حداد عادل با تأکید بر اینکه کتابهای درسی کلمه به کلمه با حساب و کتاب نوشته میشود، گفت: با توجه به اهمیت کتابهای درسی بعضی موارد در این زمینه حساسیت بسیاری ایجاد میکند؛ بنابراین نباید کتاب درسی را سرسری گرفت و حتی یک غلط چاپی داشته باشد زیرا گاهی اوقات این اشکالات باعث تغییر در مفاهیم میشود.
رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی تصریح کرد: در نثر فارسی امروزه عبارات زائد بسیار است که احتیاجی به استفاده از آنها در گفتار و نوشتار نداریم، همچنین در نثر اداری و حتی کتابهای درسی باید تا حد امکان عبارات ساده را استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه ویراستاری کتابهای درسی باید تقویت شود، گفت: اهمیت این موضوع از تألیف کتابهای درسی کمتر نیست و ناشران موفق ویراستاران توانمندی دارند که به طور تخصصی به این موضوع میپردازند.
حداد عادل تصریح کرد: در فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی بخشی ویژه ادبیات داریم و در خدمت کتابهای درسی هستیم چراکه این موضوع اهمیت بسیاری دارد و سازمان پژوهش آشپزخانه تغذیه ذهن نسل آینده کشور محسوب میشود و سنگ بنای ارزشها و نگرشها در کتابهای درسی بنا نهاده میشود.
وی بیان کرد: به عنوان مؤلف باید حساس باشیم چرا که مردمی داریم که در عمرشان غیر از کتاب درسی کتاب دیگری نمیخوانند و به کتاب فروشیها چندان اهمیتی نمیدهند.
رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی تصریح کرد: صنعت نشر در حال ورشکستگی است و کتاب فروشی دیگر شغل درآمدزایی محسوب نمیشود.
حداد عادل تصریح کرد: کتابهای درسی باید از جهت استحکام و صحافی متفاوت با کتابهای معمولی باشد همچنین تصویرگری هم اهمیت بسیاری دارد و ایراداتی که به نظام تعلیم و تربیت وارد است با تألیف کتابهای درست قابل پیشگیری خواهد بود البته تحقق این موضوع نیازمند ابتکار عمل است.
وی تصریح کرد: ارزشهای اسلامی و انقلابی و افرادی که شایسته الگوبرداری هستند باید در کتابهای درسی با توجه خاصی وارد شوند تا دانش آموزان از آموزههای آنها استفاده کنند.
انتهای پیام/