سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

علل پایین بودن میزان گلبولهای سفید خون چیست؟

در این مطلب با برخی از دلایل تعداد کم گلبول‌های سفید خون آشنا خواهید شد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سیستم ایمنی یک بدن سالم به میزان کافی گلبول سفید تولید می‌کند، اما گاهی اوقات یک عفونت خونی می‌تواند در فعالیت این سیستم اختلال ایجاد کند.

دانشمندان گلبول‌های سفید خون را لکوسیت می‌نامند. این سلول‌های خون به محافظت از بدن در برابر عفونت کمک می‌کنند.

از دلایل تعداد کم گلبول‌های سفید خون

پزشکان تعداد ۴,۵۰۰ تا ۱۰,۰۰۰ گلبول سفید را به عنوان محدوده عادی در نظر می‌گیرند. بیماری می‌تواند تعداد گلبول‌های سفید خون را کاهش دهد و احتمال مواجهه بدن با عفونت را افزایش دهد. با افزایش سن، مشخص شده است که تعداد گلبول‌های سفید خون می‌تواند بیش از حد کاهش یا افزایش یابد. درمان این شرایط با برخی دارو‌ها امکانپذیر است. در ادامه با برخی دلایل تعداد کم گلبول‌های سفید بیشتر آشنا می‌شویم.

عفونت‌های خون

سیستم ایمنی یک بدن سالم به میزان کافی گلبول سفید تولید می‌کند، اما گاهی اوقات یک عفونت خونی می‌تواند در فعالیت این سیستم اختلال ایجاد کند. به واسطه عفونت، تعداد گلبول‌های سفید خون ممکن است به میزان قابل توجهی کاهش یابد. افزون بر تعداد کم گلبول‌های سفید خون که در نتایج آزمایش خون آشکار می‌شود، بیمار احتمالا علائم دیگری را نیز تجربه می‌کند. به عنوان مثال، وی ممکن است کاهش غیر منتظره وزن حتی در صورت عدم تغییر در رژیم غذای خود را تجربه کند. پزشک احتمال عفونت خونی را بررسی کرده و بهترین گزینه درمان را تجویز می‌کند.

اثر جانبی دارو‌ها

زمانی که پزشکان برای درمان بیماری دارو تجویز می‌کنند، گاهی اوقات نسبت به عوارض جانبی احتمالی برخی از آن‌ها به بیماران هشدار می‌دهند. به طور معمول، دارو ممکن است احساس خستگی را در بیمار ایجاد کند، اما گاهی اوقات می‌تواند اثر چشمگیری بر تعداد گلبول‌های سفید خون داشته باشد. این احتمال زمانی تقویت می‌شود که فرد برای مدت زمانی طولانی دارو مصرف می‌کند. در این شرایط، پزشک نیازمند بررسی دوباره شرایط بیمار و انتخاب بهترین راه حل است. اگر بیمار به واسطه برخی مشکلات سلامت جدی نیازمند تداوم مصرف دارو است، بهترین راه حل به طور معمول شامل تغییر دارو‌ها می‌شود.

سرطان

انواع مختلف سرطان اثری منفی بر تعداد گلبول‌های سفید خون دارند. این شرایط به ویژه در مورد سرطان خون صادق است. در این مورد، بیمار اغلب با کاهش تعداد گلبول‌های سفید طی مرحله ریکاوری مواجه می‌شود. دارو‌هایی که بیماران به طور معمول برای تقویت سطوح انرژی دریافت می‌کنند نیز می‌توانند تعداد گلبول‌های سفید خون را کاهش دهند. این شرایط نیازمند نظارت دقیق برای حصول اطمینان از عدم افت بیش از حد تعداد گلبول‌های سفید است. کارشناسان به بیماران مصرف مقدار زیادی میوه‌ها و سبزی‌ها طی دوره درمان را توصیه می‌کنند. این اقدام به حفظ سطوح معقول از گلبول‌های سفید کمک می‌کند.

مشکلی مرتبط با ویروس

عفونت ویروسی می‌تواند عملکرد‌ها و کارکرد مغز استخوان را متوقف یا محدود کند. اگر این شرایط را جدی گرفته و به موقع درمان مناسب را دریافت کنید، احتمال بهبودی سریع‌تر نیز افزایش می‌یابد. زمانی که برای درمان این قبیل عفونت‌های ویروسی دارو مصرف می‌کنید، باید برای بررسی تعداد گلبول‌های سفید و سلامت کلی خود آزمایش خون انجام دهید.

گاهی اوقات، مغز استخوان بیمار را تحت تاثیر فعالیت یک ویروس قرار می‌گیرد و در نتیجه، تعداد گلبول‌های سفید خون کاهش می‌یابد. تشخیص درست مشکلات سلامت ناشی از ویروس‌ها می‌تواند دشوار باشد. ممکن است پیش از تشخیص نهایی، پزشک به انجام و بررسی نتایج چند آزمایش نیاز داشته باشد. در شرایطی که عفونت‌ها ممکن است با آنتی بیوتیک‌ها درمان شوند، بیماران مبتلا به ویروس نمی‌توانند از این نوع درمان استفاده کنند. با این وجود، بیشتر ویروس‌ها با مراقبت پزشکی مناسب به سرعت از بین می‌روند و تعداد گلبول‌های سفید خون نیز باید خیلی زود به شرایط عادی باز گردد.

آرتریت روماتوئید

اشاره به این بیماری به طور معمول یادآور درد‌هایی تیز در مفاصل بدن و محدود شدن حرکات اندام‌ها است. اما آرتریت روماتوئید می‌تواند یکی از دلایل کاهش تعداد گلبول‌های سفید خون نیز باشد. بیماران باید به این مشکل سلامت در کنار علائم شناخته شده‌تر آرتریت روماتوئید رسیدگی کنند.

کمبود ویتامین

کمبود ویتامین‌ها خوش خیم‌ترین دلیل برای تعداد کم گلبول‌های سفید خون در نظر گرفته می‌شود. تشخیص این شرایط می‌تواند موجب آسودگی خیال بیمار شود، زیرا با مشکلی جدی مواجه نیست. با افزایش مصرف ویتامین ها، بدن باید به طور خودکار مشکل تعداد کم گلبول‌های سفید را نیز برطرف کند. بهترین راه حل مصرف مواد غذایی و نوشیدنی‌های طبیعی سرشار از ویتامینی است که کمبود آن مشکل آفرین شده است. همچنین، امکان استفاده از مکمل‌ها نیز وجود دارد. پس از دریافت ویتامین‌ها به میزان کافی، پزشک انجام آزمایش‌های خون دوباره برای بررسی شرایط گلبول‌های سفید را تجویز خواهد کرد.

اچ‌آی‌وی/ایدز

هر فرد مبتلا به اچ‌آی‌وی/ایدز نباید انتظار سطوح عادی گلبول‌های سفید خون را داشته باشد. با گسترش اچ‌آی‌وی، این ویروس به گلبول‌های سفید حمله می‌کند. با نفوذ به دیوار‌های سیستم دفاعی بدن، این سیستم دیگر کارایی مناسب برای مقابله با عفونت‌ها را نخواهد داشت. بیماران مبتلا به ایدز با علائم دیگری مانند تب و اسهال نیز مواجه هستند.

بیماری انگلی

گاهی اوقات یک بیماری انگلی دلیل تعداد کم گلبول‌های سفید خون است. عفونتی به نام لیشمانیا یک مورد کلاسیک در این زمینه محسوب می‌شود. تعدا کم گلبول‌های سفید و قرمز خون یکی از نشانه‌های آشکار این بیماری مناطق گرمسیری است.

لوپوس

لوپوس یک بیماری خودامینی جدی است که به بسیاری از اندام‌ها و بافت‌های بدن حمله می‌کند. از این رو، نابودی گلبول‌های سفید و کاهش تعداد آن‌ها جای شگفتی نداشته و خطر ابتلا به عفونت را در بیمار افزایش می‌دهد. در شرایطی که برخی دارو‌ها برای درمان این بیماری وجود دارند، اما آن‌ها نیز می‌توانند بر تعداد گلبول‌های سفید خون اثر منفی داشته باشند.

عوامل مادرزادی

علم پزشکی کشف کرده است که یک عامل مادرزادی احتمال مواجهه با تعداد کم گلبول‌های سفید خون را افزایش می‌دهد. گاهی اوقات، آرایش ژنتیکی بیماری یا شرایطی خاص هنگام تولد می‌توانند بر تعداد گلبول‌های سفید خون تاثیرگذار باشند. به عنوان مثال، اختلال مادرزادی به نام سندرم کستمن اثری منفی بر تعداد گلبول‌های سفید خون دارد. میلوکاتکسی یکی دیگر از نمونه‌هایی است که می‌توان به آن اشاره داشت.

منبع: عصر ایران

انتهای پیام/

از دلایل تعداد کم گلبول‌های سفید خون

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۱:۴۸ ۲۵ تير ۱۴۰۳
سلام دوستان برین پیش دکتر مهدی فهیمی طب سنتی من رفتم ی دارو هایی میده ایمن رو بالا می بره اما پول دارو ها خیلی بالاست .الهی ب حق این شب های عزیز لباس عافیت بر تن بیماران بپوشان.
جعفر
۱۶:۴۲ ۰۷ آبان ۱۴۰۲
سلام من۲۶ سالمه سطح گلبول های سفیدم ۳۹۰۰ هست طبیعیه با خیر ؟
مهناز
۲۳:۴۵ ۲۳ مهر ۱۴۰۲
با سلام،پدرم سرطان معده دارن،ی هفته ای هست ک شیمی اولو دادن،اصلا تب شدید ولش نمیکنه،همچین دفع و اسهال،دکترش اصلا براش مسکن ننوشته ،بداز چن روز با التماس تحویز کرد،ولی بازم اثر نکرده ،سطخ گلبولهای سفیدش چنان کم شده،ک وقتی سرم غزش جدا میشه باز تبش بالا میره،تورخدا میدونه ویتامین و اهن مصرف کنه،جون اصلا اشتها هم نداره،
ناشناس
۰۱:۲۱ ۰۱ آبان ۱۴۰۱
سلام پسرم 5سالش هست گلبول های سفید بدنش خیلی پایین خیلی ضعیف هست توروخدا بگید چیکارکنم پیش چ دکتری ببرمش
ناشناس
۱۶:۵۲ ۰۹ مهر ۱۴۰۱
سلام من گلبول سفید ام خیلی کم شده ،باید چیکار کنم زیاد شوه؟
ناشناس
۱۱:۳۸ ۱۲ شهريور ۱۴۰۱
سلام خسته نباشید نوه من گلبول سفید ش ۳ روزه پایین تبش هم بالا ممکن از چی باشه
مظفر
۲۱:۳۷ ۲۵ آذر ۱۴۰۰
سلام
لطفا جواب سئوالات را بدهید . چرا جواب نمیدید؟؟
ناشناس
۰۱:۱۸ ۰۲ آذر ۱۴۰۰
سلام پسر من ۳ ساله شه تابستون امسال بستری شد برای تب واسهال بعد دکتر برای پایین بودن گلبول سفید خونش مشکوک شد آزمایش دادیم درست بود ۴روز بعد با دارو ورفع عفونت بهتر شد وبالا اومد ترخیص شد الان دوباره همونطوری شده البته پسر من شیر زیاد میخوره ولی غذا ی روزانه ش کم و بی کیفیت هستش بنطر شما میشه برای تغذیه اش باشه که این مشکل رو داره تورو خدا راهنمایی کنید الان ۳۵۰۰ هست آزمایش جدیدش
ناشناس
۱۵:۵۳ ۲۶ شهريور ۱۴۰۰
جواب سوالات کجاست
ناشناس
۰۱:۵۳ ۲۶ اسفند ۱۳۹۹
سلام من دخترم ۸ سالشه آزمایش دادم گلبول سفید خونش ۳.۸ هستش لطفا راهنمایی بفرمایید آیا خطرناکه من خیلی نگران هستم
زهرا شادی پور
۰۸:۵۶ ۱۰ فروردين ۱۴۰۰
سلام
مادرم گلبول سفید دو هزار و سی ار پی 4 پلاس داره ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
ناشناس
۰۶:۴۵ ۲۴ اسفند ۱۳۹۹
سلام من سی سالمه و آزمایشی دکتر برام تجویز کرد انجامش دادم گفتن که گلبول‌های سفید خونت پایینه، گفتن باز باید یکماه دیگه این آزمایش رو مجدد انجام بدم تا بفهمن که بهتر شده یان، میشه منو راهنمایی کنید وبگید آیا این پایین بودن جای نگرانی داره یان؟
علیرضا
۲۰:۲۲ ۱۵ اسفند ۱۳۹۹
سلام گلبولهای خونم کوچکتر از حدمجازه اما دکتر گفتش به اندازه هستش.ایا سیستم ایمنی بدنم ضعیفه
ناشناس
۱۱:۵۹ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
سلام خسته نباشید من ازمایش خودادم گلبولهای سفید خونم 2920 است ایا جایی نگرانی است لطفا راهنماییم کنید
مهدی محمدی
۱۰:۱۵ ۰۶ دی ۱۳۹۹
آزمایش دادمدگلبول سفیدمن٣.٧ ایاآخطراناکه
هاشمی
۱۱:۵۰ ۲۵ آذر ۱۳۹۹
چطورمیشه مغز واستخوان ازگلبول سفید کم نیاره پسرمن گلبول سفید که کم میاره هم افت پلاکت پیدا میکنه هم نوتروفیلش کم میشه هم افت دهان زیادمیزنه بیست روزیکبار هم امپول سلول میزنیم ولی بیفایدست gcsf میزنیم
ناشناس
۱۹:۴۶ ۲۰ مهر ۱۳۹۹
سلام گلبولهای سفید همسرم الان چند روز پایین آمدن از۳۵۰۰ با۲۶۰۰ رسیدن آیا خطرناک
مهدی
۱۹:۵۶ ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
سلام.ائوزینوفیل من ۰/۲ درصد را نشان داده و بیحالم.
فاطمه
۲۱:۱۴ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
باسلام
ازمایش خون داده ام همه نرمال بوده wbc=5.8 بوده ولی mono=0.06 خیلی نگرانم لطفا راهنمایی کنید . میتونه نشانه بیماری باشه
عادل مقدم
۱۴:۵۸ ۲۹ خرداد ۱۳۹۹
سلام دوساله ک خیلی گلبولهای سفید من کم شدن وهمیشه بی حال وخسته هستم دکتر هم چیزی تجوز نداد چ باید کرد
وحید
۲۱:۳۷ ۱۶ دی ۱۳۹۸
سلام من دوماه پیش آزمایش دادم wbc3800بود وپلاکتها هم ۱۳۳۰۰۰بود دوماه بعد ک آزمایش مجدد دادم ۳.۵شده و پلاکت ها هم ۱۴۴شده نیاز به پیگیری هست یا ن چکار باید بکنم
اعلمی
۱۳:۴۶ ۱۶ شهريور ۱۳۹۸
سلام.در طی ۶ ماه.تعاد گلبولهای سفید از ۴۳۰۰ به ۴۰۰۰ وبعد ۳۸۰۰ والان ۳۵۰۰ رسیده.سونوگرافی شکمی سالم وخوب بوده.ایا احتیاج به پیگیری بیشتر هست؟
ساکو
۱۷:۵۸ ۲۱ مرداد ۱۳۹۸
سلام بنده ۲ ماه پیش آزمایشwbcرا دادم 6000بود اما بعد دوماه که رفتم ازمایش پایین آمده و ۳۵۰۰ شده بدنم خیلی داغه احساس اسطرس دارم نمیدانم چیکار کنم تنگی نفس
نازین
۱۲:۰۳ ۱۸ خرداد ۱۳۹۸
دختر منم کم خونی داره
ناشناس
۲۳:۴۱ ۰۹ بهمن ۱۳۹۷
دخترم دوسالش هست گلبولهای سفید خونش پایین هست خطر ناکه؟