سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۱۲ عادت ساده که سیستم ایمنی بدن شما را تقویت می‌کند

در این مطلب به عادت های ساده‌ای که به شما کمک می‌کند سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنید پرداخته شده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سیستم ایمنی بدن، میکروب‌های متجاوز و بیگانه را شناسایی می‌کند و آن‌ها را از بین می‌برد یا بی خطر می‌کند، بنابراین حفظ سلامت آن اهمیت زیادی دارد. غذایی که می‌خوریم، نگرشی که به زندگی داریم و ورزشی که می‌کنیم، همگی در تقویت سیستم ایمنی ما و جلوگیری از بیماری نقش دارد. در ادامه به ۱۲ عادت ساده‌ای می‌پردازیم که به شما کمک می‌کند سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنید.

۱- بخندید

خنده علاوه بر روحیه، سیستم ایمنی بدن را هم تقویت می‌کند. این کار سطح آنتی بادی‌های خون و گلبول‌های سفیدی را بالا می‌برد که وظیفه‌ی آن‌ها حمله به ویروس‌ها و باکتری‌ها و از بین بردن آن‌ها است. به علاوه، خنده تعداد آنتی بادی‌های ماده‌ی مخاطی بینی و مجرا‌های تنفسی را افزایش می‌دهد که محل ورود بسیاری از میکروب‌ها است.

۲- آواز بخوانید

تحقیقی در آلمان نشان داده است آواز خواندن طحال را فعال می‌کند، به افزایش آنتی بادی‌های خون کمک می‌کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. اگر علاقه‌ای به آواز خواندن گروهی ندارید، می‌توانید آهنگ‌های مورد علاقه تان را زیر دوش حمام بخوانید.

۳- از روغن‌های سالم تری استفاده کنید

بعضی روغن‌ها برای ساخت سلول‌ها و تولید پروستاگلاندین‌ها ضروری هستند. پروستاگلاندین‌ها ترکیبات هورمون مانندی هستند که به تنظیم واکنش سیستم ایمنی بدن در برابر عفونت کمک می‌کنند، مثل تولید گلبول‌های سفید برای مقابله با میکروب‌های مهاجم. با تحقیق بر روی ورزشکارانی که در رژیم غذایی آن‌ها روغن بسیار کمی وجود دارد معلوم شد میزان گلبول‌های سفید خون آن‌ها به میزان قابل توجهی کم است؛ بنابراین باید روغن مصرفی تان را با دقت انتخاب کنید. به جای روغن‌های حیوانی اشباع شده از روغن‌های گیاهی اشباع نشده استفاده کنید. چون این روغن‌های حیوانی توانایی گلبول‌های سفید در مقابله با باکتری‌ها را کم می‌کنند. به علاوه، باید از روغن‌های ترانس و روغن‌های مصنوعی هیدروژنه یا نیمه هیدروژنه هم پرهیز کنید. این روغن‌ها سیستم ایمنی بدن را مختل می‌کنند و از آن‌ها اغلب در تهیه‌ی مواد غذایی فرآوری شده و پخته استفاده می‌شود.

۴- از قند و شکر پرهیز کنید

تنها ۱۰ قاشق چایخوری قند (یعنی همان مقداری که در یک قوطی نوشابه یا نوشیدنی گازدار با طعم لیموناد به وزن ۳۴۰ گرم وجود دارد) توانایی گلبول‌های سفید را برای بی خطر کردن باکتری‌ها یا از بین بردن آن‌ها مختل می‌کند؛ بنابراین باید از شیرین کننده‌های طبیعی استفاده کنید. همچنین استفاده از شیرین کننده‌های مصنوعی بدون کالری‌ای مثل آسپارتام را محدود کنید.

۵- ماهی بخورید

ماهی‌های چربی مانند ساردین، شاه ماهی و ماهی خال خالی برای ساخت سلول‌هایی که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کنند ضروری هستند. به علاوه اسید‌های چربی که به آن‌ها امکا ۳ گفته می‌شود، عملکرد سیستم ایمنی را تنظیم می‌کنند. وقتی بدن مورد حمله قرار می‌گیرد، اولین واکنش آن التهاب شدید است. اما امگا ۳ تولید ترکیبات التهاب آور را کاهش داده و در مقابل، تولید ترکیبات ضد التهاب را افزایش می‌دهد. به این ترتیب امگا ۳ به ترمیم بدن کمک کرده و حتی مانع از رشد سلول‌های سرطانی می‌شود. علاوه بر این، امگا ۳ با فعال کردن بخش‌هایی از سیستم ایمنی کمک می‌کند تا بعد از به پایان رسیدن وظیفه‌ی گلبول‌های سفید، این سلول‌ها غیر فعال شوند.

۶- بیشتر قارچ بخورید

مصرف قارچ به تولید گلبول‌های سفید خون کمک کند که در محافظت از بدن در برابر عفونت نقش دارند. این ماده‌ی غذایی میزان موادی را در بدن افزایش می‌دهد که سیستم ایمنی را تقویت می‌کنند.

۷- بیشتر مرکبات بخورید

ویتامین سی موجود در پرتغال، لیمو، لیموترش و گریپ فروت، فعالیت فاگوسیت‌های خون را افزایش می‌دهد. فاگوسیت ها، سلول‌هایی هستند که باکتری‌ها را می‌بلعند و در خود هضم می‌کنند. بدن قادر نیست ویتامین سی را در خود ذخیره کند، بنابراین برای تقویت سیستم ایمنی خود هر روز باید مقداری ویتامین سی دریافت کنید.

۸- تحرک داشته باشید

واکنش سیستم ایمنی بدن به ورزش کردن، تولید بیشتر سلول‌های خونی‌ای است که با حمله‌ی باکتری‌های متجاوز مقابله می‌کنند. هر چه بیشتر به طور منظم ورزش کنید، تغییرات بدن دوام بیشتری خواهد داشت. تحقیقی در امریکا نشان داد کسانی که ۵ یا ۶ روز در هفته ورزش می‌کنند، در مقایسه با کسانی که ورزش نمی‌کنند، ۵۰ درصد کمتر دچار سرماخوردگی و گلو درد می‌شوند.

۹- استراحت کافی داشته باشید

نکته‌ی کلیدی داشتن تعادل است. وقتی به مدت ۹۰ دقیقه سخت ورزش می‌کنید، تولید سلول‌های ماکروفاژ در بدن که با میکروب‌ها مقابله می‌کنند، به طور موقت کاهش می‌یابد و در نتیجه خطر عفونت بالا می‌رود؛ بنابراین همیشه در برنامه‌ی ورزش کردن تان چند روزی را به ترمیم بدن اختصاص دهید تا سلامت سیستم ایمنی حفظ شود.

۱۰- بادام بخورید

برای کمک به مقابله‌ی بدن با عفونت‌های ویروسی، روزانه ۸۵ گرم بادام همراه با پوست بخورید. محققان ایتالیایی با تحقیق بر روی ویروس‌های هرپس عامل تبخال پی برده اند که ماده‌ای شیمیایی در پوست بادام توانایی گلبول‌های سفید را در مقابله با ویروس‌ها بهبود می‌بخشد. به علاوه، این ماده‌ی شیمیایی به جلوگیری از گسترش ویروس در بدن کمک می‌کند.

۱۱- خود را در معرض سرما قرار ندهید

وقتی سردتان می‌شود (به ویژه از ناحیه‌ی دست و پا) احتمال ابتلا به عفونت بیشتر می‌شود. طی تحقیقی، ۹۰ نفر به مدت ۲۰ دقیقه پا‌های خود را درون یک تشت آب سرد گذاشتند و ۹۰ نفر دیگر هم طی همین مدت پاهایشان را درون یک تشت خالی نگه داشتند. ۵ روز بعد، ۲۰ درصد از گروه اول مبتلا به سرماخوردگی شده بودند، اما فقط ۹ درصد از گروه دوم سرما خورده بودند. ظاهراً وقتی دست‌ها و پا‌های ما در معرض سرما قرار می‌گیرند تولید گلبول‌های سفید خون که در صف اول سیستم ایمنی بدن برای مقابله با مهاجمان قرار دارند کمتر می‌شود.

۱۲- سبزیجات مصرف کنید

سیر و پیاز هر دو از منابع مواد ضد ویروس قوی هستند که بدن را در برابر عفونت مقاوم می‌کنند. بسیاری از دیگر سبزیجات مثل هویج و سیب زمینی شیرین هم چنین ویژگی‌ای دارند. این سبزیجات سرشار از ماده‌ی بتا کاروتن هستند که خاصیت ضد التهابی دارد و تولید گلبول‌های سفید را افزایش می‌دهد. علاوه بر این ها، فلفل چیلی مخاط بینی را کم می‌کند و زنجبیل التهاب را از بین می‌برد.

منبع: روزیاتو

انتهای پیام/

عادت‌های ساده‌ای که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.