به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، عرضه محصولات غذایی و بهداشتی و مارکتینگ در حال گذر از حالت سنتی به مدرن است و به تدریج مغازه های بقالی و خوار و بار فروشی کم رونق شده اند.
هر چند این اتفاق در کشورهای پیشرفته مدت هاست که روی داده، اما در کشورهایی مانند ایران این تحول به تدریج و با سرعت کمتری در حال انجام است؛ اما در این مسیر انحرافاتی نیز رخ می دهد که می تواند منظور اصلی و هدفگذاری اصلی از ایجاد و ترویج فروشگاه های بزرگ زنجیره ای را مخدوش کند.
چندی پیش که برای خرید به یکی از این فروشگاه های زنجیره ای مراجعه کردم، چند قلم کالا را در سبد خرید گذاشتم و پس از پرداخت مبلغ رسید را از صندوقدار گرفتم و طبق معمول پس از کنترل مبالغ و کالاهای خریداری شده، نگاهی هم به متن پایانی رسید کردم که نوشته بود: ((سود شما از این خرید مبلغ 75400 ریال )).
بی اختیار بدون اینکه بدانم این تخفیف ها از کجا و به چه علت اعمال می شود، احساس رضایتمندی خوبی بابت این تخفیف داشتم. عصر وقتی مادرم به خانه برگشت، چند قلم کالا از مغازه محله خریداری کرده بود که چند قلم آن با خریدهای من مشترک بود. وقتی کالاهای خریداری شده را داخل کابینت می گذاشتم، متوجه چیز عجیبی شدم. مایع تمیز کننده ای که از یک شرکت با یک تاریخ تولید بود، دو قیمت متفاوت برای مصرف کننده داشت!
وقتی سایر کالاها را نیز چک کردم متوجه شدم قیمت همه محصولاتی که از فروشگاه زنجیره ای خریداری کرده ام، بسیار بالاتر از قیمت محصولاتی است که بر روی کالاهای مغازه درج شده است. به عنوان مثال قیمت یک قوطی کنسرو ذرت از یک مارک با تاریخ تولید مشابه حدود 2 هزار تومان تفاوت قیمت داشت. یک کالا با یک تاریخ تولید از یک کارخانه با دو قیمت متفاوت!
وقتی قیمت سایر اقلام را نیز کنترل کردم، متوجه شدم قیمت مصرف کننده بسیاری از کالاهای موجود در فروشگاه های بزرگ زنجیره ای گرانتر از قیمتی است که بر روی کالاهای مغازه ای درج شده است.
دو نمونه از این تخفیفها از دو فروشگاه زنجیره ای معروف در عکسهای زیر قابل مشاهده است:
قیمت درج شده روی پنیر ۱۰ هزار تومان، قیمت فروشگاه دو هزار تومان گرانتر و با تخفیف، ۱۴۰۰ تومان گرانتر از قیمت روی کالا!
قیمت روی کالا ۱۷۳۰۰ تومان، قیمت فروشگاه ۲۲۹۰۰ تومان و قیمت با تخفیف، تنها ۵۰ تومان زیر قیمت درج شده روی کالا!
از لحاظ اقتصاد مارکتینگ، خریدهای کلان و عمده دارای تخفیف های ویژه و ریزش قیمت است و کارخانه های تولیدی درصدی تخفیف را برای خریدهای عمده در نظر می گیرند که فروشنده بتواند علاوه بر محاسبه سود خود، تخفیف هایی را نیز به مشتریان بدهد. تا کنون تصور می کردم منشا این تخفیف ها اصول مارکتینگ و قواعد مربوط به خرید عمده و خرده فروشی است اما تازه فهمیدم که اینگونه نیست. در خوش بینانه ترین حالت می توان گفت تولید گنندگان قیمت سفارشات خریداران عمده و فروشگاه های زنجیره ای را با هماهنگی قبلی بیشتر از قیمت واقعی درج می کنند که هنگام فروش در ظاهر به مشتری تخفیف داده شود، اما در اصل نه تنها تخفیفی داده نشده بلکه برخی محصولات را گرانتر از حد معمول به فروش رسانده اند که در نمونه کالای بالا مشاهده کردید.
بروز این پدیده می تواند علاوه بر مخدوش کردن فعالیت فروشگاه های زنجیره ای بزرگ، تحول از فروش سنتی به مدرن را نیز به شکست منجر سازد.
در این میان حضور و نظارت دقیق نهادهای ناظر مانند سازمان بازرسی و تعزیرات و سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان می تواند بسیار تاثیر گذار باشد. نظارتی که خلا آن تاکنون مشهود بوده و ظاهرا ساز و کاری برای جلوگیری از تخلفات احتمالی وجود ندارد.
انتهای پیام/
فروشگاه زنجیره جانبو در حال جمع آوری بیش از ۵۰۰ شعبه خود در کل ایران هستند و قست ونیت از اینکار لطمعه زدن به اقصاد و بیکار کردن بیش از ۲ هزار نفر نیرو ایرانی هست لطفاً اطلاع رسانی کنید
چه متورایی?
تو روز روشن گرون مي فروشن بهت مي گي چرا گرون ميدي ميگه همين كه هست ؟؟
درست كردن و ساز و كار دادن واسه همه چيز فراهمه ، فقط بايد بخوان كه اوضاع درست بشه وقتي كه نخوان بايد واسه همه چي ناله بزنيم .
جاي حسرت فراوان داره
دیشب پکیج و رادیاتور قیمت میکردم از 8500000 بود تا 6500000. آخه یه مارک و یه مدل چطور باید 2000000 تومان تفاوت قیمت وجود داشته باشه؟
امیدوارم یه روز همه چی درست بشه
ظاهراً اعمال نظارت دستگاههای نظارتی روی شرکتهای تولید کننده بزرگ و خوشنام قویتر هست
من خودم سال ۹۳ نماینده فروش یه شرکت کوچک تولید کننده محصولات سلولزی ( دستمال کاغذی ) بودم ، دفتر مرکزی و کارخانه این شرکت در شهرک ...... شیراز واقع شده و مدیر عامل تصمیم داشت با ورود به بازار تهران کارشو توسعه بده ، ایشون به من تاکید میکرد که اگر مشتری اذیت کرد بهش بگو هر قیمتی که ایشون بخواد روی محصول درج میکنیم
ظاهراً اعمال نظارت دستگاههای نظارتی روی شرکتهای تولید کننده بزرگ و خوشنام قویتر هست
من خودم سال ۹۳ نماینده فروش یه شرکت کوچک تولید کننده محصولات سلولزی ( دستمال کاغذی ) بودم ، دفتر مرکزی و کارخانه این شرکت در شهرک ...... شیراز واقع شده و مدیر عامل تصمیم داشت با ورود به بازار تهران کارشو توسعه بده ، ایشون به من تاکید میکرد که اگر مشتری اذیت کرد بهش بگو هر قیمتی که ایشون بخواد روی محصول درج میکنیم
خط تولید و اجاره میکنه
از نظر ساختار محصول یجوری محصول و جم میکنه که براش صرف کنه
اخه تو مملکتی که روز و شب قیمت ها میره بالا یکممممم فکر کنید اینا چجوری میگن ارزونی هاااا وجدان چجوری
پودر شوینده 500 گرمی داخلش 350 گرمه
روش به فرض زده 5500 داره میده 4000 تومن درصورتی که 2500 داخلشه
به تاریخ تولید محصول نگاه کنید. اگه واقعاً این مورد وجود داشته باشه، باید دوتا کالا رو عکس میگرفت. نه کالا و فاکتوری که تاریخ تولید نداره.
قطعاً فروشگاه کوروش پنیر میهن تولید مهر ماه نداره، همه هم میدانند که لبنیات از شهریور ماه در چند مرحله گران شده است.
به تاریخ تولید محصول نگاه کنید. اگه واقعاً این مورد وجود داشته باشه، باید دوتا کالا رو عکس میگرفت. نه کالا و فاکتوری که تاریخ تولید نداره.
کلوچه ای که قیمت مصرف کننده را 700 تومان درج کرده بود یک کارتن 40 عددی از عمده فروش خریدم 13000 تومان یعنی هر عدد325 تومان یعنی کمتر از نصف !
میخوام بگم قیمت روی اجناس اصلا واقعی نیست عمده فروش که این کلوچه را به من 325 میده سود هم کرده پس چرا قیمت 700 برای مصرف کننده درج کرده اند چه کسی مسئوله ؟ دامنه سود چقدر باید باشه ؟ یعنی کارخانه قیمت را هر طور دلش خواست میزنه !!!
ظاهراً اعمال نظارت دستگاههای نظارتی روی شرکتهای تولید کننده بزرگ و خوشنام قویتر هست
من خودم سال ۹۳ نماینده فروش یه شرکت کوچک تولید کننده محصولات سلولزی ( دستمال کاغذی ) بودم ، دفتر مرکزی و کارخانه این شرکت در شهرک ...... شیراز واقع شده و مدیر عامل تصمیم داشت با ورود به بازار تهران کارشو توسعه بده ، ایشون به من تاکید میکرد که اگر مشتری اذیت کرد بهش بگو هر قیمتی که ایشون بخواد روی محصول درج میکنیم
الان یکی دو سالی میشه که دیگه با اون شرکت فعالیت نمیکنم و نمایندگی محصولات « .....» رو گرفتم ، این شرکت هر بار که قصد افزایش قیمت داره باید از ده تا فیلتر نظارتی عبور کنه و از چند تا سازمان و وزارتخانه مجوز بگیره
تا حالا هم من ندیدم قیمتی که روی محصولاتش درج میشه تو فروشگاههای زنجیرهای و بقالی ها و یا هرجای دیگه تفاوتی داشته باشه
وقتی حقوق معلم2میلیونه وحقوق نیروی انتظامی1/800م حقوق کارمندان بهداری زیر2م میباشدکوقدرت خرید?قیمتهامتناسب بادرآمدهابایدباشد.این دولت هم که درسال97توی5ماه اول سال تورم موادخوراکی را320%افزایش دادکسی بتواندبااین اوضاع زنده بماندخیلی معجزه کرده چه رسدبه خریدخودرواون هم چینی اون هم باقیمتهای نجومی!!!???
من کارمند یکی از همین فروشگاهها بودم ، وقتی متوجه این موضوع شدم ، به مدیر فروش شرکت اطلاع دادم. اونم با کمال پررویی گفت هیچ کی نمی فهمه ، از حدود دویست مشتری یکی دو نفر متوجه شدن و نخریدن. ولی بقیه رو حساب اعتمادشون اعتنا نمیکردن.
وقتی موضوعو به مدیر شرکت گزارش دادم اونم حرفای مدیر فروشو تکرار کرد و گفت میتونی بری و سر همین موضوع اخراج شدم.
متاسفانه از سال ۹۱ تا حالا این قضایا پیش اومده ولی امسال خیلی خیلی شدیدتر شده.
علت اصلی این ماجراها مافیای قدرت و ثروته که میلیون میلیون میدن تا میلیارد میلیارد سود کنن.
یقین داشته باشیم که خودمان میتوانیم این جریان فساد را نابود کنیم به شرط آنکه متوجه باشیم تا نتوانند سوءاستفاده کنند...
به امید روزهای خوب برای ایران عزیز اسلامی
من یک کالا به فاصله زمانی تولید کمتر از یک ماه با 3 قیمت دیدم.
مغازه ها گاهی حتی از عمده فروش ها هم ارزونتر میدن چون قدیمی ترین قیمت یک کالا رو موجود دارن.
ما قبلا قیمت ها رو مقایسه کرده بودیم و می دونستیم بسیاری از قیمت ها در فروشگاه های زنجیره ای و البته بیشتر فروشگاه های دیجیتال حتی بعد از تخفیف از قیمت بازار ( البته نه فروشگاه سر کوچه بالا شهر) گرونتره ولی صدامون به جایی نمیرسید.
اگه شما فکر میکنید میتونید این موضوع رو به گوش دستگاه های نظارتی که واقعا پیگیر باشن برسونید وظیفه سنگینی در این باره دارین و باید به شدت پیگیری کنید چون در اینده نزدیک ضربه های مهلکی به اقتصاد و اشتغال میزنه
متشکر
اخرشم نوشته بود 22500 تخفیف شما
یعنی پشت دستمو داغ کردمممم
از سوپری محله جنس میخرممممم
تو رو خدا نخرید
اینا جای حمایت از مردم و مصرف کنندگان دارن از فروشندگان حمایت میکنند...
بخاطر همین این قدر گرانی شده و اینا عین خیالشون نیست
اول بقالی برای کشور هزینه بر هست از لحاظ برق
دوم قدرت رقابت کم میشه
و سوم با فروشگاه های زنجیره ای تورم کم میشه
چهارم ایران باید مدرن شه!
روغن موتور یک لیتری رو زده 17000تومن و روی کالا زده 14500 و با تخفیف میده 15500
ولی دیگه هممممممههههههه میدونن که نظارت نیست و هرکی هرچی دلش خواست قیمت میذاره .....
کنترل کنید واقعا که
کنترل کنید واقعا که
من مسئول فروشگاه زنجیره ایی در یکی از شهرستانهای وطن عزیزمون هستم و از دیدن این خبر شوکه شدم و تاسف خوردم از یکسری بی اطلاعی هاو لازم دونستم که پاسخی داشته باشم برای این مساله:
1- از کسی پوشیده نیست
2-بله این مسئله وجود داره که یکسری از اجناس که قیمت روی اونها پایینتره ولی در فاکتورشون گرونتر فروش رفته (فقط در دو ماه گذشته) . اما این قضیه به این دلیله که شرکت مادر رفته اقلام جدید تهیه کرده و قیمت اونها مسلما بالاتر رفته(در دو ماه اخیر). خب این مساله رو با یه مثال ساده توضیح میدم: فرضا من 40عدد رب گوجه با قیمت 10.000 تومان در فروشگاه دارم، امروز برای من بار جدید میاد وبه دلیل خریداری جدید از کارخونه و قیمت جدید کارخونه و قیمت روی اون 15.000 است. سیستم دیگه نمیفهمه من تعداد 40عدد رب با قیمت قبل دارم و همه رو به قیمت جدید میده. حالا در اینجا پرسنل فروشگاه باید سریعا یه نامه به دفترشون بفرستن و بگن که ما از رب 40 عدد با قیمت قبل داریم و اونام اون 40 عدد رو برگردونن به قیمت قبل .
در دو عکس بالا هم اولا معلوم نیست این همون کالایی باشه که در فاکتوره. دوما ممکنه قصور پرسنل بوده و دیر اقدام کردم برای تغییر قیمت و برگردوندن قیمتش به قبل.
در هر صورت زیر فاکتور نوشته اجناس تا 72 ساعت پس گرفته میشود و مشتری در صورت نارضایتی میتونه جنس رو برگردونه.
باتشکر
بهای تمام شده مواد غذایی از طریق روش fifo بدست میاد و همیشه با نرخ اوله وگرنه دارایی قیول نمیکنه ازشون و تمام نرم افزارهای مالی بهای تمام شده رو همینطور حساب میکنن در گردش کالا حد اقل دفاعی بکنید که جواب نداشته باشه
من روغن رو با منت تخفیف ۱۲۶۷۰تومن بهم دادن قیمت روکالا ۱۲۰۰۰تومن بود
ای کاش این مطلب رو زودتر دیده بود تا عکس هم میزاشتم
ضرر خیلی بزرگ این رفتار اینست که حس اعتماد و راستگویی و صداقت از کشور رخت بر بسته و گریبانگیر همه ملت در همه سطوح شده است ، وای به حال ما مردم ، به که و چه و کجا اعتماد کنیم ؟
ضرر خیلی بزرگ این رفتار اینست که حس اعتماد و راستگویی و صداقت از کشور رخت بر بسته و گریبانگیر همه ملت در همه سطوح شده است ، وای به حال ما مردم ، به که و چه و کجا اعتماد کنیم ؟
کی باید نظارت می کرده ولی نکرده؟!
باید تعداد زیادی از جوانهای بیکار را جذب کنند برای انجام بازرسی و بر کار آنها نظارت بشه
واقعا متاسفم برای همه چی
این وضعیت به کجا میکشه؟!!!