مری لوله ای عضلانی است که به طور فعال غذا را از دهان به معده منتقل می کند. این ارگان می تواند در اثر بیماری های مادرزادی مانند آترزی مری و یا جهش های ژنتیکی آسیب ببیند. علاوه بر این، بیماری هایی متعدد وجود دارند که ممکن است در بزرگسالی باعث آسیب جدی در مری شوند، برخی از این بیماری ها عبارتند از سرطان مری، بیماری ریفلاکس معده (GERD) یا یک بیماری نادر به نام آشالازی، که با تاثیر گذاشتن بر عضلات مری، مانع انقباض مری و عبور مواد غذایی می شود.
محققان معتقدند برای درمان این مشکلات، نیاز به درک دقیق تر مکانیسم های ژنتیکی و بیوشیمیایی زمینه ساز بیماری های مری دارند تا از این طریق مدل هایی قوی، عملکردی و هماهنگ ژنتیکی از بافت مری انسان تهیه کنند که از سلولهای خود او رشد یافته اند .
دانشمندان در این روش جدید ،از PSCs های انسانی برای تولید مری با روش گام به گام و با استفاده از سیگنال های ژنتیکی _ بیوشیمیایی که الگو و شکل اندودرم جنینی و بافت های پیش رونده را تشکیل می دهند، استفاده کردند.
انتهای پیام/