دمنوشها را چطور دم کنیم؟
اگر زمان و مکان کافی ندارید
از همان اول مشخص کنید که میخواهید چه اوقاتی از شبانه روز دمنوش مصرف کنید. اگر در زمان اداری هوس نوشیدن یک لیوان دم نوش دلچسب کرده اید، اما زمان و مکان دم کردنش در قوری را ندارید بهتر است سراغ دمنوشهای بسته بندی و کیسهای بروید. اگر سراغ دمنوشهای کیسهای رفتید بدانید دمنوشها با چای کیسهای تفاوت دارند و نمیشود با چندبار غلتاندن در آب جوش از آنها استفاده کرد. پس بهتر است به فکر یک لیوان درست و درمان مخصوص دمنوش برای روی میزتان باشید.
اگر سری به مغازههای ظروف بزنید. لیوانهای مخصوصی را میبینید که برای دم کشیدن دمنوشهای کیسهای و عادی طراحی شده اند و با توجه به دوجداره بودن آنها میتوانید از نوشیدن یک دم نوش در محل کارتان حسابی لذت ببرید.
اگر فرصت دم کردن دارید.
اما اگر وقت و مکان مناسب برای دمنوش دارید. بهتر است به همان روش سنتی عمل کنید و بعد از جوشیدن آب مواد دمنوش را در یک قوری کوچک بریزید و با مقدار مناسبی آب آن را روی کتری و یا سماورتان دم کنید و در حدود ۲۰ دقیقه منتظر دم کشیدنش بمانید. یادتان باشد چای سازهای برقی به درد دم کردن دم نوش نمیخورد. پس بهتر است کار را به همان شیوه سنتی ادامه دهید تا توی ذوقتان نخورد.
انواع دمنوشها
مکانهای مختلف کشور همواره دمنوشهای مخصوص به خودشان را داشته اند و ممکن است سبک سیاق یک دمنوش خاص میان اقوام و مکانهای مختلف تفاوت داشته باشد. به همین خاطر اگر برای صرف دمنوش به کافههای مختلف بروید دمنوشهای متفاوتی را تجربه خواهید کرد که شاید اسمشان را برای اولین بار شنیده باشید. ما اینجا سعی میکنیم چند دمنوش خوش طعم و مفید را که شاید بیشتر از بقیه به کارتان بیاید معرفی کنیم.
به؛ خوشرنگ و خوش عطر
این دمنوش خوش عطر و خوش طعم خوراک اعصاب و روان است و میتواند دوست خوبی برای قلب و معده شما هم باشد. درست کردنش هم وقت زیادی از شما نمیگیرد. کافیست به تازه را با رنده درشت خرد کنید و در یک سینی پهن کنید و به مدت دو روز روی شوفاژ قرار دهید. ماهیتابه را روی اجاق گاز قرار دهید تا داغ داغ شود. به طوری که اگر قطرهای آب روی آن ریخت فورا تبخیر شود. بعد خردههای به را داخل ماهیتابه بریزید و با قاشق چوبی حسابی تفت دهید تا بهها قهوهای شوند. از دود حاصل از این کار نترسید، چون کاملا طبیعی است. حالا خلالهای خشک شده به را در گوشهای قرار دهید تا خنک شوند و بعد از در یک ظرف در بسته نگهداری کنید. هنگام درست کردن این دمنوش هم چندقاشق به را به شکل چای به مدت ۲۰ دقیقه دم کنید. بعد از نوشیدن این دمنوش طبیعی که کار دست خودتان هم هست حسابی لذت ببرید.
آویشن؛ برهردرد بی درمان دوا
در روزهایی که آلودگی هوا نفس بسیاری از شهروندان در شهرهای بزرگ را گرفته است. خوردن دمنوشهایی با خاصیت درمانی میتواند جلوی بسیاری از بیماریهای ناشی از این آلودگی به خصوص سرماخوردگی را بگیرد. دمنوش آویشن یکی از کاملترین دمنوشهای طبیعی است که بر هر درد بی درمان دواست. شاید پیش از این فقط آویشن را در گوشه کنار غذاهای مختلف به خصوص فست فودها خورده باشید. اما دمنوش این بار دست به کار شوید و در این وانفسای آلودگی هوا برای خودتان یک لیوان آویشن دم کنید تا حال معده، روده و کبدتان حسابی خوب شود. همچنین این دمنوش میتواند روند بهبود سرماخوردگی را به سرعت افزایش دهد. کافیست یک قاشق آویشن خشک شده را با مقداری آب جوش در قوری بریزید و روی شعله غیر مستقیم دم کنید. میتوانید آویشن را با عسل و نبات مصرف کنید.
چای ترش؛ یک لیوان آهن
این چای سرخرنگ هواداران خودش را دارد. هوادارانی که میتوانند از رنگ دل انگیز و طعم ترش این چای حسابی لذت ببرند. گیاه سرخ رنگ این چای، که به چای مکه نیز معروف است برعکس چای معمولی یکی از منابع غنی آهن به شمار میآید. این چای به طرز شگفت آوری میتواند برای بیماران دیابتی مفید باشد و به پرفشاری خون شما کمک میکند. اگر بعد از خوردن وعدههای غذایی به خصوص شام احساس سنگینی میکنید و نمیدانید چه کار کنید. کافی است دست به کار شوید و برای خودتان یک چای ترش غلیظ دم کنید و با نبات میل کنید. برای خوش عطر شدن این دمنوش نیز میتوانید از کمی پونه هم استفاده کنید.
هل و زعفران؛ بنوشید و بخندید
این دو گیاه محبوب هرکدام به طور جداگانه در چای معمولی نیز استفاده میشوند، اما در این دمنوش به تنهایی استفاده میشوند. دانههای خوشبوی هل میتواند سیستم عصبی، دستگاه تنفسی و دستگاه گوارشی را آرام کند. زعفران نیز باتوجه به طبیعت گرم و خشکی که دارد میتواند مقوی قلب، محرک قوای مغزی است. از قدیم ترها معروف بوده است که خوردن زعفران شادی بخش و خنده آور است. برای تهیه این دمنوش میتوانید مقداری زعفران را با هل در آب جوش بریزید و مدتی برای دم کشیدنش صبر کنید. سپس برای شیرین کردن این دمنوش نیز میتوانید از نبات و یا عسل استفاده کنید. برخی نیز در این دمنوش هنگام دم کشیدن چوب دارچین نیز اضافه میکنند.
قاصدک؛ درمان دردها
دمنوش این گیاه خاصیت سرد و خشک دارد و نوشیدنی بسیار مناسبی برای مادران شیرده است. اگر گرم مزاج هستید این دمنوش به شما توصیه میشود. چون تعریق بدنتان را زیاد و خونتان را حسابی تصفیه میکند. افرادی که دردهای رماتیسمی دارند میتوانند هفتهای سه بار از این دمنوش برای تسکین و بهبود دردهایشان استفاده کنند. حتی از این دمنوش میتوان به عنوان یک ضماد برای نیش عقرب و یا زنبود استفاده کرد. به دلیل آنتی اکسیدانها و ویتامین سی که در این گیاه است از استخوانها در برابر آسیب محافظت میکند. برای تهیه این دمنوش میتوان ریشه قاصدک را از عطاریها خریداری کرد. بعد ۵۰گرم از آن را همراه دو لیوان آب جوش دم کنید و بگذارید تا حدود ۲۰ دقیقه در حرارت غیر مستقیم دم بکشد.
بابونه؛ دشمن سردرد
اگر از زخم و یا ورم معده رنج میبرید و نمیدانید که با آن چکار کنید؟ بهترین توصیه ما به شما دمنوش بابونه است. بابونه از قدیم یکی از محبوبترین گیاهان در عطاریها بوده است که به دلیل مفید بودن آن برای پوست و مو مورد استقبال مردم قرار میگرفته است. اما این دمنوش میتواند علاوه بر بهبود اعصاب و روان میتواند برطرف کننده سنگهای کلیوی نیز باشد. افراد دارای میگرن و سردردهای شدید نیز میتوانند به جای مصرف داروهای متعدد از این دمنوش به طور روزانه استفاده کنند. حالا اگر دوست دارید روزهای آرام و بهتری را در انتظار داشته باشید در برنامه روزانه تان دمنوش این گیاه دوست داشتنی را فراموش نکنید. برای تهیه آن کافیست به نزدیکترین عطاری محله تان مراجعه کنید و بعد از آن این گیاه را مثل چای دم کنید.
به لیمو؛ محبوب مادربزرگها
به لیمو یک گیاه معطر است که بویی شبیه به لیمو دارد. برگ این گیاه معطر خاصیت درمانی فراوانی دارد که میتواند به رفع تپش قلب، استرس و خستگیهای روحی، بی خوابی، سردرد و سرماخوردگی و سرفه کمک کند. این دمنوش محبوب بسیاری از مادربزرگها و پدربزرگ هاست. پس میتوانید برای امتحان کردن این دمنوش محبوب سری به خانه مادربزرگ پدربزرگ هایتان بزنید و در یک دورهمی باهم دمنوش به لیمو بنوشید. یادتان باشد این دمنوش برای افراد باردار و شیرده منع شده است.
تخم کتان؛ لاغر شوید
همه کسانی که به فکر لاغر شدن و آب کردن شکم شان هستند همواره به دنبال معجون معجزه آسایی میگردند که بتواند در این هدف بزرگ آنها را یاری کند؛ بنابراین ما به این افراد دمنوش تخم کتان را توصیه میکنیم. ازاین گیاه که طبع گرم و خشکی دارد میتوانید صبحها هنگام صبحانه استفاده کنید. چون میتواند به شدت به سوخت و ساز بدنتان و در نتیجه سیستم گوارش کمک کند. همچنین این دمنوش اشتها را کاهش میدهد بنابراین غذای کمتری مصرف کنید. همچنین در روزهایی که سونامی سرطان در همه جای دنیا جان بسیاری از افراد کم سن و سال را میگیرد. دمنوش تخم کتان در رده نوشیدنیهای ضد سرطان (سرطان روده و سرطان سینه) قرار دارد. برای درمان پوکی استخوان نیز میتوانید از این گیاه استفاده کنید.
گل گاوزبان؛ عصبانی نمیشوید
از قدیم همیشه به کسانی که زود عصبی میشدند و یا استرس زیادی داشتند گل گاو زبان توصیه میکردند. بعدها استفاده از گل گاوزبان شیوهای برای آرام کردن مردها توسط همسرشان شد تا بعد از صرف یک لیوان گل گاوزبان همراه سنبل الطیب خواسته شان را با خیال راحت تری بگویند. نوشیدن این دمنوش در ایام امتحانات و یا مواقعی که مشغلههای فکری شما زیاد است به شدت توصیه میشود. اگر در خانواده تان کسی هست که از افسردگی و یا اضطراب بیش از حد رنج میبرد میتوانید با دم کردن روزانه این دمنوش مفید به بهبود وضعیتش کمک کنید. برای راحت نوشیدن و لذت بردن از این دمنوش میتوانید از نبات و یا لیمو عمانی هم استفاده کنید. قدیمیها این دمنوش را امتحان کرده اند و جواب گرفته اند. حالا نوبت شماست
چای کوهی؛ پشمالوی آرامشبخش
دیگر دمنوشی که برای درمان افسردگی پیشنهاد میشود چای کوهی است. این چای که به چای پشمالو نیز معروف است از داروهای آرامبخش، نشاط آور و تقویت کننده کننده قوی اعصاب و روان به شمار میآید. این گیاه برای دردهای مفصلی، سردرد، سرگیجه، دردهای عصبی و رماتیسمی، دردهای معده و روده نیز بسیار مفید است. نوشیدن این گیاه بعد از یک روز سخت و پرتلاش کاری بسیار توصیه میشود. کافیست یک بار که از محل کارتان برمی گردید به جای خوردن چای معمولی یک لیوان چای کوهی را امتحان کنید و تمام خستگی هایتان را با این چای دلچسب به فراموشی بسپرید.
برای خوش طعم شدن دمنوشتان این نکات را رعایت کنید:
دم نوشها هرچه تازهتر باشند طعم و عطر لذت بخش تری دارند. پس هنگام خرید حواستان را جمع کنید و از خرید دمنوشهای خاک گرفته و خیلی کهنه پرهیز کنید.
مراقب باشید هنگام نگهداری دمنوش درب شیشه و یا کیسه مورد نظر را محکم ببندید تا عطر دمنوش شما از بین نرود.
اگر میتوانید دمنوش هایتان را جایی نزدیک به سماور و قوری و کتری خانه بگذارید تا بیشتر از آنها یاد کنید
از قدیم همیشه نباتهای زعفرانی دوست صمیمی دم نوشهای سنتی بوده است. شما هم میتوانید از نباتهای چوبی برای دلپذیر شدن طعم دم نوشتان استفاده کنید
یادتان باشد دم نوش نوشیدن با شربت تفاوت دارد و معمولا در استکانهای کوچک سرو میشود. مخصوصا اگر تازه کار هستید به خوردن دمنوشها عادت ندارید.
بهترین زمان نوشیدن دمنوش بعد از صرف شام و یک تا دوساعت قبل از خواب است. از این زمان طلایی برای رسیدن به یک آرامش واقعی استفاده کنید.
شبهای بلند زمستان نوشیدن یک استکان دمنوش تازه دم هنگام کتاب خواندن لذت عجیبی دارد.
منبع: مهر
انتهای پیام/