سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خوشرو: نظام بین الملل باید مقابل یکجانبه گرایی آمریکا بایستد

­غلامعلی خوشرو سفیر و نماینده دائم کشورمان در سازمان ملل گفت آمریکا پایه‌های اساسی حاکمیت قانون را در سطح بین الملل به چالش می‌کشد و این پدیده‌ای خطرناک است.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، ­غلامعلی خوشرو سفیر و نماینده دائم کشورمان در سازمان ملل گفت، آمریکا پایه‌های اساسی حاکمیت قانون را در سطح بین الملل به چالش می‌کشد و این پدیده‌ای خطرناک است.

­غلامعلی خوشرو در کمیته ششم (کمیته حقوقی) مجمع عمومی سازمان ملل متحد با موضوع "حاکمیت قانون" افزود: «امروز چند جانبه گرایی تحت هجوم واقع شده است و جلوه‌های یکجانبه گرایی را می‌توان خروج از معاهدات و پروتکل‌های بین المللی، خروج از آژانس‌های سازمان ملل، آغاز جنگ تجاری با کشور‌ها و وضع تحریم‌های فرامرزی بر سایر ملت‌ها معرفی کرد.»

وی همچنین اقدام متخلفانه آمریکا در خروج از برجام را تهدیدی جدی به اصول منشور و نظم حقوقی ارزیابی و اضافه کرد: «برای نخستین بار در تاریخ سازمان ملل متحد، آمریکا به عنوان یک عضو دائم شورای امنیت دارای حق وتو، در حال تنبیه سایر ملت‌ها در سراسر جهان است آن هم نه به علت نقض قطعنامه شورای امنیت بلکه به دلیل پیروی از قطعنامه شورای امنیت.»

خوشرو افزود: «این تهدیدی جدی برای منشور ملل متحد و رابط بین الملل به شمار می‌آید و نیازمند پاسخ سریع و جدی جامعه بین المللی است.»

اقدام متخلفانه آمریکا پدیده‌ای خطرناک است که پایه‌های اساسی حاکمیت قانون را در سطح بین المللی به چالش می‌کشد.

سفیر و نماینده دائم کشورمان در سازمان ملل گفت: «اقدام متخلفانه آمریکا پدیده‌ای خطرناک است که پایه‌های اساسی حاکمیت قانون را در سطح بین المللی به چالش می‌کشد.»

خوشرو در ادامه این سوال را مطرح کرد که چگونه ایران و کشور‌های دیگر می‌توانند به آمریکا اعتماد کنند در حالی که آمریکا کشور‌هایی را تهدید می‌کند که اقدام به اجرای قطعنامه‌ای کرده اند که خود آمریکا در شورای امنیت به آن رای مثبت داده است؟

وی گفت: «امروز یک عضو شورای امنیت از کشور‌های دیگر می‌خواهد حقوق بین الملل را نقض کنند و هیچ رویه‌ای برای این حرکت خطرناک وجود ندارد، آیا جامعه بین المللی آماده است که اجازه دهد چنین رویه‌ای ایجاد شود؟ در صورت ایجاد چنین رویه‌ای آیا جامعه بین المللی آماده است که نتایج این اقدام متخلفانه بین المللی را بپذیرد؟ همه کشور‌ها باید به این اقدام محتاط باشند و اجازه وقوع آن را ندهند.»

خوشرو از مجمع عمومی دعوت کرد که در حمایت از حاکمیت قانون در سطح بین المللی و در حمایت از چندجانبه گرایی اقدام کنند و در مقابل کشوری که سایر کشور‌ها را تهدید به عدم رعایت حقوق بین الملل می‌کند بایستند.

در ادامه خوشرو با اشاره به مراجعه کشورمان به دیوان دادگستری بین المللی لاهه برای احقاق حقوق مشروع کشورمان، صدور قرار موقت الزام آور از سوی دیوان را گواه دیگری بر غیرقانونی بودن تحریم‌های آمریکا علیه کشور، مردم و شهروندان ایرانی دانست.

وی با اشاره به اقدام غیرقانونی آمریکا در مصادره اموال کشورمان گفت: «جلوه‌ای دیگر از اقدامات متخلفانه بین المللی آمریکا لغو مصونیت کشور‌ها به بهانه‌های دکترین‌های حقوقی غیر معتبری است که جامعه بین المللی آن‌ها را به رسمیت نمی‌شناسد. در این زمینه آمریکا در نقض آشکار حقوق بین الملل، میلیارد‌ها دلار از دارایی‌های دولت و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران را مصادره کرده است و همین روز‌ها دیوان دادگستری بین المللی به بررسی این موضوع نیز می‌پردازد.»

انتهای پیام/

سخنان سفیر ایران در کمیته حقوقی مجمع عمومی سازمان ملل 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.