حریری با اشاره به نقش موثر و مهم سامانههای الکترونیکی در شفافیت فرآیند تجاری کشور اظهار کرد: با رونمایی از سامانههای جدید مانند «سامانه جامع تجارت» و «سامانه جامع امور گمرکی» قاچاق پنهان به شدت کاهش یافته است.
بیشتر بخوانید: کدام خودروها پشت درِ بسته گمرک ماندند؟
نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با بیان اینکه بازرگانان باید برای سرعت بخشیدن به فرآیند کاری خود تنها با یک سامانه در ارتباط باشند، ابراز کرد: برای تحقق این امر و در راستای مبارزه با قاچاق کالا و ارز همه سامانههای موجود دخیل در امر تجارت کشور باید به هم متصل شوند.
وی افزود: در واقع به هر میزانی که روابط میان بازرگان و متصدی یا کارشناس کم شود به همان میزان نیز شاهد کاهش فساد اداری خواهیم بود.
نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با اشاره به سه عامل «اشکالات نرم افزاری»، «مشکلات برنامهریزی سامانهها» و « کمبود زیرساختهای الکترونیک» گفت: سه عامل فوق مانع اجرای مطلوب سامانه ها در فرآیند شفاف سازی تجارت کشور است.
وی در پایان با انتقاد از رسوب کالا در گمرکات کشور اظهار کرد: گمرک مجری مصوبات دیگر دستگاهها است؛ نا بسامانی کنونی در خصوص ترخیص کالا از گمرکات ریشه در تعدد بخشنامهها و دستورالعملها در پنج ماه اخیر دارد.
انتهای پیام/