سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بهره وری آب در کردستان از میانگین کشوری بیشتر است

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: بهره وری آب در استان کردستان ۱.۵ لیتر در مترمکعب است که ۳۰ درصد از میانگین کشوری بیشتر است و نشان از سخت کوشی و استفاده صحیح کشاورزان از منابع آبی دارد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ؛علی مراد اکبری عصر چهارشنبه در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان کردستان که با حضور اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: تمام پروژه‌های آب و خاک این استان در دست مردم بوده و با مدیریت آن‌ها اداره می‌شود.

وی با بیان اینکه مردم این استان به خوبی قدر آب را می‌دانند، افزود: موید این ادعا بالا بودن تقاضای آبیاری تحت فشار است که ۲ برابر متوسط کشوری است.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد: نیاز است حتما بحث تخصیص آب در کردستان بازنگری و تعیین تکلیف شود و به عنوان یک سند برای توسعه بخش کشاورزی مدنظر قرار گرفته تا براساس آن عمل شود.

اکبری با بیان اینکه ۱۴۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کردستان آبی است که ۵۴ هزار هکتار آن در پایاب شبکه سد‌ها قرار دارد، تاکید کرد: از این ۵۶ هزار هکتار نیز ۲۶ هزار هکتار آن دست نخورده باقی مانده و سیستم‌های فرعی است.

وی ذخیره کردن آب در پشت سد‌های مناطق پرباران (مانند حوزه دریای خزر) را متناقض با اصول علمی دانست و گفت: اختصاص آب تخصیص یافته به کشاورزی نیز در بخش‌های جنوبی کشور اشتباه است.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه باید پکیج جدیدی برای تخصیص آب به کردستان تعریف شود، اضافه کرد: نیاز است نیم نگاهی به غفلت‌هایی که در گذشته در این استان شده داشته و آن را تصحیح کنیم.

اکبری با اشاره به اینکه اعتبارات آب کشور در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶، ۴۰ درصد کاهش یافته است، افزود: باید از محل صندوق توسعه ملی برای تکمیل پروژه‌های ملی و استان کردستان اعتبارات ویژه‌ای اختصاص یابد.

 سهم اعتبارات منابع آبی در برنامه ششم توسعه به ۳،۵ درصد بودجه کاهش یافت

مدیر عامل شرکت مدیریت منابع آب ایران هم در این نشست با اشاره به اینکه سهم فصل منابع آب از برنامه پنجم توسعه ۶،۸ درصد بود، گفت: این رقم در برنامه ششم توسعه به ۳،۵ درصد سهم اعتبارات تملک دارایی کاهش یافته است.

محمد حاج رسولی‌ها با انتقاد از کاهش این سهم اظهار داشت: این در حالی است که سهم اعتبارات فصل منابع آبی کشور از برنامه چهارم توسعه ۹،۶ درصد سهم بودجه بود.

وی با اشاره به اینکه ۴۳ سد در کشور وظیفه تامین آب شرب کشور را برعهده دارند، افزود: اولویت اول مشکلات منابع آبی کردستان تخصیص اعتبار مورد نیاز برای طرح‌های غیرمرزی و شبکه‌های پایاب سدهاست که سه هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای آن مورد نیاز است.

حاج رسولی‌ها اولویت دوم کردستان را در حوزه آب، اصلاح طرح‌های تکمیلی سد‌های استان دانست و تاکید کرد: ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح‌های تکمیلی سد‌های استان مورد نیاز است.

وی با اشاره به اینکه اولویت سوم استان در این حوزه، انجام پنج پروژه آبرسانی است، یادآور شد: تمام سد‌های این پروژه‌ها ساخته شده و آب آن تامین شده، اما برای اتمام این پروژه‌ها هشت هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز داریم.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با بیان اینکه اولویت چهارم حوزه آب در کردستان انجام طرح‌های جدید است، تاکید کرد: برای اجرای فاز ۲ طرح مرزی ۲۳ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است که امیدواریم این امر محقق شود.

حاج رسولی‌ها انجام طرح‌های اولویت دار آب استان را نیازمند سه هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار اعلام کرد و گفت: امیدواریم مجلس ردیف متمرکزی برای این امر اختصاص دهد تا بخش عمده‌ای از مشکلات کمبود آب در این استان رفع شود.

نشست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی کردستان با حضور اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی و معاونین وزرای جهاد کشاورزی و نیرو و مسئولان و مدیران اجرایی این استان برگزار شد.

اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی برای بررسی مسایل و مشکلات حوزه کشاورزی امروز به کردستان سفر کرده اند و در سفر سه روزه خود در شهرستان‌های استان نیز حضور پیدا خواهند کرد.

شرکت در جلسات ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان و شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی از جمله برنامه‌های نمایندگان عضو کمیسیون کشاورزی در روز اول این سفر است.

کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی یکی از کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی است.
این کمیسیون بر اساس ماده ۶۲ برای انجام وظایف محوله درمحدوده کشاورزی، منابع آب، دام و طیور، شیلات، محیط زیست و هواشناسی مطابق ضوابط این آیین‏نامه تشکیل می‏شود.

کردستان با داشتن بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد یکی از قطب‌های تولید محصولات کشاورزی کشور است و باغداران استان با تولید سالانه بیش از ۴۵ هزار تن انگور دیم رتبه دوم کشوری را به خود اختصاص داده اند، سیب، گلابی، زردآلو، هلو، شلیل، بادام، گیلاس، آلبالو، آلو و گردو از دیگر محصولات باغی کردستان است.

انتهای پیام/پ

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.