سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران مطرح کرد؛

کودکان؛ حلقه رابط متخصصان، اعضای خانواده و جامعه

عباسی دولت آبادی گفت: کودکان با افزایش آمادگی خانواده‌ها، همچون حلقه یک زنجیر، رابطی میان متخصصین، اعضای خانواده و جامعه هستند.

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  زهرا عباسی دولت آبادی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران به مناسبت روز کودک و ایمنی در هفته جهانی کودک، درباره بررسی آموزش سلامت در حوادث و بلایا، گفت: در حال حاضر روند وقوع انواع حوادث و بلایا مانند، زلزله، سیل، خشکسالی، آلودگی هوا و حوادث ترافیکی در حال افزایش است و در اثر وقوع این رخدادها، جوامع دچار خسارات جسمی، روانی، معنوی، اقتصادی و زیست محیطی می شوند، در این بین گروههای آسیب پذیر از جمله کودکان در مقایسه با سایر اعضای جامعه، دچار تلفاتی بیشتر می شوند.

وی ادامه داد: از جمله اقدامات مهم مدیریتی دنیا، براساس سیاستهای بین المللی همچون "چارچوب سندای"، در مواجه شدن با خطر حوادث و بلایا، انجام اقداماتی در راستای کاهش پیامدهای منفی ناشی از حوادث در گروههای خاص، همچون کودکان است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: در بسیاری از کشورهای دنیا تلاش شده است تا از طریق اقدامات مناسب همچون آموزشهای هدفمند و تخصصی، کودکان را جهت روبرویی با این شرایط توانمند و آماده کنند.

عباسی دولت آبادی افزود: این آمادگی علاوه بر کاهش نتایج منفی ناشی از بلایا سبب افزایش آمادگی خانواده ها می شود. در این بین کودکان می توانند همچون حلقه یک زنجیر، رابطی میان متخصصین، اعضای خانواده و جامعه باشند.

نتایج مثبت درازمدت آموزش در کودکان

وی ادامه داد: آموزش در کودکان سبب یادگیری و ایجاد تغییر رفتار پایدار در افراد می شود، از سوی دیگر کودکان، آموزش های دریافت کرده را با زبانی ساده و روشی اثربخش به سایرین منتقل می کنند. درنتیجه در درازمدت، توانمندسازی و آموزش کودکان، سبب آمادگی جامعه و کاهش پیامدهای منفی ناشی از رخداد حوادث و بلایا خواهد شد.

عباسی دولت آبادی گفت: در کشور ایران پس از زلزله بم در خصوص توجه به کودکان و پیشگیری از بروز عوارض جسمی و روانی ناشی از بلایا، اقداماتی ارزنده چون تدوین "استانداردهای حمایت از کودکان در شرایط بحرانی" صورت گرفته است. در حال حاضر لازم است در کشورما نیز مانند بسیاری از کشورهای دنیا مانند ژاپن، برنامه ریزی طولانی مدت آموزش تخصصی کودکان در حیطه کاهش خطر حوادث و بلایا و مدیریت آن صورت گیرد، همچنین برنامه ریزی هایی با همکاری و مشورت متخصصین انجام شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.