سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یادداشت/حسام الدین برومند

براندازی یا پیشتازی؟

آنچه که انقلاب را به پیش برده ،آحاد جوانانی هستند که در هر دوره پای ارزش ها و آرمان های انقلاب قاطعانه ایستاده و از نعره دشمن نهراسیدند و بلکه به او سیلی زدند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ روزنامه «حمایت» در یادداشتی از «حسام الدین برومند» نوشت:

یکم-نقل معروف و موثقی است که حضرت امام خمینی (ره) در ابتدای نهضت می فرمایند: " یاران من در گهواره های مادرانشان هستند." واقعیت این است که تاریخ هم به حقانیت این جمله رمزآلود امام راحل ، شهادت داد و این یاران در گهواره امام امت، بعدها در سال 57 و در سال های دفاع مقدس جوانان برومندی شدند که هر کدام خوش درخشیدند. اکنون در آستانه چهل سالگی انقلاب اسلامی، همچنان نسل به نسل ،جوانان درخشیده اند و در هر بزنگاه حساس و میدان پرخطری سینه سپر کرده و نگذاشتند بدخواهان و معاندان و دشمنان تابلودار نظام جمهوری اسلامی، انقلاب و آرمان ها و ارزش ها را به انحراف بکشانند.

امروز هم رهبرمعظم انقلاب می فرمایند:" با اعتقاد تأکید می کنم که جوانان راه حل کشورند نه مشکل کشور." و با اشاره به سابقه جوانان در چهار دهه گذشته به 10 بزنگاه و مقاطع تاریخی، تصریح می کنند که با سکانداری جوانان از آن پیچ حساس به سلامت عبور کردیم :

1- پیشتازی و نقش تعیین کننده جوانان در جهاد با طاغوت پیش از پیروزی انقلاب

2- مقطع پیروزی انقلاب

3- جهاد با تجزیه طلبان در سالهای اول انقلاب

4- ارائه خدمات فراوان به ملت در جهاد سازندگی

5- جهاد با تروریسم منافق و خائن در اوایل دهه شصت

6- هشت سال جنگ تحمیلی 7-تلاش برای ترمیم خرابی ها بعد از جنگ

7- جهاد فرهنگی در مقابل تهاجم فرهنگی دشمن در دهه هفتاد

8- جهاد علمی و جهش وار در آغاز دهه هشتاد

9- جهاد با تروریسم تکفیری در سالهای اخیر

10- جهاد فکری و عملی با هدف گشودن گره های اقتصادی در شرایط فعلی


دوم- رمز و راز این باور و اعتقاد راسخ امام راحل(ره) و رهبر معظم انقلاب به جوانان ، علاوه بر کارنامه درخشان آنها در صحنه ها و میدان ها و مدیریت های مختلف در چهار دهه گذشته به این واقعیت باز می گردد که در هر دوره ای، جوانان وقتی وارد میدان شدند از نسل قبلی خود انقلابی تر ظاهر گشته اند و این همان رمز و رازی است که در کلام حکیمانه امام و رهبری عیان و نمایان است. برای فهم این موضوع می توان به مساله و پدیده ای به نام" ترمیدور" اشاره کرد که معمولا در همه انقلابها رخ می نماید. ترمیدور حرکت دوری و چرخشی انقلابهاست که در یک پروسه ای، "انقلاب" حالت ارتجاعی پیدا می کند و به ارزش های قبل از خود باز می گردد. به تعبیر دیگر ارزش ها و دستاوردهای انقلاب به مرور زمان کمرنگ شده و به ارزش های قبل از انقلاب، میل پیدا می کند. نظریه پردازان حوزه انقلابها در علوم سیاسی می گویند اگر انقلاب ها بر اساس آرمان ها و ارزش هایی اوج گرفته اند بعدها در مواجهه با واقعیت ها، مسیر فرود را تجربه خواهند کرد و در چالش و جدال آرمان ها و واقعیت ها، دومی بر اولی غالب خواهد شد. گویا هر نسلی که می گذرد از آرمان های اولیه انقلاب فاصله می گیرند تا جاییکه به موقعیت پیش از انقلاب بر می گردند و اینجاست که ترمیدور بروز و ظهوری کامل پیدا کرده است.

اما نکته مهم این است که پدیده ترمیدور در انقلاب اسلامی، محلی از اعراب ندارد و ارزش ها و آرمان های انقلاب برای هر نسلی جذاب تر و دلپذیرتر است و به آن باور دارند. این ادعا یک بلوف نیست بلکه مبتنی بر شواهد و اسناد و تجربه تاریخی است. آنچه که انقلاب را به پیش برده ،آحاد جوانانی هستند که در هر دوره پای ارزش ها و آرمان های انقلاب قاطعانه ایستاده و از نعره دشمن نهراسیدند و بلکه به او سیلی زدند. نمونه های و نمادهایی از این جوانان در سال های اخیر درخشیده اند که نشان می دهد در جمهوری اسلامی، نه تنها بازگشت به قبل رخ نداده بلکه انقلابی تر ،پیشتاز میادین حساس و سرنوشت ساز بودند. اگر در دفاع مقدس، جوانانی چون همت ،بروجردی، صیاد، زین الدین، باکری و ... خوش درخشیدند؛ در میدان غرور آفرین هسته ای هم جوانانی چون احمدی روشن ، شهریاری، رضایی نژاد و ...راه سردست گرفتن ارزش های انقلاب را در میدان دانش و جهاد علمی به رخ کشیدند. همچنانکه در میدان پر خطر امنیت ، محسن حججی ، محمد حسین حدادیان و ... نشان دادند که عقبه استراتژیک انقلاب اسلامی، جوانان انقلابی و شجاعی هستند که برای بزنگاه های خاص ، ذخیره شده اند.

بنابراین جوانان در هر دوره ای، انقلابی تر از نسل قبلی خود نقش آفرینی کردند و این گزاره را در میدان عمل به اثبات رساندند که وقوع ترمیدور و بازگشت به قبل در جمهوری اسلامی شدنی نیست؛ همچنانکه پس از چهل سال، دشمن به هر سناریو و روشی که متوسل شده تا انقلاب اسلامی را متوقف کند، طرفی نبسته است.

سوم- آمریکایی ها از ابتدای امسال تلاش کردند که جا بیندازند این بار در مواجهه با جمهوری اسلامی ، پیروز خواهند بود و به قول خودشان کار را تمام خواهند کرد! تیپ هایی مانند جان بولتون و رودی جولیانی ( مشاوران نزدیک به ترامپ) و لایه ای از رجال سیاسی آنها این ادعا را به پیش کشیدند که جشن چهل سالگی انقلاب اسلامی برگزار نخواهدشد! از همین روی؛ اردیبهشت از برجام خارج شدند و به امید بی سابقه ترین تحریم ها در جنگ اقتصادی و با چاشنی عملیات روانی و رسانه ای، به انتظار 9 ماه در پیش روی نشستند.

هم اینک، نیمی از آن 9 ماه سپری شده و قاعدتا کشوری که در مسیر براندازی است باید نیمه جان شده باشد اما چه اتفاقی افتاده؟

اولا؛ راهبرد آمریکا برای صفرکردن صادرات نفت ایران به درِ بسته خورده و کافی است اخبار مربوط به این حوزه و مواضع چین و هند و ... برای خرید قطعی نفت از ایران را دید.

دوما؛ گوشمالی تروریست های داعشی که اخیرا از سوی سپاه انجام شد پیام روشنی برای امریکایی ها داشت که خواب ناامن کردن ایران را دیده اند

سوما؛ ضرب شست قوه قضاییه در محاکمه تروریست های اقتصادی و صدور احکام قاطعانه از جمله حکم اعدام برای سه مفسد اقتصادی ، نشان از هوشیاری کامل نظام دارد که در تمامی حوزه ها مقتدرانه عمل می کند چهارما؛ همایش بزرگ 700 هزار نفری بسیجیان که هفته گذشته در سراسر کشور برگزارشد نیز نشان از قدرت نمادینی است که توان بسیج کردن آحاد مردم را در مقابل دشمن دارد و در یک قلم صدها هزار بسیجی به میدان آمده اند و ... اینها همه بدین معنی است که محاسبات ترامپ غلط از آب درآمده است. به قول وب سایت آمریکایی المانیتور، "آمریکا مانند یک ببری است که خوابیده و به خرناس هایش ادامه می دهد و بهتر است بیدار نشود چون وقتی به میدان می آید ، گربه ای بیش نیست!"

منبع:حمایت

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.