وی با اشاره به این که این عوارض معمولا به صورت اختلالات گوارشی به خصوص در معده نمود پیدا میکند، ادامه داد: برای مثال مصرف مسکن پروفن با معده خالی یا بعد از هضم غذا بسیار تحریک کننده است و منجر به ایجاد التهاب در سیستم گوارشی فرد مثل زخم معده و زخم روده میشود؛ به طوری که اگر به موقع برای درمان آنها اقدام نشود یا توجه خاصی به علائم آن نکنند این عارضه میتواند به قیمت جان بیمار تمام شود؛ بیماران زیادی بودند که به علت مصرف ناصحیح این مسکنها با خونریزی وسیع معده و در نتیجه آن افت شدید هموگلوبین به مراکز درمانی مراجعه کردند.
وی درباره علائم بروز زخم معده بیان کرد: معمولا مدفوع سیاه رنگ و چسبنده از مهمترین نشانههای خونریزی معده است و سریعاً باید جلوی خونریزی آن گرفته شود.
این متخصص عمومی ادامه داد: در مجموع مصرف خودسرانه مسکنها را توصیه نمیکنیم چرا که در برخی از دیگر افراد حساسیت های دارویی نسبت به این مسکنها میتواند منجر به ایجاد التهاب های جلدی یا همان التهاب های روی پوست شود.
وی تاکید کرد: تعداد معدودی از مسکنها هستند که برای سردرد یا دردهای موقت و نه شدید استفاده میشود که در این بین بهترین پیشنهاد استامینوفن است؛ این قرص که معمولا برای پایین آوردن تب استفاده میشود اثر کاهش درد هم دارد؛ در غیر این صورت اگر نیاز به مصرف مسکنهای قوی داشتید حتما همراه با غذا باشد تا سیستم گوارش را تحت تاثیر قرار ندهد در ضمن نباید چند مسکن را پشت سر هم مصرف کرد؛ حداقل فاصله بین مصرف مسکنها ۶تا ۸ است.
جوانمرد یادآوری کرد: مصرف مسکنهای غیر استروئیدی برای افراد زیر ۱۲ سال توصیه نمی شود؛ در صورت ضرورت مصرف از نوع شربت آن استفاده و مقدار مصرف آن با دستور پزشک تعیین میشود؛ در این موارد هم نباید مصرف دارو با شکم خالی و یا بعد از هضم غذا باشد.
انتها پیام/