وی افزود: ایران در بخش معدن هم از نظر برداشت و هم از نظر ساختار زمینشناسی جوان است و می توان در دهههای آینده با بهره مندی از پتانسیل های موجود در معدن سرمایه زیادی برای توسعه کشور جذب کرد.
به گفته وی، مواد معدنی موجود در کشور ظرفیت این را دارد که حتی از کشورهای آمریکای شمالی و اروپایی سرمایه جذب کند.
بهرامن همچنین سرمایهگذاری در بخش معدن را از نقاط مثبت جذب سرمایه دانست و افزود: سرمایهگذاری خارجی در بخش معدن میتواند به راحتی با تامین امنیت در کشور ما صورت گیرد و بسیار سودده خواهد بود. بنابراین در صورت حمایت از سرمایههای خارجی در این بخش و همچنین کاهش ریسک میتوان سرمایه ملی را به راحتی افزایش داد.
وی در همین مورد اضافه کرد: بیان این نکته ضروری است که فعالیتهای معدنی بدون نگاههای زیست محیطی امکان پذیر نیست و اگرچه در این زمینه پیش از این سهلانگاریهایی صورت گرفته اما نگاه جدید در معدن این است که بدون در نظر گرفتن مسائل زیست محیطی هیچ اقدامی در این رابطه انجام نگیرد و خانه معدن پرچمدار این اقدام خواهد بود.
رئیس خانه معدن در ادامه با اشاره به کاهش رانت بعد از استفاده از سیستم کاداستر در بخش معدن تاکید کرد: سیستم کاداستر یکی از افتخارات معدن کشور بوده است.
رئیس خانه معدن ایران در همین مورد توضیح داد: شناسنامهدار کردن معدن کار سادهای نبود، با این حال این مساله یکی از درخواستهای مهم فعالان بخش معدن بود که با اجرای این سیستم انجام پذیرفت.
بهرامن در توضیح این سیستم اضافه کرد: در حال حاضر بیش از 90 درصد از معادن را در کشور میتوان با نگاه و تعریف کاداستر تعریف کرد و این سیستم میتواند تا حد زیادی جلوی رانت و سواستفاده از اطلاعات و فرصتها را بگیرد.
وی همچنین استفاده از این سیستم در واگذاری 200 محدوده امیدبخش معدنی را اتفاق مثبتی دانست و گفت: اینکه در اختصاص 200 محدوده امیدبخش معدنی هم از این سیستم استفاده شد نشان میدهد که در این طرح نیز رانت و استفاده از اطلاعات و فرصتها به حداقل رسیده و امنیت این واگذاریها توسط این سیستم تامین شده است.
رئیس خانه معدن ایران تصریح کرد: سیستم کاداستر تداخل را قطعا نشان خواهد داد و اگر دو محدوده از نظر مختصات روی هم سوار شوند با استفاده از این سیستم میتوان مرتفع کرد. بنابراین باید به بخش اکتشافات برای اجرایی کردن این سیستم تبریک گفت.
به گفته وی، با حمایت از سرمایهگذاران و تکیه بر سیستمهایی مثل کاداستر میتوان اکتشافات واقعی ایجاد کرد.
انتهای پیام/