپ علیرغم مخالفت گسترده بین المللی در اقدامی جنجال برانگیز سفارت این کشور را از تلآویو به بیت المقدس انتقال داد. این در حالیست که فلسطینیها شرق بیت المقدس را به عنوان پایتخت آینده کشورشان انتخاب کرده اند.
دفتر سازمان آزادی فلسطین رسماً ۱۳ سپتامبر بسته شد، اما کارکنان آن از آن زمان به مدت یک ماه برای پایان دادن کارهایشان فرصت داشتند. وزارت خارجه فلسطین در بیانیهای که در مراسم مذکور خوانده شد اعلام کرد: «متاسفانه دولت کنونی آمریکا مکرراً اقدامات خصمانهای انجام میدهد که نشان میدهد این کشور ترجیح میدهد به جای همکاری، دیکته کند و به جای گفتگو، زور بگوید».
آمریکا در زمان ریاست جمهوری ترامپ کمکها به آژانس سازمان ملل که حامی پناهجویان فلسطینی است را قطع کرد و برای حدود ۵ میلیون نفر مشکلات مالی رقم زد.
انتهای پیام/