سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چرا عربستان منتقدان سیاست‌هایش را از سر راه برمی‌دارد؟

سی‌ان‌ان در گزارشی به موضوع ناپدید شدن جنجال‌برانگیز و مرموز «جمال خاشقچی» روزنامه‌نگار برجسته سعودی در ترکیه پرداخت.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از سی‌ان‌ان، جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار برجسته سعودی و ستون نویس روزنامه واشنگتن پست، پس از ورود به کنسولگری عربستان در استانبول به شکلی اسرارآمیز ناپدید شد.

خاشقچی از جمله منتقدان پر و پاقرص ولیعهد عربستان، محمد بن سلمان بود. وی به گفته نامزدش برای تهیه اسناد ازدواج به کنسولگری عربستان در استانبول ترکیه رفته اما هرگز بازنگشته است. عربستان سعودی مدعی شده خاشقجی ساختمان کنسولگری را ترک کرده اما ترکیه می گوید او هنوز هم داخل ساختمان است. وزارت امور خارجه ترکیه سفیر عربستان سعودی را فراخوانده به امید اینکه به پاسخی برسد.

دیوید هرست، سردبیر میدل ایست آی و از دوستان نزدیک جمال خاشقچی به سی‌ان‌ان گفت: دستگاه اطلاعاتی ترکیه به من گفته‌اند او قطعا داخل ساختمان است و آنها اطمینان دارند. اما محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در گفتگویی که با بلومبرگ داشت مدعی شد «هیچ چیزی برای پنهان کردن وجود ندارد و اگر می خواهید می توانید ساختمان را جستجو کنید». این بدان معنی است که او مطمئن است پیش از به صدا درآمدن زنگ های خطر درباره ناپدید شدن جمال، او را از آن ساختمان خارج کرده اند.


بیشتر بخوانید: آیا ربوده شدن «جمال خاشقچی» کار بن سلمان است؟


مجری سی ان ان پرسید ساختمان کنسولگری تنها یک در ورودی دارد و نامزد جمال آنجا منتظر بوده چگونه چنین چیزی امکان پذیر است که او را خارج کرده باشند و هیچکس نبیند؟

دیوید هرست گفت هیچ نظری در این باره ندارم. شاید دارند بازی تحریک آمیزی را به اجرا می‌گذارند. افرادی هم از وزارت امور خارجه درگیر ماجرا هستند و جار و جنجال بسیاری درباره آن به راه افتاده است.

مجری گفت جمال خاشقچی، ستون‌نویس واشنگتن پست بود و هست. در واقع واشنگتن پست در تازه ترین شماره خود ستونی سفید رنگ منتشر کرد و نوشت اینجا جایی است که قرار بود مطلب خاشقچی منتشر شود و نام آن را «صدای ناپدید شده» گذاشت. چرا مقام های سعودی از خاشقجی راضی نبودند؟

جمال خاشقچی پیشتر در گفتگو با سی‌ان‌ان گفته بود: «با من تماس گرفتند و دستور دادند که خاموش (خفه) شوم، بدون آنکه حکمی در دادگاه صادر شود. فردی که تماس گرفته بود از دربار و نزدیک به خاندان حاکم بود و به من دستور داد سکوت کنم. این رفتار را نتوانستم بپذیریم اما یکایک شهروندان سعودی در معرض این خطر قرار دارند. افراد بسیاری را می شناسم که پیش از بازداشت باید در دستگاه امنیتی تعهد می دادند ضد دولت هیچ چیزی نگویند و هیچ اقدامی نکنند.»

این گفتگو نزدیک به یک سال پیش اتفاق افتاد و او نگران بود که هر کس از مقام های مسئول انتقاد کند به دردسر خواهد افتاد.

سردبیر میدل ایست آی این نگرانی را تایید کرد و گفت: «روز شنبه من و جمال اینجا در لندن در همایشی شرکت کرده بودیم و من با او به گفتگو نشستم. نگرانی او در این بود که محمد بن سلمان کشور را به ورشکستگی می کشاند. آنچه که نگرانی او را تشدید می کرد فرار سرمایه ها از عربستان سعودی بود. می توان حدس زد سخنان و موضع‌گیری جمال چقدر ناخوشایند بوده که دستگاه سعودی برای خفه کردن صدایش اقدام می کند. این نشان می دهد که حکام کنونی سعودی اصلاح طلب و ترقی خواه نیستند بلکه دیکتاتورهایی از مد افتاده هستند.»

دیوید هرست گفت اطلاع دارم که او با مسئولان سعودی قرار گذاشته بود تا اسناد ازدواج را از آنان دریافت کند. جمعه پیش او یک بار به کنسولگری رفته بود و به او گفته بودند همه چیز به خوبی پیش می رود و هیچ مشکلی نیست. روز سه شنبه بیا همه چیز آماده است. خیلی ساده است که داشتند برای او دام پهن می کردند.

گفتنی است شماری از هواداران جمال خاشقچی و مدافعان آزادی بیان روز جمعه در محوطه بیرونی کنسولگری عربستان در استانبول دست به تجمع زدند.


روزنامه‌نگار یمنی و برنده جایزه صلح نوبل در سال ۲۰۱۱ میلادی مقابل کنسولگری عربستان در استانبول

انتهای پیام/

برچسب ها: عربستان ، ترکیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۵:۳۱ ۱۴ مهر ۱۳۹۷
بن سلمان ترسو
مصمم
۱۵:۲۳ ۱۴ مهر ۱۳۹۷
آل سعود دو راه بیشتر در پیش روی ندارد یا باید اقدام به اصلاحات واقعی کند که قدم اوّل آن زمینه سازی برای انتخابات آزاد و سپردن سرنوشت کشور به دست مردم است که خیلی خیلی بعید به نظر می رسد این کار را با اختیار خود انجام دهد و اگر خودش هم بخواهد آمریکا اجازة چنین کاری را به او نخواهد داد و دوم اینکه مثل همة دیکتاتور های عالم هر صدای مخالف و اصلاح طلبانه را در گلو خفه کند که نتیجة آن یا انقلاب درونی و یا گرفتار شدن در دام خشم الهی خواهد بود در هر دو صورت به نظر می رسد آل سعود فرصت زیادی در اختیار ندارد و لذا در سالهای نه چندان دور باید منتظر حوادث غیر قابل پیش بینی در عربستان بود هر چند فرهنگ و اعتقادات دینی حاکم بر مردم عربستان احتمال بروز انقلاب خیلی کم است اما غیر ممکن نیست ولی وعدة الهی در خصوص ظالمان و ستمگران عالم حتماً شامل حال آل سعود خواهد شد و دیر یا زود آن دست خداست
ناشناس
۱۵:۱۴ ۱۴ مهر ۱۳۹۷
امریکا داره از عربستان یه نوکر می سازه تا کم و کاستی،های اسرائیل را جبران کند.
علی
۱۱:۲۶ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
عربستان نوکر هست نیازی نیست نوکرشود واین رفاه وقدرت امریکاست که کارآنهارا انجام میدهد وگرنه بدون امریکا هیچه
ناشناس
۱۴:۳۷ ۱۴ مهر ۱۳۹۷
عربستان سیاستمداره
ناشناس
۱۶:۵۸ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
مرگ بر السعووود
ماهان
۱۰:۵۵ ۱۴ مهر ۱۳۹۷
مرگ بر السعود و رژیم سعودی
مجید
۰۹:۳۲ ۱۴ مهر ۱۳۹۷
مرگ بر السعود